Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Recenze (194)

Han22 

všechny recenze uživatele

Když Princezna ze mlejna potká S čerty nejsou žerty, vznikne sice pěkná, ale naprosto ničím nepřekvapivá pohádka. A tak jsou z pekla vysláni dva čerti chytit dva hříšníci, ač peklo vypadá děsivě a Lucifer hřímá jak umí, dva čerti jsou v podstatě dobráci a spíše pomáhají než škodí (to máme S čerty nejsou žerty). A mezitím je někde na jihočeském statku nešťastná dcera, kterou její táta nutí do svatby se zlým sedlákem, ale ona miluje chudého čeledína. Sluníčko svítí, děj se odehrává na kýčovité vsi a v okolních lesích a nechybí ani zřícenina (to máme Princeznu ze mlejna). Výsledkem je hezky, profesionálně natočená pohádka s příjemnými postavami a lokacemi, ve které Vás vůbec nic nepřekvapiví, nedojme, ani nijak extra nerozesměje. 3*. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Čertoviny jsme byl zvědav, zvlášť po té hovadině Strašidla jsem doufal ve zlepšení reputace. Čertoviny o proti Strašidlům nejsou taková blbost, ale na druhou stranu Strašidla měla ucelenější děj. Hlavní duo čertů docela ušlo, jejich šéf Luciper, natož že má být vládce pekla, mi přišel dost měkký a Dobrý možná trochu přehrával a hlavně mě u něj štvala ta paruka jak je posazená dozadu, při záběrech z boku to vypadalo děsně. První polovina filmu taková o ničem a scény tak divně poskládané za sebou, že na sebe ani nenavazovali a kolikrát se postavy ocitali uplně na jiných místech bez nějakého zjevného důvodu. Třeba dcerka v jedné scéně pomáhá na poli, střih a je uprostřed lesa a pomáhá zraněnému muži. Celkově mi na filmu chyběl takový ten pohádkový feeling a že na jednom domě byl hromosvod a na obloze letělo letadlo už radši neřeším (asi je někde nějaký pokrokovější království, nebo že by inspirace u filmu The Village :-D). ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Místy se mi zdálo jako bych to tak nějak už vyděl a taky jo pan Troška se vrátil na místa kde natáčel pohádku např - Pricezna ze mlejna nebo jiné jeho oblíbené místa , no a pak do slepil do hromady ,škoda že nenašel něco nového a originálnějšího protože to jak mluvil sedlák a pořád stejná stavení vás dovede k myšlence že všude byly stejné vesnice a jen svítilo sluko . Prostě originalita tomu chybí . ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Taková typický "Troškovina"-hodně barev, hodně čertů, hodně radosti nad pořádnou kládou, efekty jak ze 70.tých let, spousta převleků, kouzel, milostných troj až petiúhelníků, ale- dá se na to dívat a celkem to i pobaví..Takže jedna z lepších pohádek poslední dekády, kdy je to fakt žalostné...škoda jen, že se to snažilo okopírovat S čerty nejsou žerty, tudíž byl konec znám předem...50% ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Dobro a láska zvítězili nad zlem a dalšíma zlořádama. To tak nějak od pohádky očekávám. A to tam bylo. Ústřední dvojice celkem pohledná, gauneři byly vyšvihnuti herecky obstojně, Karel Dobrý konečně jako Lucifer (tam měl koneckonců nakročeno, neviděla jsem pohádku, kde by hrál kladnou postavu). Malebné lokace jihočeské krajiny byly milé a jako top Holub jako komická figura. Chápu, ze je posledních pár let trendy odsoudit vše, co Troška pustí do světa, ale toto nebyla vůbec špatná pohádka. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Čerti mě hodně bavili (to je tedy co říct) a jejich kouzla mi přišla neotřelá a zábavná (nojo, možná jsem neviděla všechny pohádky, které to podle někoho má vykrádat). Písničky jsem tak nějak vcelku poklidně odignorovala a celý příběh mi přišel celkem pěkně poskládaný. Exteriéry prostě vymazlené, radost pohledět. Jediné wtf jsem maličko měla z podivného konečného zmizení vládce pekla (takové nevýrazné "pšouk, mizím, ale nenechte se rušit"), ale budiž. Po letech ignorace Trošky jsem se pustila odvážně do zkoumání jeho pohádek a musím říci, není to vůbec tak hrozné, jak jsem čekala. No a jelikož mi přijde pohádka dost podhodnocená, měním silnější tři hvězdy rovnou na čtyři. Ať nežeru:))) ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Čertoviny je česká pohádka, která vypadá hezky. Kouká se na ní dobře. Herci se na dobrou zhostili svých rolí.. Výborná hudba dodává některým scénám dramatičnost. Ale na Čertoviny se znova v nejbližší době nepodívám. V některých částech jsem se nudil. Dávám za příjemný zážitek 70% a nechci abyste šli na zemi hledat hříšné duše!! ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na to, že to režíroval Troška, jsem čekala víc - mnohem víc. Já nevím, podle mě tomu něco chybělo, jakoby to bylo takové nemastné, neslané. Postrádalo to šmrnc, něco co by člověka na tu hodinu a půl upoutalo a on nemusel očekávat, co přijde. Tenhle námět je už tisíckrát ohraný a já čekala, že tentokrát přijdou s něčím jiným, novým. Mohli tam umístit více postav nebo je alespoň víc zapojit, čerti tady skoro nejsou vidět, Haničku a Jana by to chtělo také více a vlastně všechny, kněžna a kníže jako jediní tomu dodali trošku barvy. Za mě tedy hodně velké zklamání, po pohádkách jako Nejkrásnější hádanka nebo Princezna ze mlejna, nemůžu jinak než hodnotit slabě, mé hodnocení tady zachraňují právě čerti a kníže s kněžnou, právě díky nim nedávám odpad! nebo jednu hvězdičku. Myslím, že fanoušci Trošky se na tuto pohádku podívají s očekáváním, raději však čekejte málo, možná vás překvapí. A možná taky ne! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Troškových filmů posledních dvaceti let ( parádní vizuál jako vždy, dokonce "složitější děj" než obvykle, dobré obsazení ) ale jako pohádka je to maximálně průměrné. Má to jasný ale tentokrát snesitelný Troškův rukopis ( ukřičenost, pitvořivost, trefování do katolické církve) Krom toho, že se na to líbivě kouká musím ocenit herecké výkony - Olda Navrátil koncert, Nosek nadprůměrný výkon, Sára Sandeva hrála sice jak na divadelních prknech Thámova divadla, ale je to pohádka tak jsem tolerantní ... a taky se na ní hezky kouká ) ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to vykrádačka a začátek je šílenej, ale v celku je to fajn tradiční pohádka bez zbytečných experimentů a moderností. A vzhledem k tomu, co se poslední dobou točí, to není vůbec špatné. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal dobře, pokud by se pohádka držela trampot dvou čertů. Ale pak přestaly dialogy dávat smysl a začaly být naopak velmi otravné s folklorními výrazy ve špatnou dobu. Hlavně paní kněžna jako by tam byla dodaná nějak na poslední chvíli a zvláštní pařečí improvizovala. Přijde mi, jako by se pohádka odehrávala ve vedlejší vesnici od Princezny ze mlejna. Vánoční klasikou se nestane, na to je moc stupidní, včetně nějakých dvojsmyslů. Možná proto by se to lidem mohlo líbit, že je to takový babovřeskový humor. Komparz se sem tam podívá do kamery. A když už je nutné, aby se v pohádce zpívalo, měla by být písnička chytlavá a být přidanou hodnotou, nezdržovat tok děje. Bohužel, když se v novějších pohádkách začne zpívat, mám chuť si vrazit tužku do ucha. Zato kostýmy se povedly, ty cením! ()

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Na současného Trošku vůbec ne špatné. Čertoviny jsou někde na půli cesty mezi klenoty československých pohádek a porevolučním odpadem. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Hezounká a vtipná pohádka. jen trošku překombinovaná, nicméně koukalo se na ni moc pěkně. Za mne 4 a půl hvězdy, tady 85%. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Jako Eliška je Eliška. Ale tohle se jí alespoň trošku přiblížilo. Ostatní pohádky na to nemají ani zdaleka, tato "skoro". Není to vůbec špatné, jen do hlavních klaďasů se člověk těžko vcítí. O dost zajímavější je sledovat padouchy, na rozdíl od plytkých hrdinů. 4,5* ()

Reklama

Reklama