Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Katji se otřese v základech, když při bombovém útoku přichází o syna a manžela. Rodina a přátelé se jí snaží být v těžkých chvílích oporou, Katja ovšem nemůže jít dál s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě. V hlavní roli thrilleru Fatiha Akina o pomstě a spravedlnosti exceluje Diane Kruger. (Aerofilms)

Recenze (246)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Konstatoval bych to samé co POMO - film na jedno shlédnutí. Proč se můžu na Komisaře Moulena, stařičké Profesionály a i domácího Vacátka a řadu dalších děl dívat víckrát? Asi je to ve způsobu vyprávění. U tohoto filmu jsem hned na začátku přemýšlel, zda půjdu od toho, kdy malý klučina intelektuálního vzhledu zakřičí za bezohledným řidičem na přechodu: "Ty zkurvysynu!" Což se prý naučil při docházení na housle. Ha, ha, ha! Dalším momentem, že to vzdám bylo místo hned po této vtipnosti, kdy si režisér a scénárista myslí, že pro lepší pochopení charakteru hlavní hrdinky potřebuje divák slyšet, že si její kámoška už dlouho nezašukala a že by to děsně potřebovala. Pak jsem dále přemýšlel, zda potřebuju sledovat tragédii ženy, která se dojemně ve vězení nechá oddat s prodavačem drog za všeobecného jásotu ostatních vězňů. Nemohl jsem k ní dlouho najít žádné sympatie, neb je ve filmu jen málo míst, kde by intenzivně nehulila a občas si nešlehla nějakou drogu. Vyrazila vlastní matku z bytu apod. V tomhle prostředí jsem nikdy nežil a doufám, že také nikdy nebudu. Říkal jsem si ale, že film dostal Zlatý globus a výkon hlavní herečky byl oceněn v Cannes a tato ocení, se nedávají jen tak. No, asi se v roce 2017 a 2018 nesešlo moc hodnotných snímků zahraniční produkce, takže konkurence nebyla velká. Navíc z filmu čiší jak sláma z bot, že když už se rozhodnu dělat film o teroristech, je bezpečnější, než si zahrávat s islámskými radikály, to nasměrovat k náckům.  Je to prostě film, na který zapomenu hned po jeho shlédnutí i když se tak urputně snaží zpracovat vážné téma. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Od počátečních rozpaků, přes napínavé sledování vývoje soudního procesu a ještě napínavější rozvíjení aktu pomsty až po mírné závěrečné rozpaky ze zbytečné doslovnosti v psaném dovětku, takový byl vývoj mých pocitů z přijetí snímku. Postupně jsem byl v závěru odhodlán dát až nejvyšší hodnocení, ale čtyři hvězdy jsou nakonec asi reálnějším souhrnem. Celkově ale výborný a potřebný film, který dané téma uměl uchopit se silnou emoční empatií. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Ty vole ty depresivní stavy, které předvádí Diane, jsou něco nadpozemského. Fakt doufám, že se do takové situace a do takových stavů nikdy nedostanu. Jinak ten film je pěkně mrazivý, silný a zároveň poučný v tom, jak spravedlnost někdy nefunguje a někdy funguje, ale musí se tomu hodně pomoci. Dneska nebude taky žádná sebeterapie. Jen si zkusme vážit toho, co máme. Stačí okamžik, sekunda a všechno je jinak a vy jste vůbec rádi, že to dokážete nově poměry pobrat a žít jen snahou pokoušet se normálně fungovat dále. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Teroristické útoky pojaté "z druhé strany". První polovina filmu svižně utíká, ale jakmile dojde na soudní proces, tak už jsem začal pochybovat... copak se dá věřit pobytu v hotelu pouze podle knihy ubytovaných, ještě k tomu viditelně doplněné mezi řádky? To nikdo nechtěl vidět fotky z dovolené, účtenky za benzín atd? No nic, jakmile Katja vezme spravedlnost do vlastních rukou, tak už jsem si povzdechl... ještě jsem tedy čekal, že jí bomba nevybuchne. ()

JardaBauer 

všechny recenze uživatele

Emicionálně velice náročný film. I kdyby divák nechtěl, je od začátku intenzivně tlačený, aby do postavy vynikající Diane Kruger - i přes to (nebo možná právě proto), že má své nedostatky - investoval své emoce. Což je to, co bude spousta lidí filmu vyčítat. S tím já problém nemám. Film bude také nyní možná pomerně kontroverzní tím, kdo je tím zlem, proti kterému se bojuje. S tím ale také nemám problém. Spíš naopak. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slatanina. A to nadšeně hodnocení zde na csfd mě docela dostalo. Předně : hrozně se to vleče. Scénárista si vůbec nevěděl rady, co s tím. Spousta nelogicnosti a samoucelnosti. První třetina sice bez pohybu (ale aspoň citově nevydirali). A pak už jen samy Deus ex machina. A z výkonů jsi sem taky na zadek nesedl. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Jako film asi dobrý, bohužel jsem celou dobu nemohl přestat myslet na to, že jestli je tohle v Německu realita, jsou docela v prdeli. A že my jsme fakt hodně blízko. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to spracovania, kde i človek, ktorý nemá čistý register nie je len odpad. Nie každý ide v živote po peknej ceste, ale bojovať za spravodlivosť si vyžaduje veľké úsilie. Nie vždy človek so všetkým súhlasí, ale život je už taký. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Síce tieto atentátnické a trpiteľské príbehy už veľmi nemusím, ale je to európska produkcia v hlavnej úlohe s talentovanou a krásnou Diane Kruger, tak som spravila výnimku. Silné scény na súde, pri ktorých som mala miestami pocit, akoby som snáď aj sama sedela v sieni, pasáž odohrávajúca v Grécku a záver, ktorý vyrazí dych, vyvážili tú prvú slabšiu polovicu. A samotná Diane Kruger až neskutočná. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

D.Krugerová je naprosto vynikající, nedivím se, že na festivalu v Cannes byla oceněná za nejlepší ženskou roli : 5 * a 86 % . Jinak výstižné komentáře : 1- Enšpígl, 9.7.2017 , 2- Cival,5.7.2017 , 3- Jhershaw, 9.7.2017) . D. Krugerovou jsem viděl min. ve 3 filmech (Troja, Lovci pokladů, Hanebný pancharti), možná i v dalších. Je to výborná herečka, žádná dobře "vystajlovaná pipina" , která neumí hrát a statuje na filmovém plátně díky svému vzhledu - proto taky takovéto "hééééérečky" někteří režiséři či producenti rádi obsazují : v USA, u nás v Česku, u sousedů na Slovensku, ve Francii, v Itálii,v Německu- rodišti D. Kruger-ové, v asijských a dalších filmech .... . ()

aDDix 

všechny recenze uživatele

On man (woman) show Diane Kruger. Mozna trochu chladne, nicmene u zaverecne sceny mi celkem busilo srdce. Predpremiera v Bio Oko na Silvestr - to se take pocita. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Mrazivý príbeh plný bolesti. Tak sa dá vnímať dráma o rôznych pochybných spolkoch, ktoré vťahujú k sebe naivných vydedencov spoločnosti, ktorí sa veľmi ľahko nechajú presvedčiť konaniu kohosi, kto je horší, ako najväčšie zlo zeme. Pekná hudba a však podivné vyšetrovanie, absolútne neštandardný postoj nemeckého súdnictva k prípadu, a len tak spojazdniť bombu, ako to dokázala hrdinka, hádam nie. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní? Vůbec ne. Jednostranné, demagogické, sluníčkářské a trapné? Tak to každopádně. Ostatně co taky čekat od tureckého režiséra. Ten se bude těžko držet reality, která je, na rozdíl od jím předkládaného pohledu, úplně opačná. To radši natočí pohádku, jak ti zlí němečtí náckové páchají atentáty na mírumilovné a spořádané turecké drogové dealery. A zřejmě na to dostal tučný grant z Evropského Fondu Na Podporu Imigrace, jinak si nedovedu vysvětlit angažmá Diane Kruger, která tu hysterickou tureckou manželku šňupající koks zahrála skvěle. Jedna hvězda za ni a druhá za to, jak přehnaně a až parodicky režisér tlačil na pilu (obhájce a řecký svědek obhajoby působí přímo groteskně padoušsky), to vážně pobavilo. ()

jacob_cz 

všechny recenze uživatele

4.5* Poslední třetina (třetí kapitola) nedosahuje síly předešlých dvou. Jinak je to ale skvělá filmařina a vynikající Diane. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Takový téma,skvělá Diana Kruger a nic.Dramatická vložka první půlhodiny je prostě jen utrpení manželky,kterou si prostě Diane dala.Jenomže jako krimi snímek a později i to drama je absolutně hrozný.Předně se snaží jít na to od lesa a to z druhé strany.Film má solidních 106 minut,ale jemu by klidně slušela tak klidně o další půl hodiny navíc.Prostě se tu hraje se střihem,takže vyšetřování trvá tristních snad ani né deset minut a šup k soudu.V tuhle chvíli koukám,kolik filmu trvá do konce.Napětí absolutně nulové.Bylo to jasný jak facka.Proč režisér dvakrát ukáže naprosto stejný flashback už nepochopím vůbec.Třetí dějiství uhádne školák,když poslechne co říká Diana,když mluví se svým advokátem.Marně tápu,ale tohle vyšetřování a kriminální linka,že dojde na pomstu jde neskutečně po povrchu a ještě je tak prvoplánovaná,že ten úplný konec absolutně nevyzní"To jsem nečekal".Hrozná škoda,koukatelný snímek určitě je,ale jak jsem psal,jen ta půda byla až tak měkká,že tu Fatih Akin natočil film pro sebe.A tohle smrdělo na hony daleko.Ta omáčka okolo je prostě natočená špatně,to hlavní se rozplyne jak pára nad hrncem.A o postavách,který způsobí takovou věc,nechá jen režisér proběhnout se po pláži.Fakt paráda.Bez Dianky bych to vypnul za půl hodiny.50% ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Dianka má v tom svém utrápeném ksichtě zřejmě nějaké poselství, které mně uniklo. Jinak si nedovedu vysvětlit vysoké hodnocení filmu. Sorry jako. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemci teda prekvapili, a to skutočne pozitívne. Dramatický príbeh ženy, ktorá príde o rodinu kvôli ideologicky zvráteným myšlienkam, ktoré sú tak prítomné aj v súčasnom svete. Tento snímok rieši viaceré závažné spoločenské témy v jednom a robí to ozaj precízne a citlivo. Diane Kruger hádam aj životný výkon. Nenudil som sa ani na chvíľu a nebyť pár hluchých scén, dám aj plný počet. Európske prekvapenie roka. 80 % ()

Související novinky

Co chystá režisér Odnikud?

Co chystá režisér Odnikud?

25.09.2018

Držitel Zlatého glóbu za drama Odnikud v hlavní roli s Diane Kruger (Hanebný pancharti) Fatih Akin připravuje svůj další projekt. Německý režisér chystá hororový thriller The Golden Glove inspirovaný… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

16.10.2017

Bláznivá špiónská komedie, thriller o pomstě a spravedlnosti, ponurá dystopie nabízející neutěšený obraz naší budoucnosti, film o slavném spisovateli Stefanu Zweigovi nebo fascinující příběh dvou… (více)

Reklama

Reklama