Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Katji se otřese v základech, když při bombovém útoku přichází o syna a manžela. Rodina a přátelé se jí snaží být v těžkých chvílích oporou, Katja ovšem nemůže jít dál s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě. V hlavní roli thrilleru Fatiha Akina o pomstě a spravedlnosti exceluje Diane Kruger. (Aerofilms)

Recenze (246)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nemám rád rozvleklé drámy, kde hlavný hrdina veľa rozmýšľa, a toto je presne ten typ filmu. Tu ma ale prostredníctvom Diany a jej herectva tak očaril, že som miestami ani nedýchal. Či už doma, na súde alebo pri karaváne. Nemusím súhlasiť s myšlienkami, ktoré nám film sprostredkúva, ale ponorenie do vnútra hlavnej hrdinky a jej problémov bolo takmer dokonalé. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti nescházelo mnoho - umě natočený, perfektně napsaný a skvěle zahraný kousek, zabývající se ožehavou a hodně současnou tématikou o rasové nesnášenlivosti a lidských předsudcích. Režisér to celé brilantně skládá tak, aby divák zcela nefavorizoval poškozenou stranu celou dobu, ale zasazuje semínka pochybností tak, aby vznikaly dohady, domněnky a sympatie nebyly celou stopáž tak dramaticky pouze na jedné straně. Nad všechny herecké výkony, které jsou hodně autentické, řadím celý soudní proces jako takový, tam napětí střídala zlost, smutek a vztek, jakým způsobem se dá původně jasná kauza použitím vhodných slovních spojení zdramatizovat a vlastně zmanipulovat. Tady člověk může krásně vidět, kolik proměnných existuje v každém podobném sporu a jak zdánlivě nedůležitý detail může mít fatální následky...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Smůla, ale já mám s tímto snímkem, a to i přes opravdu silné a aktuální téma, několik podstatných problémů. Jeden je tedy sice takový kontroverznější a ne až tak úplně související s filmem samotným, ale pravdou zůstává, že pokud zrovna v této době a zrovna v souvislosti s děním v Německu natočí film o teroristických útocích režisér z rodiny tureckých přistěhovalců a prakticky za to „zlo“ vydává Němce, tak to jako krapet pardon, ale to mi úplně nejde pod nosánek, i když chápu, že to režisér nemyslel až tak primitivně a já tím ani samozřejmě nechci obhajovat činy určitých radikálních skupin působících v této zemi, ale prostě z principu mi to celé nepřijde až tak zcela vhodné. Druhá výtka směřuje k ústřední postavě Katji, kdy stejně jako ostatní musím smeknout před výkonem Diany Krueger, jejíž výkon je vážně výtečný, přesvědčivý a v několika momentech, jako třeba první setkání s pachateli v soudní síni, až dokonce neuvěřitelně strhující, nicméně pokud vezmu v potaz skutečně jen samotnou postavu, tak ta na mě působila opravdu jen krajně nesympaticky a ačkoliv to, co se jí stalo, bylo fakt šílený, tak jednoduše jsem si k ní nedokázal najít cestu, s jejím chováním ani reakcemi jsem se úplně neztotožňoval, takže fakt nevím, divný. A za třetí negativum musím označit závěrečnou třetinu filmu, kdy se děj přesune do Řecka, kde místo nervy drásajícího, do morku kosti vygradovaného finále, tvůrci děj rozmělnili do úvah, pochyb a nefunkční patetičnosti, s pointou, která pak sice dává smysl, ale co do údernosti, tak to je jako čajíček. Jinak ale samotná zápletka je vážně fajn, první dvě části jsou opravdu vynikající, strhující, napínavé a především emočně na maximální úrovni, výkony všech zúčastněných lze pak považovat též bez výjimky za více než perfektní a atmosféra byla působivá, až z toho mrazilo, takže z těchto pohledů jde o opravdu silný filmový zážitek, jen zkrátka škoda těch několika ohledů, které ve výsledku dost zásadně ovlivnili můj výsledný dojem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fatiha Akina mám v režisérské top 10. A to hlavně z toho důvodu, že má schopnost proměnit všední, banální témata na filmovou událost. Tady si naopak vybral zásadní téma a vytvořil z něj všední, nezáživný film. Nesympatizuju s nacisty, odmítám se ale dojímat nad osudy - byť napravených drogových dealerů. Respektive- já bych se i dojmul, což o to, ale v tomto případě bych se do toho musel strašlivě nutit. Samo od sebe mi to za boha nešlo, ta tragédií dotčená rodina mi byla a zůstala naprosto lhostejnou. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu nic moc...rozjelo se to až soudním líčením a následné události byly na jedničku. Suma sumárum krásné 3* ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Komentář může naznačit děj, i když jej úplně stejným způsobem naznačuje i anotace. Odnikud pro mě byl velmi chladný a odtažitý snímek. Přes velké emoce vycházející z příběhu na mě působil až sterilně. Zejména část ze soudní síně, kdy mi už od začátku bylo jasné, jaký bude verdikt. O čem jiném by pak film byl? Z příběhu je jednoznačně cítit odsouzení rasismu, což je dobře a nijak mi to nevadí. Protože pro mě snímek stejným způsobem odsuzuje pokřivenou demokracii a právní německý stát, kde je tohle možné. Takže zde rozhodně nejde o nějakou jednostrannou propagandu jednoho či druhého. Herecký výkon Diane Krugerové je výtečný a další věci rozebírat nechci. Tím nejzajímavějším z filmu pro mě totiž zůstává otázka „Co dělat, když selže spravedlnost? Je pak správné vzít ji do svých rukou a případně vykonat pomstu?“ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nemůžu se zbavit dojmu že tenhle film byl natočen na stejné motivy jako film z roku 2008 s McGregorem V plamenech kde zase exceluje Michelle Williams která je ve své roli jedinečná ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Jediným negatívom, ktoré som postrehol je už ta spomínaná karikatúra právnika - obhajcu. Áno, v tomto film naozaj nepôsobí autenticky, lebo serióznu obhajobu takých svíň by si asi žiaden nemecký obhajca nezobral na triko a zrejme by boli odsúdení. Ale to je len mala chybička krásy. Inak skvelá hustá atmosféra a vynikajúci výkon hlavnej predstaviteľky. Nemecká kinematografia v posledných rokoch boduje. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Téma smrti syna a manžela při bombovém útoku, vyrovnávání se s jejich ztrátou, nespravedlnost, touha po pomstě, originální závěr. Je však takový konec uvěřitelný? Pro mě osobně bylo náročné hledat soucit s hlavní postavou, zejména vzhledem k národnosti a kriminální minulosti oběti. Skoro by se dalo říci, co se vlastně diví. Vzhledem k popsanému a subjektivní šablonovitosti scénáře, který navíc nereflektuje západní realitu, není možné udělit 4*. Jsem také ovlivněn nedávno viděným, podobně depresivním filmem Nemilovaní režiséra Zvjaginceva, který byl o dost lepší po všech stránkách. 65 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin je takové německé svědomí. Odnikud je dost nepříjemné drama (to hlavně zpočátku) se skvělou Kruger, na které celý film stoji. Na můj vkus se ale celé soudní scény dost motají v kruhu a tempu pak moc neprospěly. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Minikino kavárna, Ostrava, 18.2.2018: Diane výborně, o tom žádná. Film celkově je hodně předvídatelný a hodně se to podobá novému německému seiálu Teroristé hákového kříže. Jakoby se zdálo, že v německu rezonuje spíše naci otázka než muslimský terorizmus. Nicméně u Akina se asi nelze divit, je to Turek. Každopádně vykreslení psychiky pozůstalé je velmu dobře podané. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to v té prostřední soudní části ztratilo akinovský punc. Takhle je to jeden z jeho slabších kousků. ()

Mírouš odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k roku vzniku filmu jsem si myslel, že jde o aktuální dění v evropě a bombový útok byl ze strany muslimských pošahanců. Místo toho se tady ale muslimský rejža snaží diváky přesvědčit, jak ti zlí jsou německý fašouni a jak vraždí ubohé obyvatele opálených menšin(zatím, zanedlouho budou většina). Mě teda rozhodně nepřesvědčil a možná tento film ocení sluníčkářská sebranka. Titulky na konci byly už jen třešnička na zkaženým dortu. Píše se tam, že během sedmi let náckové zabili 9, slovy devět "neněmců". To mi poser kozy, kolik čmoudi zabili lidí v evropě během dvou, tří let zpátky???? Stovky...a pořád budou pokračovat, dokud nebudou všichni pětkrát denně mlátit hlavou o zem. Film technicky v pohodě, obsahově další vymejvačka (bez)mozků...Posílám do odpadu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Krásná Diana Krugerová jak Němka co si vzala Turka, o kterého i s dítětem přišla při neonacistickém teroristickém pumovém útoku. První třetina je útok a vyrovnávání se s ním ( herecky vděčné) následuje soudnička s pachateli a nakonec pomsta. Dle mne spíše průměrné drama se skvělými hereckými výkony, ale mne to celkem zklamalo. ()

Související novinky

Co chystá režisér Odnikud?

Co chystá režisér Odnikud?

25.09.2018

Držitel Zlatého glóbu za drama Odnikud v hlavní roli s Diane Kruger (Hanebný pancharti) Fatih Akin připravuje svůj další projekt. Německý režisér chystá hororový thriller The Golden Glove inspirovaný… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

16.10.2017

Bláznivá špiónská komedie, thriller o pomstě a spravedlnosti, ponurá dystopie nabízející neutěšený obraz naší budoucnosti, film o slavném spisovateli Stefanu Zweigovi nebo fascinující příběh dvou… (více)

Reklama

Reklama