Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

No, Judgement. Zúčtování není zlé. Pinheadova sérka tentokrát konečně má příběh, na rozdíl od některých předchůdců je nebrakově natočena a film vesměs dává smysl. Ale všechno jsme někde už tak ňák viděli a originální téma je stále jen čajíčkem toho, co by z filmu - i tohoto - mohlo být, takže strašně mrzí, že Hellraiser Origins od Paula Gerrarda nakonec nedostal zelenou. Nevyužitý potenciál. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že " Hellraiser: Revelations " jsem neviděl a ani se na to nechystám, ale tenhle zářez do Hellraiser(ovské) série mě celkem zajímal. A ono to nedopadlo vůbec špatně. Nejde nesouhlasit s kolegou George Stobbart. Stejně jako jemu i mě seděl temnej, špinavej, undergroundovej look. Jak je vidět tak i s menším rozpočtem se dá udělat řádný " peklo ". Hodně mi to připomnělo " Hellraiser: Inferno ". K tomuhle kousku mám jen jednu výtku. Obsazení Pinheda. D. Bradley byl jen jeden. Ikdyž ono je to v podstatě jedno, protože Pinhead se na plátně moc neohřeje. Větší prostor tu dostali cenobiti. Což za mě nebylo vůbec na škodu. Tenhle kousek sice nedisponuje vysokým rozpočtem, ale o to víc působí špinavěji. Solidní 3 hvězdy. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tejto série už vlastne nič nečakám a každú časť viac-menej vopred pokladám za blbosť, no napriek tomu sa na to vždy teším, lebo viem, že sklamať ma to nemôže. Iba prekvapiť. Toto neprekvapilo. Nápad o spovedi a poslednom súde sa mi zdal celkom zaujímavý, no žiaľ nevyužitý, pretože väčšinu stopáže tak či tak zaberali iba nezmyselné detektívne drísty a nekonečné pátranie. Námet to trochu čerpá najskôr z piateho dielu Inferno, ten mal však pestrejší scenár a lepšiu atmosféru, tuto to nefunguje. Je zbytočné čakať nejaké poriadne gore, bolo toho naozaj minimum. Na rozdiel od predchádzajúcej toxickej „deviatky“ sa tvorcovia posnažili aspoň na maskách, a Pinhead konečne nevyzeral ako smiešna karikatúra. Priestor však dostal až v záverečných minútach. Na Cenobitov sa tvorcovia vykašľali úplne, boli tam len ako pozadie. Najlepšia je úvodná 10-minútovka, ktorá vyzerá naozaj nádejne, potom to už išlo z kopca. Čakal som, kedy sa kocka otvorí a celé sa to rozbehne, k čomu síce napokon dôjde, no žiadne výrazné zlepšenie sa nekoná. Celkovo sa mi to nepáčilo, vyložene odpad to síce nie je, ale je to nuda. Ak to porovnám s ostatnými časťami, tak asi 2-3 boli horšie, čo nie je veľmi povzbudivé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk nesmí čekat, že nový Hellraiser naváže na osmdesátkovou klasiku. Tady se jede spíš v intencích Inferna a mě to docela vyhovovalo. Navíc oproti předchozím dílu se tu pracuje s nadsázkou, což je v sérii věc nevídaná. Mám na mysli především postavu pekelného úředníka a vůbec celkové pojetí soudního procesu, které filmu dodávalo trochu zvráceného vtipu. Co se gore týče, tak jsem čekal asi kapánek víc a oproti minulosti mi moc nepřišly nápadité ani masky, ale zase to nebylo nic, co by mě výrazně zklamalo. No a konec pobavil. Herecky v pohodě a na Alexandru Harris je fakt hezkej pohled. Nejsem si sice úplně jist, jestli by se od Judgment měl Hellraiser odrazit k dalším dílům, ale jinak jsem celkem spokojen. 65% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Rozpočet chudých 350 000 USD. Takže jen o fousek více než v minulém díle, ale rozhodně to není nejhorší díl. První desetiminutovka svou nechutností a zpracováním pěkně navnadila na "zvrácenost a nechutnost". Poté přišla detektivní a vysvětlující část. Konec na Pinheada standartní. Tunnicliffe na to šel fikaně a malá podobnost Inferna z toho cítit je, škoda že neumí atmosféru, jelikož tu to nemělo téměř žádnou. Stopáž krátká, takže to nestihlo ani nudit. A dle konce usuzuji, že to mělo být rozloučení s Pinheadem, tím že ho vyloučili do reálného světa. Tak snad někdy solidní remake, nebo už úplný konec. Tento díl mě ani nenadchnul, ale ani nesklamal. Dle hodnocení zde jsem to čekal mnohem horší. // 40% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou. (Horryx)

Reklama

Reklama