Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Recenze (194)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak na českou pohádku to nebylo špatné, ale také to není žádný zázrak. Ale tak je to hezké, příběh ujde, vidíme malebnou českou krajinu a herci také nebyli špatní. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Je to takový mix více českých pohádek v jednom s lepšími a slabšími pasážemi. Čertoviny neaspirují na pohádku roku, ale dětského diváka by mohly pobavit a potěšit a dospělého neurazit. S čerty nejsou žerty zůstanou nejspíš dlouho nepřekonány jako nejlepší čertovská pohádka. Dvě a půl hvězdičky, v dnešním rozpoložení zvyšuji směrem nahoru. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka. Troška umí vybrat prostředí a ukázat ho divákovi jako málokdo. Bohužel příběhově je to zbytečně zamotané a hádám, že pro dětského diváka to musí být místy složák. Velký palec nahoru za pojetí ztvárnění pekla. To se v dnešního pohádkách už tolik nevidí. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Když srovnám pohádku Čertoviny s vánoční štědrovečerní televizní "nadílkou" ČT1 roku 2018 - Kouzelník Žito (a nakonec i těch předcházejících roků) vychází mi Čertoviny v hodnocení zcela nejlépe. Proto ty čtyři hvězdičky. Ano je to po čertech lepší pohádka než ten totální propadák Zdeňka Zelenky a propadák celého vedení ČT, které zcela jistě "odborně a kompetentně" rozhoduje, co nabídnout divákovi na Štědrý den. Zdravím Vás pane Dvořáku do ČT1. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Světe div se, Troška natočil svůj nejlepší film za posledních dvacet let. Nejvíce mě těší, že se dokázal udržet na uzdě a nenatočil další z uřvaných a otravných pohádek typu Z pekla štěstí. Naopak, velmi milým způsobem si dává záležet, aby se pohádka blížila starým klasikám. Překvapivě krásně pracuje se všemi postavami, dialogy jsou pěkně uhlazené a Oldřich Navrátil je naprosto bravurní!!! Příběh není tak přímočarý, jak by se mohl na první pohled jevit a neustále pracuje s nápady, intriky. Jde znát, že výprava patři k tomu levnějšímu, ale vůbec to nevadí. Čertovinám se stále podsouvá nálepka dalších S čerty nejsou žerty, nicméně k tomu pořád něco ještě chybí. Naštěstí se tak nesnaží tvářit, ale pořád kvalitou někde jinde, než většina svátečních pohádek z televizní produkce. Já se na projekce náramně bavil, tak snad si to Troška nepokazí dalšími Babovřeskami.......7/10 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To nám nikdo neřekl, že je na světě takhle krásně.." ;) Velmi slušné, na Trošku, jakkoli zběsile opisujícího od Bočana.. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešních pohádek tuto hodnotím vysoko. Je hezká, trochu podobná těm starým, které bývaly lepší, než ty dnešní. A jen tak mimochodem, našla jsem tu tak trochu skryté inspirace pohádkami Princ a Večernice, S čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem. Až teď jsem si všimla, že režíroval Zdeněk Troška. To pro mě byla vždy záruka dobré zábavy. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Krásná, milá, dobře obsazená pohádka. Ať si kdo chce co chce říká dle mého názoru tady posledních pár let nejlepší pohádky točí pan Troška (a Jirka Strach), viz Čertova nevěsta 2011 a tyto Čertoviny. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Troškův film. Je to vlastně úplně obyčejná pohádka, která sice nějak zvlášť nenadchne, ale především neurazí. Což není u Trošky zvykem. A hlavně se obejde bez řevu a rádobyvtipných postaviček. Příjemné překvapení. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Překvapié pozitivum: na Trošku celkem koukatelné. Nemám pocit, že bych byl trýzněn mučivou pitomostí a řve se tam zhruba o 20% míň než je v jeho filmech obvyklé. Každopádně dramaturgicky je to takový nepříjemný bezvýchodný slepenc, v nemž se nic nikam neposouvá, všichni chodí náhodně sem a tam, trousí mezi sebou neustále stejné dialogy a do toho se navíc furt zpívá. V momentě, kdy jde Hanička už asi po sté po té naší jihočeské hrázi a zpívá zase nějakou tu irelevantní lidovku, člověk by si skoro přál, aby spadla do rybníka a sežraly jí piraně. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hříšná duše Radka Holuba neměla chybu. Mohla být ještě více bláznivá. Mladí čerti byli fajn sympaťáci. Mohli taky více řádit. Oldřichovi navrátilo ten hamoun taky pěkně sednul. Nevadilo mi, že to připomíná klasiku S čerty nejsou žerty. Příjemně se na pohádku koukalo. Byla svěží a svižná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typicky dlouhá rádoby komplikovaná troškovina bez překvapení, nicméně s krásným vizuálem a pěknými kluky. 1) Ty kluky reprezentují tloustnoucí 34letý Jakub Prachař (čert Popelák), 24letý Dominick Benedikt (čert Uhelák), 25letý Richard Jaroslav Müller (čeledín Jan) předabovaný Oldřichem Hajlichem, 25letý David Gránský (hrabě), Josef Švejda nezjištěného věku (kněžnin sluha)._____ 2) I zde zůstává Troška věrný svému proticírkevnímu zaměření v postavě směšného faráře, kterého potkají čerti na cestě. Typicky troškovská je role pekla a jeho obyvatel jako poněkud zábavných vykonavatelů spravedlnosti._____ 3) 64letý Zdeněk Troška spolupracoval se svým dlouholetým asistentem (a někdy i spoluscenáristou) 43letým Markem Kališem._____ 4) Výstižný koment: UncleG**. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátek s ukřičenými čerty vypadal opravdu hrozivě. Prachař ani jeho kolega se navíc vzhledem k charakteru svých rolí nemohli dostatečně projevit a je možné, že si v průběhu sledování uvědomíte, že jste o nich už půl hodiny neslyšeli. Příběh sedlákovy Haničky zamilované do čeledína Jana se ale nakonec zamotá do zajímavé taškařice, která diváka rozhodně neurazí tolik jako Troškova "Čertova nevěsta". P. S. Navrátil už by si měl ty zlotřilé dědky toužící po zlaťácích nechat patentovat. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Zděnda umí hned v úvodních titulcích pochválit svojí vlastní práci ("...po čertech hezkou pohádku"). Opravdu skromný tvůrce, jen co je pravda. Na jeho obranu je ale nutno uznat, že se mu tentokrát opravdu povedlo natočit pohádku, kterou lze (s lehce přivřenými oči) nazvat hezkou. Má to pohodovou atmosféru, sem tam slušný vtipy, sympatický čerty a pěknou Saru. A obejde se to i bez znásilněných koček. Nejlepší Troškův film od Princezny ze mlejna 2 (což ale v tak mizerný konkurenci není žádná pochvala). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dúkaz o tom,že česká pohádka není mrtvá,jen je po několika vážných nehodách v umělém spánku a jen čas rozhodne jestli se znovu postaví na nohy.Příběhově nic nového,což by nebyl až takový problém,ale spíš vadí klasická Troškovská uřvanost a překvapivě dost "agresivních" výrazů,které bych v pohádce úplně nečekal.Jinak ale nejlepší Troškův film za posledních několik let...desítek let....60% ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Troska a pohadky, teda rozpravky, to je bieda. Fakt ma to nebavilo, nuda, sedivy podpriemer, nudne dialogy, plane dialogy zas nuda ....... nedalo sa dopozerat : 0 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška sehnal peníze na krásnou a bohatou pohádkovou výpravu. Ovšem na lepší scénář už tolik asi nezbylo. Příběh měl sice nakonec hlavu a patu, Oldřich Navrátil je prima vykuk, ale jinak se film poněkud vlekl. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hrůza.Zdenda se malou oklikou vrátil ke konceptu pohádek jako Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí,a znovu to stálo za nic.Strašný herci,nebylo tam ani zbla pohádkový atmosféry,a příběh blbej jak hovno.Navíc v některejch chvílích nám herci doslovně komentujou to,co se děje na plátně.To je vůbec děsný.Nechápu,kde tohle mohlo nasbírat šedesát procent.20%. ()

Reklama

Reklama