Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevýznamný pašerák z Busanu v 70. letech skočí po hlavě do ilegálního pašování drog a vyroste až do krále exportu narkotik do Japonska. (Netflix)

Recenze (12)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Song Kang-ho si střihl Korejského Scarface, ale chtělo to o něco zručnějšího režiséra se zajímavějším stylem vyprávění i smyslem pro akci. Kouká se na to celkem dobře, ten přerod v mob bosse je podán zábavně, ale pro mne je Song Kang-ho spíše komediant než chlap, ze kterého by šel respekt ( Dokážu si v hlavě vybavit desítku jiných Korejských herců do hlavní role, kteří by se zde hodili více) z akce zůstane v paměti především finální přestřelka, která jakoby z oku vypadla Scarface. Ušlo, ale ambice měly být vyšší. 65% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Song Kang-ho řádí jako černá ruka při výrobě, pašování perníku v letech 70.tých. Celkem solidní krimi, které stojí prakticky jen na hlavním herci, a trochu větší roli tady má Bae Doo-na jako milenka se správnými konexemi. Atmosféra, hudba patřičně dobová. Ale scénaristicky, originalitou žádné překvapení, prostě standard, slušný, ale nic více. Korejci umí i mnohem lépe. Tempo filmu ok, kromě závětečného souboje jsem žádný památnější moment nezaregistroval. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky vzostup a pad nejakeho mafiana. Prva polovica je ale tradicne korejsky komedialna, co tejto teme skôr skodi. Ani hlavny hrdina nie je velmi schopny, ale skôr taky chudak ktory ani nevie ako sa odzrazu stal vplyvnym dilerom drog. Kedze v druhej polovici nasleduje pad, tak film zvaznie a vo velkej miere zacne vykradat Scarface, ale v horsom prevedeni. Takze ako celok je to len priemer, ktory podrzal hlavne vykon Kang-ho Songa. 6/10. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Příběh o takovým jako korejským Escobarovi, kterej místo karla rozjel bysnys s peřím... Z malýho obchodníčka, zlatníka se postupem času stal drogovej velikán, kterej to ovšem moc neustál a touha po větší moci, penězích a postupným zabřednutím do vlastního bahna si vykopal hrob, kdy se všechno otočilo proti němu. No jo, to všechno je sice možná celkem zajímavý, ovšem ta stopáž je šílená, bylo by fajn to zkrátit a chvílema vynechat snahu o "asijskej humor". Do tohoto žánru se to moc nehodí, takže prostřih některých scén by byl na místě. No, škoda, ale aspoň jsme se dozvěděli zase něco novýho. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Trochu fraškovité pojetí i vyznění zejména úvodní části filmu přičítám do jisté míry stylu korejské filmové tvorby, zčásti ale i nešťastným postupům pana režiséra. Dalo se to uchopit lépe, ale určitě to mohlo dopadnout i hůř- třeba jako polská oslavná óda na zločin Jak jsem se zamilovala do gangstera. V Drogovém králi mi nic nechybělo, byla tady geneze zrodu i opis pádu darebáka, kterej se propracoval až na vrchol, ale chvílema to působilo jak pokračování Četníků ze Saint Tropéz, což je škoda. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový korejský ne "Kokain", ale "Piko". V první třetině jsem se začala totálně ztrácet v postavách a posléze i v ději. Měnilo se to tam jak na orloji a jediné co tam bylo vtipné byla americká hudba a snaha asiatů na ni tančit. Tohle se nepovedlo a mě to unudilo k smrti. Za mě 35% ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Jizvoksicht made in Korea - aneb - jak se bezvýznamný pašerák stal vlivným perníkářem. Je to korejskej standard, takže dost dobrý. Nenudil jsem se ani chvilku, hlavně díky dvojici Song / Bae. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Dlouhy film, plny zajimaveho deje, ktery uz jsme mnohokrat videli. Jen je to z jineho prostredi (Asie), tak je to preci jen trochu jine. Ale povedene. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si plietol tváre,že kto je vlastne kto a to až do polovice filmu.Finále určite pripomínalo Scarface,ešte aj zariadenie bolo podobné. ()

Reklama

Reklama