Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (192)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Troškové čertoviny alebo aj troškoviny. Ako rozprávka celkom v pohode. Trápne dvojzmysly a nevtipné spievanie ale nepotešili. Čerti boli ale vydarení. Ale určite lepšie ako take babovresky 3. Záverom Troška zlomil svoje filmové neúspechy a za prostredie v ktorom sa natáčalo by sa nehanbil takmer žiaden režisér. Na Český film sa to dalo. 3* ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Když srovnám pohádku Čertoviny s vánoční štědrovečerní televizní "nadílkou" ČT1 roku 2018 - Kouzelník Žito (a nakonec i těch předcházejících roků) vychází mi Čertoviny v hodnocení zcela nejlépe. Proto ty čtyři hvězdičky. Ano je to po čertech lepší pohádka než ten totální propadák Zdeňka Zelenky a propadák celého vedení ČT, které zcela jistě "odborně a kompetentně" rozhoduje, co nabídnout divákovi na Štědrý den. Zdravím Vás pane Dvořáku do ČT1. ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Zděnda umí hned v úvodních titulcích pochválit svojí vlastní práci ("...po čertech hezkou pohádku"). Opravdu skromný tvůrce, jen co je pravda. Na jeho obranu je ale nutno uznat, že se mu tentokrát opravdu povedlo natočit pohádku, kterou lze (s lehce přivřenými oči) nazvat hezkou. Má to pohodovou atmosféru, sem tam slušný vtipy, sympatický čerty a pěknou Saru. A obejde se to i bez znásilněných koček. Nejlepší Troškův film od Princezny ze mlejna 2 (což ale v tak mizerný konkurenci není žádná pochvala). ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Kde jen začít. Tak třeba herci. Oldřich navrátil dobrý, chvílemi až přehrával. Ta hlavní herečka, jejíž jméno si furt nemohu zapamatovat, asi okouzlila výběrce herců nevím čím, ale herectvím asi ne. Nevím, jak ostatním, ale mě do role vůbec nesedla. Nejen že vypadá moc mladá a do role "princezny z pohádky" se moc nehodí, ale ještě k tomu neumí projevovat emoce, city, atd... Drží furt svůj jednotvárný výraz. Ostatní byli v pohodě. Ta "šlechtička" či co se mi do role taktéž absolutně nehodila. Jediný, koho musím za svou roli pochválit, je ten bohatý a zlý statkář, jehož jméno si světě div se nepamatuji, a kterému jsem narozdíl od ostatních jeho roli věřil. Ale už dost herců, prejděme ke kameře, s tou nemám problémy, ba naopak, chválím hezké barvy, chvilkama byl ale obraz až moc přesvícený. Příběh byl slabšího duchu, zápletka by se krásně vešla do osmdesáti minut. S atmosférou to jde z kopce úplně. Když je na scéně Lucifer, má se otřásat zem. Když je na scéně Lucifer, máme se bát, má být nějaká temná atmosféra, zlověstná hudba, atd... O písních mi ani nemluvte. No, jestli se těm výkřikům do tmy vůbec dají říkat písně. Řekněme spíš úryvkům písní s ustřihnutým koncem. To byla jedním slovem katastrofa. Byla scéna, následoval pěti vteřinový úryvek písně a střih. Žádné doznění hudby, žádný pomalý přechod z scény na scénu. Prostě jen střih. Celkově pohádku oceňuji dvěma hvězdami. První je za to málo, co jsem zde pochválil a druhá za to, že je to hlavně cíleno pro děti a těm by se to dle mého líbit mohlo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)
  • „Bába“, kterou čerti odvezou zkraje filmu na trakaři domů, sbírá borové větve pod břízami. (ČSFD)
  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)

Reklama

Reklama