Reklama

Reklama

Deset dní bez mámy

(festivalový název)
  • Argentina Mamá se fue de viaje (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Co se stane když máma odjede na dovolenou a nechá doma manžela s dětmi? Víctor a Vera jsou dvacet let manželé a mají čtyři děti. On je workoholik a buduje si kariéru jako manažer v sítě velkých obchodních domů, ona je obětavou ženou v domácnosti a stará se o každodenní chod rodiny. Ve chvíli, kdy se Vera rozhodne odjet sama na dovolenou, aby si odpočinula, Víctor si myslí, že zvládnout domácnost pro něj bude hračka. Ale nemůže se víc mýlit. Ve své v pořadí šesté komedii se Ariel Winograd opět komickou formou vrací k tématu otcovství a partnerských vztahů. (Cine Argentino)

(více)

Recenze (2)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná rodinná komedie s jednoduchou zápletkou, která na sebe postupně váže další a další katastrofy. Filmu není cizí nadsázka, což je pro podobný typ komedií zásadní. Na rozdíl od podobných amerických komedií (typu Dvanáct do tuctu, apod.) má Deset dní bez mámy nadhled a vyhýbá se humoru trapnosti, pouze sem tam zveličuje. Zábavná komedie. 80% (Cine Argentino 2018) ()

Upiri kralik 

všechny recenze uživatele

Paráda, perla, pecka. Příběh je jednoduchý: po čtyřech dětech po sobě, kdy si maminka ani nepamatuje, kterého z nich zrovna nosila pod srdcem, když nejela na první dovolenou, druhou dovolenou...se rozhodne vyrazit do Peru. Starost o mladé od batolete po těžkou pubertu nechá na tatínkovi. Ponoření se do života mladší generace není úplně snadné....Je to asi dost ohraný scénář, avšak v latinskoamerické variantě nabyl epických rozměrů střetu muže s ženským světem, který se nebohého živitele rodiny snaží převálcovat jak vlna cunami. Dopomáhá tomu výrazná hudba, která by klidně mohla být z nějakého katastrofického filmu (hlavně scéna, kdy nejmladší batole pustí pěnu po celém baráku...uffff, to byl horor!). Jedna skvělá scéna za druhou, výborné hlášky ("Ti doktoři byli dost naštvaní...P*sral jsi jim tomograf, prej to může být rozbitý, šak víš, citlivá technologie..."). Nechybí ani vážnější linka vztahů mezi generacemi, pubertálního sebeuvědomění a toho, jak taková zkušenost promění celou rodinu a stmelí ji. Velice doporučuji. ()

Související novinky

Sedmý Festival argentinského filmu v kině Lucerna

Sedmý Festival argentinského filmu v kině Lucerna

25.10.2018

Koncem října se v kině Lucerna bude konat již 7. ročník Festivalu argentinských filmů. Od 25. do 30. října nabídne Lucerna divákům možnost shlédnout osm filmů. „Festival zahájí film režisérky Teresy… (více)

Reklama

Reklama