Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Recenze (194)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dá se to. Sice bych to zkrátil minimálně o 20 minut, ale jinak to jde. Teda jo, chvílemi to je takové připitomělé, ale jinak je to taková klasické pohádka,která mezi těmi českými novodobými asi bude vyčnívat, jelikož všechny ty megapokusy typu Řachanda jsou nekoukatelné (a to jsem ještě neviděl Když draka bolí hlava...). Ale postavy zde fungují, děj docela taky (i když místy nudí) a samotný výběr prostředí taky, ale tohle, uznejte, Troška umí. Sice nějaká originální zápletka to není, ale co. 3* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka zase po čase něco nového a povedeného. Troška pohádky umí, je v tom humor i dobrý herci. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Co se scenare tyce, dlouho jsem nevidel tak povedenou pohadku. Krasne vykresleno, jak laska vyhraje nad chamtivosti. Ne vsichni herci zahrali dobre, ale neokoukane tvare potesi, zvlast ta od Sandevy:-). Navratil a Nosek jsou vyborni, hlavne druhy jmenovany se do ruznych roli "zmrdu" hodi bajecne. Pekna kamera, dobry vyber lokalit, slabsi vyprava a necitlivy strih. Jeste bych pohadce vycetl urcitou preslazenost. Pribeh je ale pekny a celkove se mi to dost libilo. Videno v Kino Art, 13 divaku. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malebná jihočeská pohádka, která se neodrodila, neboť souzní s malebnou jihočeskou krajinou - a jen sem tam si někam krátce odskočí. Kupříkladu do pískovcových skal, které evidentně jihočeské nejsou, či na hrádek Velhartice, o jehož jihočeském původu by se taktéž dalo pochybovat. Ale víc nežli tyhle krátké a dějovou linií ospravedlnitelné výlety jí trochu kazí image prakticky nulové charisma a nepříliš důvtipné repliky všech zúčastněných bez výjimky - i poněkud nevyhraněná povaha představitelů ústřední dvojice. Jejich láska je sice stálá, leč smutek spíše přelétavý, což lze s ohledem na jejich nezáviděníhodnou situaci stěží nějak smysluplně vysvětlit: Dcerka, jejíž sňatek s bohatým, leč neurvalým sedlákem a gamblerem v jedné osobě se zdá být nevyhnutelný, si co chvíli vesele prozpěvuje - a její milý taktéž nevykazuje známky trvalejší deprese. Znamená to snad, že jsou oba poněkud mdlého rozumu ? Naproti tomu čerti, za trest vyslaní na svět, se při nahánění hříšných duší jako mávnutím kouzelného proutku bleskurychle propracují od očividného ňoumovství téměř ke genialitě. Vskutku pozoruhodná proměna ! Nicméně ... určitou líbeznost milé pohádce upřít nelze, takže přivírám obě své západočeské oči a přiděluju jí poctivé 3*. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Mě už to fakt nebaví! Zas a pořád a zas a pořád dokola. Pohádka o hovně, NIC se tam neděje, jenom kecá. Jako děcko bych v bolestech chcípnul nudou. A pak je tu ještě druhý mor současné pohádkové tvorby a tou je hlavní hrdina debílek, který se NIJAK nezapřičiní o to, aby získal svoji (otravně ukňouranou) milovanou. Neudělá lautr nic, všechno za něj udělají čerti. Morální dno. Casting příšerný, postsynchrony ještě horší (zvuk zní strašně uhlazeně a dokonale). To, že je v hlavní roli Jakub "protekční píčus" Prachař už ani komentovat nebudu. A nechápu, jak vůbec můžou v tomhle pekle mít nějaké duše, celý úvod připomínal spíš nějaký ústav mezi retardy než peklo. ()

panMartin odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu to vysoké hodnocení. Mě už to fakt nebaví! Zas a pořád a zas a pořád dokola. Pohádka o hovně. Celkově je výběr herců tragickej....vlastně vše je tragický. Stačilo mi cca 30 minut vidět a už nikdy. Troška.....ty jako režisér stojíš za vyliž prdel.. O co že v té pohádce vlastně šlo? ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na plný počet hvězdiček to asi není, ale na Trošku jde o velmi zdařilou pohádku. V tom dobrém je na ní ten Troškův rukopis znát (viz hezké záběry na krásnou českou krajinu, pěkné lidové písničky, milí čerti). Přitom zde nejsou některé jiné "troškoviny", které dost nemusím. Mám na mysli různé pitvoření se a jiné blázniviny mnohdy hraničí až s trapností... Řekl bych, že od Princezny ze mlýna je to nejzdařilejší Troškova pohádka a to rozhodně není málo. Pokud máte menší děti, rozhodně návštěvu této pohádky doporučuji. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zdeňku, už se na ty čerty vykašli! Nebo se spíš čerti vykašlete na Zdeňka? České pohádky radši budu dohánět o Vánocích z toho staršího soudku, novodobé experimenty ponechám obecenstvu bez vkusu a charakteru. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Totoč už asi nikdy nedokoukáme, když nebavilo ani manželku. Já osobně byl na novou pohádku od Trošky zvědavý. Ale za první polovinu mě zaujali trochu nešikovní čerti a vždy skvělý Olda Návrátil. Možná zbytek někdy v TV, když mi někdo bude držet nůž pod krkem, abych film dokoukal. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Že by úsvit na lepší časy? Po Nejlepším příteli další vcelku pěkná a sympatická pohádka. Jen tak dál ... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Na Trošku trošku větší překvapení. Na jeho poměry docela snesitelné. Olda Navrátil sice neustále otravně přehrával, ale chápu, že to bylo zadání režiséra. Jinak tam byla cítit inspirace Andělem páně. Celkově se tam méně řvalo a šišlalo, avšak pocitově příliš dlouhé/občas nudné...39%. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Troškové čertoviny alebo aj troškoviny. Ako rozprávka celkom v pohode. Trápne dvojzmysly a nevtipné spievanie ale nepotešili. Čerti boli ale vydarení. Ale určite lepšie ako take babovresky 3. Záverom Troška zlomil svoje filmové neúspechy a za prostredie v ktorom sa natáčalo by sa nehanbil takmer žiaden režisér. Na Český film sa to dalo. 3* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Také nádherné prostredie, interiéry, kostýmy, výborná technická kvalita obrazu aj zvuku, kamera takmer dokonalá. A toto všetko vyjde nazmar pre polodementný scenár, kde dobré a zlé postavy majú svoje úlohy rozdelené od začiatku do konca presne podľa očakávania, že aj deti z toho museli byť znudené. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Nápad pěkný, postavy všechny dobře odsazené i ve většině případů dobře zahrané, "kulisy" úchvatné a kostýmy taktéž (jako u všech Troškových pohádek ať je výsledek potom jakýkoliv) samozřejmostí je i pár povedených vtipů. pohádka je jinak celkem taková klasika. Nejvíc mi tady na té pohádce vadila stopáž, bylo v ní celkem dost hluchých míst, které vyplňovalo opakování toho co jsme slyšeli již dříve (on nám svatbu nedovolí, ty jsi má,tak utečeme, mám nemocnou maminku, je bohatej, je chudej) přičemž se tohle celé točilo kolem ústřední hodné lidské dvojice, která byla až nepřirozeně nudná a hodná a vlastně sama o sobě neprovedla žádnou interakci (on se teda na konci zmohl na jeden čin) a celou dobu přihlíželi co se kolem nich děje a jak ti zlí jsou zlejší a zlejší. Jinak celá pohádka pro mě osobně stoupala a padala se sedlákem Kopytem (bo jak se jmenoval) když byl on na scéně tak to nádherně gradovalo a děj se posouval, zatím co u ostatních postav- at lidí nebo čertů- se vlastně nic nedělo. On byl nejlepší a nejpropracovanější postava a nejspíš i nejlépe zahraná. České pohádkové zlo má od této chvíle svého krále. Nejdokonalejší záporná postava českých pohádek, protože zatím co Haniččin táta byl klasický záporák z pohádek,tak Kopyto jej přerostl a to tím, že byl všeho schopný- vymyslet, naplánovat i navést další. Btw. velké plus pohádky byla i dobrá duše, která se ujala úlohy komickéo společníka a to více než na výbornou. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Po posledných Troškových útrápách , či už v ,,komédiách,, alebo v rozprávkach, som si pred zhliadnutím filmu myslel, že táto čertovina bude zasa nejaká jeho .íčovina. A konečne ( a som rád), že som sa zmýlil. Film má dôvtip, baví a hlavne ( ač síce trochu vykráda ,,S čerty nejsou žerty,, ) , je klasickou rozprávkou bez nejakých zbytočných nevkusných vsuviek. Film, ktorému dám príležitosť zasa raz sa naň pozrieť. ..... Treba napríklad o čase najtypickejším pre rozprávky. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani v další své pohádce se Troška nedokázal vymanit ze svých mantinelů a ničím nepřekvapil. Jeho rukopis je vidět na první pohled a to jak v detailech (směšný běh, schovávání za stromy, ukřičené postavy), tak v celkovém vyznění snímku. Nicméně rozhodně nebudu jen všechno vytýkat. Je to pohádka, která se bude dětem líbit. Originalitu nemůže nikdo čekat a hledat hlubokomyslný zážitek s velkým přesahem snad také ne. Čertoviny jsou fungujícím celkem, který je veselý, barevný a milý. Sice se nikdy nestane tou nej pohádkou, ale pořád jde o velmi dobrý snímek, zvlášť když jej srovnám s většinou ostatních pohádek z nedávných let. ()

Reklama

Reklama