Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná komedie o obyčejné maloměstské rodině, jako je každá druhá. Seznamte se a uvidíte, jak se její členové nebezpečně podobají vám či vašemu okolí. Syn Marko spěje k tomu být úspěšným zločincem. Naneštěstí je jeho první obětí přepadení vlastní matka, což mu značně přitíží ve vysněné kariéře kriminálníka. Dcera Karin je sebevědomá a své půvaby využívá jen, co to jde. Veškerý čas věnuje „chození" s více chlapci naráz a posouváním hranic, co všechno muži vydrží. Matka Anna zase ujíždí na slevových portálech, výhodných nákupních akcích a soutěžích. A otec? Ten je tím nejobyčejnějším z obyčejných - dopravním revizorem, a i přesto mu život shodou náhod umožní zažít pár minut slávy. (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (62)

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Toulová si vzala svůj evidentně hodně starý mobil, svolala největší zoufalce z Ordinace, nakecala jim, že má scénář a začalo filmové peklo, které v našich dějinách nemá obdoby. Tváří se to jako komedie, ale jde jen o depresivní kňourání jednoho vola a jeho tragické rodiny. Co je na tom vtipného, však netuší nikdo. ()

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

jestliže tohle má být standardní ekvivalent absolventa/nýmanda z FAMU, tak se mohu na nějaký bakalářský študium na týhle rádoby 'prestižní akademii' vygrcat. ()

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad dávám zřídka a hlavně nerad, protože na většině filmů se dá vždy najít něco pozitivního, a tím pádem aspoň nějak ocenit tvůrčí snažení byť třeba jednou hvězdou. Jak se moří revizoři ale jasný odpad je po všech směrech, i když míru toho, jak jsem si jeho sledování škodolibě „užil“, bych dokázal ocenit klidně pěti hvězdami. Je to totiž tak nehorázný shit všech shitů, až je to zábavné. Eva Toulová si právem vysloužila přezdívku „český Ed Wood“, protože to chce fakt párek koulí, aby někdo (absolventka FAMU) tenhle amatérský slepenec do očí bijících reklam, urážek zdravého rozumu a vyblitého vizuálu, v němž je absolutně všechno špatně, vypustil s vážnou tváří do světa - a to ještě navíc v omezené kino distribuci. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem sa vyjadrovať k scenáru filmu. Ak chcete vedieť drvivú väčšinu problémov so scenárom, mrknite na komentár od užívateľa honajz. Tlieskam tomu komentu. Vyjadruje to všetko, čo je v tomto filme úplne mizerné spracované. Ja však budem hovoriť ešte o pár iných veciach, ktoré tento film nezvládol. Po technickej stránke je toto nezvládnuté, neviem prečo je to označované ako komédia, postavy sú vám vrcholovo nesympatické a nič tu reálne nedáva žiadny zmysel. Všetko čo vo filme vidíme sa udeje preto "lebo medveď". Neviem to lepšie vysvetliť, lebo jednotlivé situácie a momentky proste nemajú žiadnu reálnu logiku a nefungujú. Kamera v tomto filme je absolútne strašná. Nenašiel som dokopy vo filme jediný záber, ktorý by pôsobil ako profesionálna práca. Zvuk je snáď to najhoršie čo som kedy v živote zažil. Ak ste to pozerali v telke, možno tento fakt zanikol. Keď som si to prehodil na repráky, tak to nebolo až tak okaté. No hoďte si to na slúchadlá a počúvajte ako ide zvuk. Všetky dialógy sú nahraté do pravého kanálu. Všetky hudobné vsuvky sú nahraté na ľavý kanál a iba jemne na stredy. Keď náhodou sú rôzne zvuky v oboch kanáloch, vôbec neviete na čo sa je potreba sústrediť. Takúto chybu som nezažil asi nikdy. Zvukár by mal dostať výpoveď a k pultu už sa nikdy ani nepostaviť, keď nevie nahrávať zvuk na stredy, alebo si myslel, že tomu niečo pridá. Lebo ma úplne iritovalo, keď som počul zvuk len na pravé ucho. Ako toto môže niekto spraviť? Hanba. Herecké výkony sú podľa mňa hrozné. Mám tak trošku pocit, že keď si herci prečítali scenár, tak vedeli už sami aké zlé to celé je a tak sa rozhodli podať svoje dialógy bez štipky reálnych emócií. Najlepšie je to asi počuť na všetkých rozprávačských monológoch nášho hlavného hrdinu. Nie je v tom ani štipka emócií. Učiteľky v materskej škôlke, keď čítajú deťom rozprávky na dobrú noc vedia tomu dodať viac charakteru. Toto je proste podané v štýlom : "máme zaplatené? Nie? Tak sa ani nebudem dnes snažiť. A povieme to ako keby to rozprával absolútny robot". A potom sú tu postavy. Povedzte mi reálne kto je vám z tejto štvorice sympatický. Mne nikto. A záverečné šťastné rodinné raňajky, ktoré prinášajú veľkú zmenu pre všetkých sú úplne bez akéhokoľvek ducha, alebo reálneho pocitu, že by sme chceli aby sa to stalo. "Dneska bude můj nejlepší den" povie viackrát náš hlavný hrdina. No myslím si, že pre všetkých, ktorí tento film uvidia to bude presný opak. Pre filmy ako je tento som občas uvažoval, či by som si nemal urobiť ešte jeden nižší rating, no nechcem si svoju stupnicu komplikovať viac, než už komplikovaná je. Všetky recenzie, ktoré to hodnotili ako najhorší film minulého roku boli správne. Toto si nezaslúži vidieť nikto. Hodnotenie: F ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Mizí i nejzákladnější profesní vrstva a snímek vypadá jako nehotový. Výjimečně krutý Fila tentokrát v recenzi prozrazuje děj v naději, že na film lidé nebudou chodit do kina. Navíc sledování pro mě bylo jako nepodařená stupidní sociologická sonda do života pětačtyřicátníků nepříjemné. Je to hodně úmorná podívaná a přehlídka utrápenosti. Na vznik filmu přispěli dobrovolníci. Nejde vůbec o komedii, ale o rodinné melodrama krize středního věku, dokonale dokládající, jak se na téma Americké krásy dá vyrobit česká hrůza. Celou podstatu zpackané existence „jsem stárnoucí vůl“ odvypráví revizor hromadné dopravy v monologu, případně v dialogu s bratrem. Pasivní, sebelítostivý, bezcílně bloumající, totálně nezajímavý hrdina. A není sám, kdo vzdychá při pohledu do zrcadla. Dospívající potomci bolestínských rodičů se chovají jako na prahu puberty, načež umravněný scénář dovede dceru k prohlédnutí, že by neměla partnery střídat jako ponožky, a syna k objevu, že si lépe vydělá brigádou než loupeží. Veškerá řemesla tu přicházejí na buben, počínaje statickou kamerou, před niž hrdinové vesměs usedají, vstávají a zase usedají, a konče prkenným herectvím; dokonce ani zaplakat neumějí. Noční můra domácích rádobyfilmů, product placement čili využití sponzorských výrobků, tu nabývá obludných rozměrů. Mužova vzpoura vede právě a pouze do značkového obchodu s pánskými obleky, jeho žena si pro změnu zvedne sebevědomí návštěvou reklamního salonu krásy. Čímž je manželské odcizení zažehnáno a postavy si mohou padnout do náruče se sdělením, že v celém všivém světě má jedině rodina ještě cenu. Dalo by se pokračovat donekonečna: o sáhodlouhých záběrech přípravy salátu, o pózování ve sponzorském resortu, o klipové manýře „průletů“ městem. Hrozné je, že za největší průšvihy domácí kinematografie nesou hlavní díl viny distributoři, kteří nulovou hodnotu poznají, přesto ji divákovi otrle vnucují za jeho peníze. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak, keď chcete robiť na niečo akoby paródiu a vyznievate trápnejšie než tí, z ktorých sa chcete vysmievať. A nakoniec šokovane pozeráte, že to ani nebola paródia, ale ozajstný pokus o film. Trápne spievanie vo vani a chlapík na hajzli, ktorý si hovorí "typický český debílek" je len začiatok tohto skvostu, ktorý kvalitou dialógov je ešte pod Krtkom a A je to! ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Ultimátní, amatérské, české peklo, kde absolutně nikdo neví co se děje. Scénář neexistující, režie žádné, herci myslející si, že natáčejí další díl nějakého nekonečného českého seriálu a kameraman, který má pocit, že natáčí reportáž. Absolutně vše špatně. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o amatérský film nadšeného fanouška filmu, který to hodil na YouTube, samozřejmě neřeknu ani popel. Ale tohle má být dílo absolventky FAMU, a přitom by se film dal uvádět jako pomůcka všech chyb, jakých se filmař může dopustit. Špatná mizanscéna a temporytmus, zmatené střídání dnů a nocí, zběsilý střih, kdy záběry na sebe nenavazují, nebo je sem vmontován nicneříkající záběr jakoby z jiného filmu, špatné načasování scén, mizerný scénář a vedení herců, kameraman netuší, že když mu vzadu ve scéně rozsvítí host kavárny mobil, přebere to divákovu pozornost a on si přestane všímat rádoby srdceryvného opětovného setkání manželka s manželkou... Charakteristiky postav: chodí děti do školy?, manželka někde dělá?, z čeho žijí?, jak se jim promítne do rozpočtu koupě značkového obleku nebo návštěva luxusní estetické kliniky?, a ta dcera s těmi dvěma nápadníky - oni měli všichni čtyři v (asi) Belgii každý svůj pokoj? Z čeho to platili? Oni spolu nešli do města nebo někam na pivo, že kluci by už tam zjistili, že se mají k jedné holce, a ne až podivně v Praze? Proč jde máma tancovat do podniku pro osmnáctileté a jak na něj natrefila? A co vlastně novopečený revizor zažíval při své práci, kromě dvou nijakých a o ničem historek s pepřákem a jízdenkami v obálce? Vážně se neodehrálo víc konfliktů? Kde manžel po odchodu z domova bydlel, spal, co jedl? Kolik dní byl vlastně mimo domov? Podle špatného střídání času se zdá, že snad týden. Dalo by se pokračovat donekonečna. Až mne udivilo, že film měl dramaturgyni (!) a dokonce nějakého dramaturga dialogů (!). Wow. A to se nestydí? Vážně, odevzdat takový zmetek, osobně bych si šel nafackovat. To nikdo ze štábu nebo sponzorů neměl dost reflexe, aby s Toulovou zatřásl, ať se vzpamatuje, nebo ji poslal makat někam na dva měsíce do kravína, ať pozná skutečný život? ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa, to ti herci nevidí v jakých sračka se nachází. To nevidí v čem hraji a jak, odpálit na vesmír. Katastrofa akorát na zvracení s takovýchto sraček. Nevim jestli použily drogy před natáčením ale tohle je hnus, dejte se dohromady. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Včera jsem okomentoval český film, který byl zcela prost hereckých výkonů, dnes jsem viděl další, v tomto případě už nedošlo vůbec k žádným výkonům. Režie, scénář i herci se natáčení téměř neúčastnili a kameraman svůj zdroj obživy někam jen tak ledabyle odložil, a přitom ho zapomněl vypnout. Alespoň to tak na mě působilo. Snímek stál za houby, takže můžu pochválit jedině typicky český, "nevtíravý" product placement a geniální větu: "Ani brvou pro tebe nehnu!" Tu budu asi hodně používat, to bude mít úspěch:-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, je to film zo života, až nebezpečne reálny, ale forma je proste úbohá. Herci, réžia, hudba, strih, to všetko to dupe obstojný námet do hnoja. Myslím, že sa rozpisovať netreba, urobilo to tu za mňa množstvo recenzentov. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Není to tak strašné, jak dávají tušit místní recenze, ale dobré to také není. 1) Místy, zejména ve druhé polovině, působí snímek dost amatérsky. Kus chybějících titulků a nekvalitní zvuk jen dokresluje ledabylou práci, o mizerném scénáři nemluvě. 2) 27letý Ladislav Ondřej (syn Marko) zraje nejen věkem, ale i herecky. ()

kajas odpad!

všechny recenze uživatele

Loni to byl The Perfect Kiss s Lucií Vondráčkovou, letos jsme se odhodlali na další filmové WTF, které nikdy nemělo spatřit světlo světa. Tentokrát se jedná o ryze českou záležitost, o režii, scénář a produkci se opět postaral jeden jediný člověk (to v případě debutanta nebo méně zkušeného tvůrce nikdy nevěstí nic dobrého). Diletantská spatlanina po všech stránkách včetně naprosto tragické kamery, zvuku i střihu (useknuté titulky na začátku i konci filmu hovoří za všechno). Chtěla jsem dát jednu hvězdičku za Ladislava Ondřeje s punčochou na hlavě a za dialog "Tak co budem dělat? Asi nic, no.", ale v tomhle případě to vážně nemá cenu. P. S. Paní režisérka má v srpnu další premiéru. Asi si to necháme na příští rok. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Navzdory tak nízkému hodnocení jsem chtěl film shlédnout kvůli práci revizorů. Očekával jsem situační komedii ikdyž třebas slabší, ale dostal jsem úplný opak. Velmi špatně natočené s mizerným zvukem kromě hudby. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně jsem viděl a uzřel snad nejhorší film v dějinách českého filmu a možná í filmu obecně. Toulová natočila svůj druhý film a - ty vole - je ještě horší než ten první, který už tak byl dost strašný. Ale tohle, tohle je prostě něco neskutečného. Věčně tvá nevěrná jsem považoval za absolutní dno českého filmu, ale tohle je ještě ve větším dně. To fakt nebyl amatérský film? To fakt bylo v kinech po celé republice? To fakt natočil někdo, kdo vystudoval FAMU? A to fakt Toulová, co to natočila, s tím nesekla? Příběh absolutně nedává smysl, IQ postav není vyšší než 50, navíc ani pořádně nejsou vymyšlený. Otec má celý film hluboké myšlenky, ale ve skutečnosti je tupej jako ty holky ze Spring Breakers, sám se s sebou je nešťastný, tak si jednoho dne koupí saku od pánských obleků BANDI, pak v něm chodí po městě několik dnů a nocí, nic nejí, nikde nespí, pak se vyspí s nějakou hnusnou babou, zdrhne, nechá jí tam peníze a vrátí se domů. Matka nikde nepracuje, prý se hrozně stará o děti, ale když její syn pobíhá o půlnoci venku s partou strašně drsných borců, je jí to u řiti a zajímá jí spíš to, jestli se s ní někdo vyspí, sama je taky hnusná, tak jde na diskotéku, kde mají všichni kolem osmnácti a ona, čtyřicetiletá baba si tam chce někoho najít. Pak se vrátí ke svému manželovi a nechá si v PETRA CLINIC za 30 000 rozpustit vlasy. Dcera je úplně blbá, furt se fotí, š*ká s každým, chodí s dvěma kluky, se kterýma to táhne najednou, dokonce je s sebou vezme na dovolenou do Belgie, kde věčně všichni pobíhají v županu a ti její dva hoši jsou tak blbý, že ani nepoznají, že to tam s nimi táhne najednou a všimnou si toho, až se vrátí do Prahy (btw, když s někým chodíte, tak s ním snad jste na stejném pokoji, ne? Pochybuji, že holka byla v nějaké sektě, co je strašně přísná na sex) a s ní tady vlastně všechno končí. Jestli chodí do školy nebo někde maká se nedozvíme, koho proboha zajímá tak nepotřebná informace? A pak je tu syn, který věčně chodí s nějakou drsnou partou, věčně chlastají, pak jeden z nich najde zbraň, jdou s ní někam do podchodu někoho přepadnout, jenže se mu omylem povede přepadnout vlastní mámu, pak hnedka běží domů se jí přiznat, jede si pro ně policie, ale to se ve filmu dál neřeší, on dojde domů, matka mu řekne, že ji přepadli (btw, v tom podchodu vypadá jak nějaká zamilovaná smrtka z britských zahrad z knih Rosamunde Pilcher...), ale neví, kdo, pak syn zdrhne z domu, několik nocí se toulá venku a jí je to ukradený a nakonec to skončí tak, že si najde brigádu v burgrárně, což znamená v nonstop bistro okýnku bůhvíkde. Tak, demenci postav jsem asi popsal dostatečně. A filmařsky je tam snad všechno špatně - kamera, mizanscény, střih, zvuk, herci, dialogy, i to, jak to je natočený, tak je to strašný, jelikož to střídání dne a noci je tak strašně špatné, že to snad ani není možné. Jako upřímně, toužil jsem spatřit dno českého filmu a jestli nebudou filmy neumětele Nováka ještě horší (ty vole, jde to vůbec?) a taky jsem ho dostal. Něco tak strašného by natočil málokdo, bohužel Toulová má tak strašně velké ego, že i po téhle hrůze v tom všem chce jet dál... Samozřejmě, je to tak špatné až je to směšné, často jsem se tu smál a nahlas, ale kdybych tomuhle dal z prdele 5*, udělám radost Toulové a to fakt nechci. U Neila Breena s tím problém nemám, protože kdybych mu dal odpad, přijde si pro mě a buď mě vymaže, donutí spáchat sebevraždu nebo úplně nejlíp ukřižuje, ale Toulová není Neil Breen. Ale teď upřímně, filmy Neila Breena aspoň nějak vypadají, třeba tam někdy má něco dobře natočeného, Wiseau je sice úplně mimo realitu, ale ten v těch filmech má aspoň něco jako děj, ale Toulová... Co má Toulová? Nic, je absolutně neschopná a to vystudovala FAMU! A tak se jí povedlo natočit NEJHORŠÍ ČESKÝ FILM VŮBEC a možná i světově... Dávám odpad, jelikož to odpad je a nadhodnocovat kvůli tomu, že to bylo strašně směšné a já se bavil, nebudu, protože, jak jsem psal, Toulové by to udělalo radost a to je to poslední, co chci. A že to byla komedie? Ty vole, já si za celý film nevšiml ničeho, co by mělo být záměrně vtipné, jenom to, co je vtipné, aspoň pro režisérku, nechtěně. Když vše špatné pominu a budu předstírat, že to dává smysl, bylo by to depresivní drama... () (méně) (více)

Reklama

Reklama