Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Katji se otřese v základech, když při bombovém útoku přichází o syna a manžela. Rodina a přátelé se jí snaží být v těžkých chvílích oporou, Katja ovšem nemůže jít dál s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě. V hlavní roli thrilleru Fatiha Akina o pomstě a spravedlnosti exceluje Diane Kruger. (Aerofilms)

Recenze (246)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Netuším z akého dôvodu som si pozrel ďalší film Fatiha Akina. Veď som nemohol dúfať, že nakrúti niečo iné ako film vhodný na premietanie iba v Turecku. Chce to hodne arogancie a neznášanlivosti, aby niekto nakrútil film o tom ako neonacisti ubližujú vzornému nemeckému občanovi, polepšenému drogovému dealerovi a moslimskému agnostikovi. A ešte aj nespravodlivý súd im pomáha. Ale keď už chcel byť v tom prekrúcaní reality úspešný, mal si podľa vzoru Američanov najať niekoho ako Sidney Poitier alebo Denzel Washington a nie Acara, použiteľného nanajvýš v béčkových hororoch. Neuchvátilo ma ani herectvo Diany Kruger, pretože vo filme, kde hrala prakticky iba ona, nebolo s kým jej výkon porovnávať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím sa rovno na úvod priznať, že tento apríl mi filmovo akosi nezapasoval. Bolo v ňom málo filmov, ktoré by ma výrazne oslovili a navyše som mal tú česť behom siedmich dní vidieť 3 filmy, ktoré skončili v odpade. No teraz si to úplne vynahradil. "Aus dem Nichts" je podľa mňa najväčší filmový highlight tohto mesiaca. Veľmi silný film so silnou témou a podaný tak skvele, že som miestami pri ňom zabúdal dýchať. A čím viac sme sa blížili k záveru, tým silnejšie to na mňa vplývalo. Musím výrazne pochváliť výkon Diane Kruger, ktorá bola v tomto filme absolútne excelentná. Každá scénka, kde je má v sebe veľkú dávku charakteru a vidno jej na tvári tú celkovú bolesť, ktorú prežíva. Takže veľký kredit. Okrem toho som celý čas fandil tomu, aby boli vinníci potrestaní. Ako to však dopadne nebudem hovoriť. Miestami ma film dostal skoro až k slzám, lebo som to tak veľmi so všetkými prežíval. Katja v tom momente výbuchu stratila všetko. A hoci sa to možno tak na úvod nebude javiť, čím pôjde film ďalej, tým viac budeme vidieť, že jej už nič viac než túžba potrestať vinníkov neostalo. A dáva to záverečným momentom absolútne fantastický nádych. Po tom, ako film skončil som si na pár minút sadol a zamyslel sa nad tým, či by som dokázal na filme niečo vytknúť. Možno iba pár skutočne maličkých detailov, ktoré však ani nebudem nejako moc rozpisovať. Lebo to sú len absolútne detaily v inak fantasticky spracovanom filme. Emócie sú silné, kamera je vynikajúca (obzvlášť počas súdneho procesu) a herecké výkony sú silné. Zo všetkých strán to funguje a len v tých malých tichých momentoch sa dokáže absolútne krájať atmosféra, ktorá ma nepustila. Neviem, či by som si film pozrel znovu, no jednoznačne musím povedať, že jeho kvality vysoko oceňujem, ide podľa mňa o vysoko silné dielo a doporučujem ho všetkými desiatimi. A som rád, že môžem opätovne udeliť filmu svoje najvyššie hodnotenie. Hodnotenie: A+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film rozdělený na tři stylově poměrně odlišné části sleduje ženu, jejíž manžel a malý synek se stali obětmi bombového útoku dvojice pošahaných neonacistů. Jenže oficiální spravedlnost v podobných případech často selže... Diane Kruger se po patnácti letech filmové kariéry poprvé dostala do německy mluveného filmu a kupodivu je herecky suverénní (a to jsem si o ní vždycky myslel jen, že dobře vypadá, a to je ohledně jejího herectví všechno) a prakticky celý film utáhne sama. To jsou ty paradoxy moderního světa. Nejlepší Akinův film od Proti zdi. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná dráma. Film je rozdelený do troch časti, z ktorých mňa najviac bavila tá zo súdnej siene, predovšetkým čo sa réžie a kamery týka. Koniec moc hladký a bez jediného zádrhelu, ale som s ním spokojná. A nedá mi nespomenúť Numana Acariho .. tak to je teda dačo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zločin, súd a pomsta. Dráma, ktorá obstojí len v strednej časti, koniec je slabučký. Filmovo je to spracované dobre, Krugerovej herectvo takisto dobré, ale inak je príbeh postavený na klamstve tureckého režiséra. Na záver sa totiž dozvedáme, že za sedem rokov v Nemecku zabili 9 migrantov. Až 9? To je ako veľa? Ročne urobia v Nemecku prisťahovalci cca 300 000 trestných činov, mnoho z nich je vrážd, a pán režisér sa tu oháňa takým smiešnym číslom, ako by v Reichu opäť nastupovala k moci nacistická strana. Veľmi trápny pokus zastieniť pravdu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený politický thriller a tématem odplaty a s dobrými hereckými výkony. Snímek chytře ukazuje německé společenské problémy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Depresivní drama o vraždě, soudu a následné pomstě. Diane Kruger si po čtyřicítce vystřihla životní roli matky, která přijde o muže i syna a po neúspěšném soudním procesu, se rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Díky Diane se jedná o silný zážitek, škoda, že režijně a scénáristicky už film tolik nezaujme. ()

classic 

všechny recenze uživatele

FILM Odnikiaľ - nemeckého režiséra Akina má jednak veľmi silný záver, ktorý ma normálne prinútil ísť do kolien, a nepovedal by som, že by predtým strácal tempo, je rozdelený do troch kapitol, a priam v ňom EXCELUJE brilantná DIANE KRUGER, o ktorej by to človek nikdy nepovedal, keď by sa v minulosti zameral na historickú TRÓJU, kde videl nádhernú herečku, a to je asi tak nateraz všetko ? Len sa kochať mierami 90-60-90, a apropo - herecký potenciál nevedno kam zmizol ! Mýliť sa je ľudské, a o koľkých podobných „exemplároch” my netušíme, čo sa v nich v skutočnosti skrýva. Zreje ako víno, a pevne verím, že ešte ukáže, čo sa v nej ukrýva. _ K FILMU_ Jej postava Katja čoskoro pochopí, že radovánky, spokojný život je rázom fuč, keď podomácky nastražená B.O.M.B.A odstráni zo života jej najdrahších. Prichádza súd s hlavnými obžalovanými, ktorý mieri do stratena. A KATARZIA sa dostavuje v Grécku, kde som videl jednu z najlepších záverečných scén v histórii filmu, a to sú z mojej strany veľmi uvážené, premyslené slová ! Snímok má i vynikajúcu kameru Raisnera Klausmanna, ktorá svojim zovretím len podtrhuje depresívnu náladu, pretože vo filme pomerne často prší, čo len pridáva na melancholickej atmosfére. Spozoroval som viacero sugestívnych scén, ktoré vylepšujú samotné filmové dielo. Toto by som teda nechcel prežiť v reáli ! Výborná záležitosť, ktorá bude vo mne ešte dlho rezonovať. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vynikající Diane Kruger ve vydařeném psychologicko- soudním dramatu, které se nám, bohužel, snaží podsouvat i to, na co jsem už osobně opatrná ( a to jsem měla hodně naivní slunce v duši). Ale tak on ten film už nějaký pátek má, od té doby společnost celkově více prozřela, čili do ústředního multi kulti tématu, navíc, když je zřejmější, že ony ty Němky berou ty nezadané davy kluků arabských aktuálně obloukem, natož aby jim rodily děti a poslouchaly na středověké slovo zahalené v obalu od plážového slunečníku, do toho se pouštět nebudu. Ulice Norimberku mluví za vše, žádná efektivní socializace se konat nebude, ani začlenění, a chraň nás všechno nahoře od případných dalších generací... Vím, co to mělo sdělit, ovšem já k filmu přistupuji jako k dramatu, v němž žena přijde o to nejcennější a sama na prahu dobrovolné smrti žádá vyspělý systém o spravedlnost. Bezmoc je strašná situace a Diane ji vyjádřila excelentně. Ta neměla chybu. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nový snímek německého režiséra Fatiha Akina, v němž exceluje Diane Krueger jako matka, která se vyrovnává se smrtí svého manžela a syna po bombovém útoku, je sestaven ze tří, zdánlivě neslučitelných částí, z nichž každá vychází z tradice jiného žánru. Odnikud začíná jako drama o ztrátě, které je zároveň intimní studií truchlení, samoty a neschopnosti se vyrovnat se smrtí blízkých osob a navrátit se do společnosti – tato část je spíše povinným úvodem pro další dvě dějství, v nichž hlavní postava přechází z pasivního do aktivního stádia. Nejsilnější část filmu je soudním dramatem, v němž se odvíjí silný osobní příběh a boj za spravedlnost. Zde by Odnikud klidně mohlo konkurovat těm nejlepším americkým soudním dramatům, protože obsahuje strhující gradaci, proslovy a nečekané rozuzlení. Mírným zklamáním je proto poslední třetina filmu, v němž precizně vyrešeršovaný a komplikovaný příběh ustupuje přímočarému thrilleru o pomstě. Distance od velmi realistických prvních dvou třetin je díky zjednodušenému konání hlavní hrdinky (příliš mnoho náhod) až tak velká, že nemá tragické finále možnost zapůsobit tak silně jako předchozí části. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Celospoločenské témy sa občas dostávajú aj na plátna kín, otázkou je akým spôsobom resp. či vôbec dokážu tvorcovia zaujať a uchopiť diváka. Tu sa to podarilo na príbehu ženy, ktorej zabijú pri bombovom útoku manžela a syna. Podarilo sa to však preto, lebo spoločenský problém je vyrozprávaný mrazivo osobne a sugestívne. Film je rozdelený do troch kapitol, kde sa v prvých dvoch rozohráva silná dráma, kdežto v tej tretej sa dej trochu zjednoduší... Diane Kruger má veľký priestor, ktorý zúžitkovala na maximum a hoci ma konanie jej postavy niekedy iritovala, určite dokázala v divákovi vyvolať želané emócie. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Půjdu trošku proti místnímu proudu, protože největší slabinu filmu vidím v průměrném technickém zpracování a nepříliš zručné režii. Některé záběry se snaží být civilní, přicházejí o jasné rámování a působily na mě spíš takovým neumětelským dojmem, než že by se pyšnily jasným formálním odůvodněním (a jelikož Akin není De Palma, formálně mě neoslovily ani ty půlené obrazy, kdy strkal do nepřirozené ostrosti první i druhý plán obrazu zároveň). Vše zachraňuje scénář, který není nijak geniální, ale je prostě zajímavý a jelikož Diane Kruger s přehledem celý film odtáhne, nenechává divákovi nějaký větší prostor k váhání a odpočinku. V rukách nějakého formálně vytříbenějšího autora by Odnikud byla asi ještě větší zátěž na nervový systém diváka, i tak je to ale dějově docela strhující záležitost, s opravdu výbornou (a i dost sexy) Diane Kruger. 7/10 ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Silná káva vařená s příměsí hnojiva a trochou zrezlých hřebíků. No není to pro každého. Já se tím však prokousal. 83% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se v dnešní době očerňování uprchlíků a terorismu se natočilo i něco, co karty obrací do "vlastních" řad. A ještě k tomu něco tak výborného, podle mě dokonale gradované drama s tematikou podobnou mnohých filmům, ovšem taky okleštěnou čistě na prožitky hlavní hrdinky, kterou bezchybně ztvárnila Diane Krüger a vryl se mi nezapomenutelně do paměti. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva 2018 - Německo. Zatímco Fatih Akin nechává vzpomenout na jeho nepřekonatelné Gegen die Wand, Diane Kruger nechává zapomenout na nějakou Trójskou Helenu. Bezpochyby její nejlepší výkon v kariéře, jak visí na plakátech všude, kam se v Paříži podívám. Jsem moc rád, že jsem na ten film šel zrovna ve Francii, která jej dokázala v Cannes náležitě ocenit, zatímco nominace na Oscara nepochopitelně utekla. V mé letošní výzvě se Německo určitě neocitne v poli poražených a zcela zaslouženě. Spojení Fatih Akin a Diane Kruger funguje a moc bych si přál jej vidět ještě někdy v budoucnu. Poznámka na závěr - vzpomněl jsem si na své státnice z trestního práva a proklínal jsem to zasrané "in dubio pro reo". které jsem si vytáhl jako jednu z otázek z procesního práva. Já bych se v kůži Diane v té soudní síni neudržel, určitě bych byl vykázán. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atentátů ve jménu Alláha s následnou odvetou zpovykaných amerických patriotů tu bylo víc než dost, takže tohle je velmi příjemné zpestření. Pokud se tedy dá v souvislosti s tématem použít slovo příjemné. Navíc tohle ani nebylo tolik o nějaké pomstě, jako spíš o utrpení matky a manželky, která je po zavraždění svých blízkých vystavována tlaku ze strany policie i vlastní rodiny a další muka prožívá během soudního líčení. Scény ze soudu patří vůbec k těm nejlepším. Samotnou mstu Akin příliš nezvládl a upřímně řečeno tady bych dal přednost nějakým Božím mlýnům. Nicméně tenhle nedostatek hravě vyrovnávala naprosto jedinečná Diane Kruger v životní formě, která podala výkon vymykající se všem myslitelným měřítkům. 90% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální herecký koncert Diane Kruger, který je skrz na skrz prodchnut směsicí beznaděje, zoufalství a neschopností soudního systému. Aus dem Nichts zaujme mimo jiné i svým celkovým vyzněním, které dokonale evokuje pomyslnou kulku, kterou Vám tvůrci "vstřelí" přímo do mozku. Jediným nedostatkem tedy zůstává přítomnost hluchých a zbytečných scén, které výsledný dojem lehce kazí. Až na tento detail se však jedná o skvělý a děsivě realistický film, který Vám nedá spát. Skvělá práce! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moje prvé zoznámenie z režisérom Fatih Akinom. Neviem, či je toto ten film, ktorý definuje jeho tvorbu ale vnímam ho ako podarený európsky film so silnou ženskou hrdinkou. Jednak sa mi páči téma, ku ktorej samotný režisér inklinuje a snaží sa v nej nájsť akúsi middle ground. Hoci systém a to zlé má vždy navrch oproti tej hodnotovosti a ľudskosti. Diane Kruger je pani herečka. Čím častejšie ju vidím tým k nej viac inklinujem. Jej cesta za pomstou je krásne vyobrazená, zmotivovaná a dokáže aj jedného diváka pekne vytočiť. Páči sa mi že v prvej časti stále prší. Že v druhej máme súdnu nespravodlivosť a scény z ktorých vás ide rozhodiť a tretia v sebe nesie poetiku. Páčilo sa mi to a som odhodlaný pozrieť aj iné Akinové diela. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Veľmi chválený film, ktorý som dlhšiu dobu odkladal. Nelákalo ma to celkové téma filmu. Útok na menšinu. Keď je téma moc aktuálne, tak to potom smrdí kalkulom filmárov ždímat čerstvé rozpoloženie skrz rozdeľujúce emoce. Prací proces sa našťastie nekonal, ale zároveň sa nekonalo nič prekvapivé. V podstate klasická záležitosť. Nič, čo by Vás nadchlo. To čím Odnikud boduje sú herci, a to predovšetkým Diane Kruger. Od čias Tróji sa prepracovala k naozaj presvedčivej herečke. Napriek jej nadpriemernému, vlastne výbornému výkonu sa jedná len kvalitne urobenú jednorázovku, ktorej dojem neprežije prvú polnoc. ()

SEVERUS22 

všechny recenze uživatele

Z Diane Kruger sa pomaly,ale isto,stáva výborná charakterová herečka.Pamätám si jej začiatky,v Tróji bola hrozná,postupne sa však zlepšovala a dnes je pravdepodobne na vrchole.Verím,že o jej nominácii na Oscara budú filmoví akademici prinajmenšom uvažovať. ()

Související novinky

Co chystá režisér Odnikud?

Co chystá režisér Odnikud?

25.09.2018

Držitel Zlatého glóbu za drama Odnikud v hlavní roli s Diane Kruger (Hanebný pancharti) Fatih Akin připravuje svůj další projekt. Německý režisér chystá hororový thriller The Golden Glove inspirovaný… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

16.10.2017

Bláznivá špiónská komedie, thriller o pomstě a spravedlnosti, ponurá dystopie nabízející neutěšený obraz naší budoucnosti, film o slavném spisovateli Stefanu Zweigovi nebo fascinující příběh dvou… (více)

Reklama

Reklama