Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Recenze (194)

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velice povedená pohádka. Je to příjemné, ne máto úplně blbý děj a docela to i uteče. Trochu člověka drtí ten dabing některých postav. A i když je jasné, že člověk ví jak to vše bude probíhat a domyslí si děj, který již několikrát někde viděl. Tak i tak, se to Troškovi podařilo. A Sandeva je hezká kočka... :-) ()

Luciaaas2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nezáživná, nudná, pomalá pohádka absolutně ničím zajímavá. Chybí děj a kdyby to nebylo tak umělé na oko a ta Troškova uřvanost už mě leze krkem. Už by se Zdenda krotit a měl by natočit pořádnou pohádku jako kdysi O princezně Jasněnce a létajícím ševci ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Troška dělá,že všichni ti chlapy - čerti nejvíc - vypadají jako gayové? Jinak klasická úroveň, nic nečekaného...ps: komentář LiVentura-doba se nemění, stačí si přečíst jakoukoli pohádku starou 100 a více let - sežrání, rozporcování, upalování, vraždy, dloubání očí, otravy jídlem, shazování do propastí atd...:) ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Troška pohádky točit umí a zde to opět dokázal. Pohádka má drajf, dobrý děj, dobré herce. Je to velice koukatelné. Za mě 70%. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pohádka na kterou se dá koukat. Najdete zde důkaz o tom, že počkat na štěstí se vyplácí, a že někdy vám může pomoci samotné peklo. Pravda je že herci mi tam moc nesedí, ale to asi proto, že je vidíme všude jinde. Velmi zajímavá pohádka, kterou všem doporučuji alespoň jednou shlédnout. Hvězdiček 4**** ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Po pohádkách v Česku nepřestane být nikdy enormní poptávka. Stačí se podívat na televizní program přes Vánoce a je jasné, že něco nového se prostě točit musí a bude muset. Každopádně tato podádka je živým důkazem toho, jak moc je toto téma již vyčerpané. Mělo by se začít s remaky, ale to by asi konzervativní český národ, který bude udělovat zlatého slavíka Karlovi Gottovi ještě in memoriam za sto let, jen tak nepřekousnul, kdyby mu filmaři naservírovali nové Tři oříšky pro Popelku nebo Pyšnou princeznu v akuálním technickém hávu. Je to škoda, protože potenciál by byl, ale když není pořádný scénář, tak to jde těžko. ()

njuska 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět příjemná, oddychová, výpravná pohádka, s krásnou krajinou a solidními hereckými výkony (Dobrý, Navrátil). Absolutně nechápu ty komentáře zde, kteří kritizují v podstatě jen proto, že to natočil Troška. To už je skoro, jako u politiky... Ach jo. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která neurazí, ale ani nezaujme. I když myslím, že patří spíše mezi lepší pohádky pana Trošky. Uječenost se tu minimalizovala na scény v pekle, slušná hudba a milé zapojení pár českých lidovek. I když potřetí slyšet Kačeničku mi začínalo jít na nervy, na druhou stranu uznávám, že pro řadu dětí nemajících ánunk o lidové písničce to mohlo být zajímavé. Jako vždy krásné lokace, nádherné kostýmy a oceňuji i do detailu zpracované kompozice, např. při výjevech ze statku. Bohužel, pohádka má klasické troškovské chyby: je to roztahané, mělké, nevtipné a špatný kasting (potěší klasa Navrátil, kterého statečně dohání Gránský). A jako vždy: pasivní ženská hrdinka, která se sice děsně nechce vdát za bohatého, ale to jí nezabrání, aby si neustále vesele prozpěvovala. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Takova prijemna, vtipna pohadka vhodna pro celou rodinu. Urcite stoji za podivani. Nejak extra original to neni, ale rozhodne jako nenarocna pohadka s kouskem zahady a novoty dobra. Celkem 3,7* ()

bez1 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohádka, která se ale celkem táhne. Dobří herci na straně zla a roztomilí čerti pohádku učinili sledovatelnou. 50% ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Z Troškových pohádek rozhodně jedna z těch lepších. Pěkně a vtipně provedené triky, sympatické a dobře zahrané postavy. Navrátilův hamižný sedlák by se mohl vedle Nádeníčka z Básníků zařadit k jeho nejzdařilejším rolím. Stejně tak Holubova vedlejší role "hříšné duše". Zamrzelo jen nadužívání lidových písniček (navíc v nepříliš radostné situaci sedlákovy dcery Haničky) a meteorologické nezvládnutí scény s babkou v lese. Celkově tak 70 %, ale zaokrouhlím nahoru. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka, která rozhodně neurazí, ale příjemně pobaví... Tak paráda nakonec vše dopadlo tak jak mělo no kdo by to čekal :))) ()

Decado23 

všechny recenze uživatele

Je mi fuk jak moc je tu Troška hejtován. Mě to prostě bavilo hodně a můj dětský doprovod měl oči jako korálky. ()

FiftyFifty 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška nemá v české filmové pohádkové tvorbě konkurenci. Dokonalé zpracování pohádkové tématiky, tentokrát s neklasickým námětem. Krásné postavy, kostýmy a lokality s pěknou kamerou. Přál bych mu, aby už od pohádek neodcházel a držel se jich zuby nehty. ()

mylhaus 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Možná jako televizní pohádka by to šlo. Lucifer nahání strach asi jako moje dcera na maškarním. Ten paňáca co hrál Jana byl koženej jak boxovací pytel. Slečinka pěkná, ale ukňouraná, jak sousedovic kocour. Ty dva čerti taky tragédie. Šílený paruky, herecký výkony jak ve školním souboru. Celkově je výběr herců tragickej. Většina herců byla předabovaná ve studiu. Proč proboha??!!. Pořád jsem slyšel Vydru a podvědomě ho hledal na plátně. Místo abych měl příjemnej pocit z pohádky, koukal jsem na hodinky, kdy už bude konec. O co že v tý pohádce vlastně šlo? ()

Benigni odpad!

všechny recenze uživatele

S Prachařem nemůže být nikdy nic dobré. Svou osobou až dehonestuje žánr. Dala bych to k soudu, je to to zneuctění národních tradic. Nepomůže ani Ployharova kamera, ani Navrátilovo herectví. ()

perteus 

všechny recenze uživatele

Troškova nová pohádka Čertoviny, je krásná na koukání, ale ne moc dobrá na vyprávění příběhu. Ano, děti tahle pohádka baví, beru to dle svého syna, kterého jsem do kina vzal. Jenže pokud to budu srovnávat s pohádkami, jako je O Jasněnce a létajícím ševci, Princezna ze Mlejna a dokonce i to Z pekla štěstí, nebo Čertova nevěsta, tak tahle pohádka opravdu dospělého nezaujme. Příběh jako takový špatný není. Jen bohužel mu chybí dotaženost a samotné vyprávění někdy budí dojem Hurá akce, jdeme si natočit ochotnický film. Což je kámen úrazu poslední Troškovi tvorby. To co fungovalo v Kameňáku a Babovřeskách, kdy se to dalo takhle přehlídnout, protože tam hrálo hodně ochotnických herců, nemůže fungovat u pohádky. Vypadá to opravdu lacině a kazí to ten dobrý dojem. Samotné čertoviny se nekonají. Čerti tam vypadají, jako by byli do počtu a až na konci se objeví nějaké to hurá překvapení, o kterém ale dospělí ví už od první scény s komtesou. Peklo samo o sobě špatně nevypadá, ale oproti TV pohádce Nejlepší přítel, je to opět takové ochotnické. Samotný lucifer je spíš k smíchu, ale to možná byl účel. Suma sumárum. Není to špatná pohádka pro děti, ale Anděl páně to taky není. Ba ani Princezna ze mlejna, ba ani Z pekla štěstí a dokonce ani Čertova nevěsta. ()

malet 

všechny recenze uživatele

Vtipné, srozumitelné, troškově pohádkové. Natáčeno v krásném prostředí, mně se to prostě líbilo. A hlavně - obě děti nadšené. ()

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

Pohádka neurazí bohužel však ani nepřekvapí. Jako televizní pohádka by byla výborná, ale na filmovou ji prostě schází ta výpravnost. Chtělo by to poskočit zase dál a nestagnovat. ()

Reklama

Reklama