Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žeňa a Boris procházejí bolestným rozvodem. Pohromadě je drží už jen poslední starost, prodej bytu, jinak si oba zařídili nový život po svém. Žeňa si našla staršího bohatého muže, Boris čeká dítě s kolegyní z práce. Jejich dvanáctiletý syn Aljoša je spíš přítěží. Nestojí o něj ani jeden, jako by jim připomínal vlastní selhání. Neprojevují mu náklonnost, zdá se, že toho nejsou ani schopni. Všechno se změní ve chvíli, kdy Aljoša zmizí. Náhlý pocit prázdnoty dožene oba rodiče k pátrání nejen po vlastním synovi, ale i po kořenech vlastního emocionálního chladu. (Film Europe)

(více)

Recenze (179)

flu 

všechny recenze uživatele

Subtilnější, zádumčivější a ne tak otevřeně politické jako byl Leviatan, nicméně výsledný dojem je navzdory tomu (anebo právě proto?) snad ještě silnější. Zvjagincev opět natočil film s velkým Ф. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Studie nejen Ruska, ale spíše celé moderní západní společnosti, založené na narcistické ne-lásce a ne-lidskosti a neschopnosti převzít odpovědnost, což ústí v nekonečné vztahové obviňování: to ty za to můžeš - ty můžeš za můj podělaný život! Ani tragedie (jež by snad mohla vést ke katarzi) nedonutí ne-milované a ne-milující partnery cokoli změnit a poučit se; pokračují dál ve stejném narcistně-chladném settingu i v následujících vztazích - a vychovávají další poznamenanou generaci dětí s podobným settingem. Možná bychom onu prázdnotu chtěli přidělit ke vzdálenému Rusku, avšak stejná prázdnota se pohybuje naší ulicí. Prázdnota - vyprázdnění od srdce, lidskosti, soucitu a lásky. Nahrazená body-buildingem, instagramovými vyhlazenými fotkami a neustále otevřeným partnerským "trhem" směny, nabídky a poptávky. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Pokud chce někdo spáchat sebevraždu utopením se v řečišti deprese, tak doporučuji snímek Nemilovaní. Tolik smutku, nenávisti, ignorace a zmařených snů v jednom filmovém balení je docela ojedinělé.. Nevím, kdy naposledy jsem viděla hraný film, ve kterém by se tak intenzivně promítal reálný život, negativní emoce a záštiplná slova. Nejhorší na tom je, že ani o jedné dospělé postavě se zde nedá říct, že by byla vyloženě špatná či jakkoli výjimečně zlá a zákeřná..zkrátka každý se tu snaží nějak žít, vyrovnat se s komplikovanou přítomností a vyváznout alespoň na chvíli z břečky jedovatých rodinných vztahů.. i když vyjde najevo, že se to vůbec nikdy nemusí podařit. Člověk téměř fyzicky cítí ubíjející osamělost ztraceného chlapce, jehož rodiče zatratili ještě předtím než vůbec zmizel..Je to divácky velmi náročný film ze současnosti, který si zaslouží po všech stránkách velké uznání a potlesk.. a také nutí k zamyšlení nad vlastním rozpoložením mysli. Je to krásný film..pokud si tedy mohu něco takového o natolik autentickém zobrazení neštěstí dovolit říct. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Strašně syrový příběh, kde není kladných hrdinů. Všichni se starají jen a jen o sebe. Strašně se mi líbí, jak ve spoustě na první pohled zbytečných scén, které děj nijak neposouvají dál, se vlastně vykreslují jiným způsobem charaktery hlavních postav. Skvěle to pracuje s atmosférou, kdy vlastně nevíte jak a z obyčejného filmu o obyčejných věcech se stane úplně něco jiného a není to dáno jen tím hlavním dějovým zlomem, ale obecně takovým nenápadnou změnou ve vyznění filmu. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Ludom v tomto filme zaleži len na sebe a nie su schopny žiadneho citu ktory by nebol sebecky.Rozvadzajuci rodičia svôjho 12-ročneho syna zanedbavaju,a je im len na pritaž a nikto sa onho po rozvode nechce starat.Film divaka už od začiatku vtiahne do deja.Od uvodnych poetickych zaberov na depresivnu zimnu krajinu.Kameraman filmu Kričman si zasluži absolutorium .Herecke vykony su autenticke a presvedčive.Scenar a Zvjagincevova režija dokonala.Bez lasky je intimny pribeh jednej dizfunkčnej rodiny na ktoru najviac doplatil ich syn.Depsesivny film ktory patri k tomu najlepšiemu čo sa natočilo v tomto roku. ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Ano, film byl neskutečně silný, ale zároveň neskutečně hnusný. Nevím jestli mi porozumíte, ale s lidmi s takovou absencí citů bych se nechtěla ani potkávat, natož je mít za rodiče. Jsem přesvědčena, že je to odraz dnešní konzumní doby, kdy city a porozumění se stávají jaksi zbytečným přepychem. Ale taky jsem přesvědčena, že se to zase změní, cizoty a samoty mezi lidmi je už opravdu moc a určitě začnou zase v životě postrádat sounáležitost, porozumění a družnost. Jenže nevím, jak dlouhá cesta to bude. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

50% Nevím, jestli je to zázrak nebo umění, když film s tak velkým množstvím dlouhých a nic neříkajících scén zároveň nenudí. Nicméně pokud samotný film neřekne o moc víc než jeho název, něco je špatně. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Zvjagincev zde pokračuje ve svém prověřeném stylu - velmi dlouhé záběry všedního prostředí, kde se nic zvláštního neděje, ústí většinou v akční dialog, který je naopak kontrastně rychlý, emotivní, a posouvá děj dopředu. Toto záměrné zpomalování a zrychlování tempa může působit jako prázdný art, ale tvoří zajímavou, napjatou atmosféru, která zřejmě nesedne mainstreamovým divákům. Nemilovaní se soustředí na dekonstrukci a rozklad vztahu dvou rozvádějících se manželů, takže to není zrovna příjemná podívaná, a forma perfektně slouží obsahu. Lidske zrůdy, chudáci děti - inu, sledujeme velmi vyhrocenou životní situaci, kdy jde oboum krajně nesympatickým aktérům sobecky jen o sebe, a svoje chvilkové, pomíjivé štěstí, ale ovlivní je to na celý zbytek života, takže ani pak nelze čekat procházku růžovým sadem. A také kulisy, ve kterých se toto drama odehrává, jsou obrazem rozpadu a zmaru - opuštěné domy, anonymní sídliště, open-space kancelář nebo márnice - to vše v permanentním pošmournu a pološeru. Trochu škoda, že je v druhé půlce tolik prostoru věnováno pátrání, což bylo již samozřejmě tisíckrát zpracováno jinde a lépe. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Neviem či som sa pozeral na ten istý film ako všetci tu prítomní - no jediná hviezdička maximálne za vykreslenie odchodu mladého, hudbu a dobrú kameru. A odkedy chalanisko zmizne je to nekonečná prehliadka malomeštiactva a šedých lesov. Jediný aj to umelý element, ktorý niečo rozhýbe sú dobrovoľníci - dokonca a teraz pozor: TESNE PRED KONCOM TU MÁME ASI 10 MINÚTOVÚ PASÁŽ BEZ SLOVA - LEN PREHLIADKA MESTA a nakoniec bonbón nadávky na Porošenka v ruskej TV a "vzorná" matka na bežiacom páse vonku v mraze v olimpijskej súprave RUSSIJA..... Ak nechcete nadávať aká to bola strata času a prílev pesimizmu - NEPOZERAJTE TO! ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Andrej Zvjagintsev je skutočne talentovaný režisér, ktorý ponúka opäť niečo výnimočné. Rozhodne slušná podívaná, ktorá diváka vnesie do vôbec nie nereálnych stavov hlavných postáv a ich osobných záujmov aj na úkor toho najbližšieho, ktorého s láskou splodili. Dej sa odvíja logicky s narastajúcim napätím, nepredvídane, kde diváka vtiahne do deja udalostí a nechá ho zamyslieť sa nad hodnotami ľudského úpadku morálky a ľahkomyseľnosti konania. Všetko to znásobuje precízne herecké obsadenie. Je skvelé, že aj scénicky nenáročný projekt nestráca na hodnote a ponúka skvelú podívanú. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Napriek miernej depresii, ktorú v človeku tento snímok určite vyvolá, je to veľmi slušne natočená dráma o medziľudských vzťahov na pozadí ťažkej situácie ľudí žijúcich v Rusku. Jeden z mála ruských snímkov, ktoré sa mi ako tak páčia a ktoré majú dušu, aj keď ubolenú, ale aj takú občas treba. Niekoľko odvážnych záberov len dokresľuje ťaživú atmosféru. 75 % ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vytknout by se dalo mnohé a určitě jsou v tomhle ranku i lepší snímky,ale dva manželé,který předvádí naturální hypnózu do rozvedené rodiny a syna,který už to dál nedokáže snášet a uteče,začíná pro mnohé překvapení v podobě vykreslení dvou manželů,který má každý vlastního milence či milenku.Zde je to rozpol proč zrovna teď a za jakou cenu.Snímek dostává tu druhořadou stránku,že je dooopravdy realistický a herci na kousku předvádí koncert dvouch naštvaných lidí.Bohužel nějaký přesah do nitra či nějaký tabu,že tohle může postihnout i Vás jsem tak emocionálně nedostal.Snímek to předhodí a nechá diváka se dívat,jak jeden pomáhá,druhá je naštvaná,ale oba se vychrápou s milencema a mise syn opět začne.Kamera je skvělá,to artový bych zde klidně použil,ale konec pěkně i nepěkně veme všem divákům vítr z plachet.Najednou konec a jděte nad tím přemýšlet jestli vše za tohle stálo a proč nad prodejem bytu a nezájmem k vlastnímu synu má mít rodič povinnost.Podotýkám,že nepíšu přes mobilní aplikaci,nedej bože sociální síť VK,.:)85% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Silný film. Nicméně ten chlad proniká až do diváka natolik, že některé scény ani nechce vnímat. A přitom jiné jsou zase neskutečně silné. Ale vždy velmi tíživé, až drtivě k uzoufání. O samotném závěru filmu nechci mluvit vůbec, ten je snad přímo ke zbláznění. Opravdu povedená sonda do nitra lidí, kteří se odcizují jeden druhému a všem ostatním zároveň. 3+ ()

amundseen 

všechny recenze uživatele

Navýstižnejšie to zhrnula posledná veta z recenzie na cinemaview.sk: "Fúzia rumunskej novej vlny s poetikou a psychológiou od Tarkovskeho prináša neskutočný filmový zážitok." ()

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama