Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Recenze (76)

tron 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, s čím príde budúcnosť (s niečím určite), ale načas posledný celovečerný Hellraiser. A nie až taký zlý, ako som čakal. Neviem si pomôcť, ale mám slabosť pre to, ak sa Pinhead a spol. zrážajú s policajným svetom. Ten stret realistickej krimi s nadprirodzeným gore má niečo do seba. Z toho dôvodu sa mi dosť páčilo Hellraiser: Inferno. A z rovnakého dôvodu sa mi vcelku pozdával aj tento diel. Každopádne to nie je žiadny zázrak a nespasila to ani krátka minutáž. Zas sa ide podľa rovnakého postupu: dlho dlho nič a na konci reťaze a krv. Nebavilo ma to závratne, ale bolo to o stupienok lepšie, ako predchádzajúci diel s podtitulom Revelations (a potešila Heather Langekamp zo série Nočná mora z Elm Street) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tejto série už vlastne nič nečakám a každú časť viac-menej vopred pokladám za blbosť, no napriek tomu sa na to vždy teším, lebo viem, že sklamať ma to nemôže. Iba prekvapiť. Toto neprekvapilo. Nápad o spovedi a poslednom súde sa mi zdal celkom zaujímavý, no žiaľ nevyužitý, pretože väčšinu stopáže tak či tak zaberali iba nezmyselné detektívne drísty a nekonečné pátranie. Námet to trochu čerpá najskôr z piateho dielu Inferno, ten mal však pestrejší scenár a lepšiu atmosféru, tuto to nefunguje. Je zbytočné čakať nejaké poriadne gore, bolo toho naozaj minimum. Na rozdiel od predchádzajúcej toxickej „deviatky“ sa tvorcovia posnažili aspoň na maskách, a Pinhead konečne nevyzeral ako smiešna karikatúra. Priestor však dostal až v záverečných minútach. Na Cenobitov sa tvorcovia vykašľali úplne, boli tam len ako pozadie. Najlepšia je úvodná 10-minútovka, ktorá vyzerá naozaj nádejne, potom to už išlo z kopca. Čakal som, kedy sa kocka otvorí a celé sa to rozbehne, k čomu síce napokon dôjde, no žiadne výrazné zlepšenie sa nekoná. Celkovo sa mi to nepáčilo, vyložene odpad to síce nie je, ale je to nuda. Ak to porovnám s ostatnými časťami, tak asi 2-3 boli horšie, čo nie je veľmi povzbudivé. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja detektívi sa musia spojiť, pretože ich mesto terorizuje brutálny vrah. Všetky stopy ale začínajú naznačovať, že tento prípad je až príliš nezvyčajný na to, aby bol vinníkom niekto z nášho sveta. Všetka ich snaha vyriešiť tento prípad smeruje k stretnutiu s entitou nazývanou Pinhead. - Na to, že režisér zvyčajne pracuje na rodinných fantasy nezmysloch, sa mu to pri tom nízkom rozpočte celkom podarilo. Pinhead síce nedostane vela priestoru, ale masky sa v tomto prípade dosť vydarili. Čo sa ale nepodarilo sú vraždy, pretože tie pôsobia dosť komicky a napríklad zvlečenie z kože pôsobí ako keby niekto strhol igelit z tela. Príbeh je napísaný úplne predvídatelne, ale tých necelých 80 minút sa tomu oplatí povenovať. + herečka z The Sub + herec z Escape Room + herec z Animal ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po tom poslednom "Revelations" pokračovaní nebola latka v Hellraiser sérii nastavená práve vysoko, takže bolo v podstate jasné, že toto musí dopadnúť lepšie. Nie je to samozrejme Hellraiserovská top liga, ako (podľa mňa) boli 1, 3 a 5, ale je to obstojné pokračovanie, ktoré má kvôli nižšiemu rozpočtu určitý špinavý, miestami až undergroundový look, ktorý sa mu však vcelku hodí. Je to temné, má to Hellraiserovskú atmosféru, Pinhead je vydarený a takisto aj nové - pôvodných cenobitov tentokrát zatieňujúce - kreatúry. Režisér sériu dobre pozná, veď na nej pracoval na maskách, efektoch a gore, takže z tohto ohľadu je to vážne pecka a mne to vlastne sedelo celkovo, možno po opakovanom zhliadnutí zvýšim aj hodnotenie... Po opakovanom zhliadnutí nielen tohto, ale aj celej série nakoniec hodnotenie nezvýšim; 3* sú tak akurát a pridávam aj osobné hellraiserovské poradie ;-) H1, H3, H5, H2, H4, H6, H10, H8, H7, H9. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#10 Hellraiser. Pokud by celá série skončila Judgmentem, byla by to ostuda, ale pořád je to lepší film, než Revelations a to musí prozatím stačit. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsou horší místa než v pekle...třeba na Zemi. Dle místního hodnocení jsem nečekal nic překvapivého, proto jsem byl nakonec potěšen. Standardní detektivka je okořeněna peklem. Roztomile surrealisticky zvrácené, kde především intro potěší příznivce špinavých filmů. Dávení, pouštění žilou a nezbytné stažení z kůže. Vrah se inspiruje Desaterem (což trochu připomíná Sedm....hříchů) a jeho kreace jsou zábavné - koneckonců, kdy člověk uvidí živého psa zašitého v lidském těle. A samozřejmě dojde i na kostku, řetězy, trhání a konfrontaci s Nebem. Ano, Doug Bradley chybí, jenže popravdě - je starý, takže co s tím? P.T.Taylor se s rolí popasoval obstojně. Je třeba se smířit s faktem, že C.Barker, tvůrce světa Cenobitů, je v tomhle ohledu jen jeden. Osobně se rád vždy na Hellraisera podívám i s vědomím, že kultovní pecka to už asi nebude. 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Prekvapivo celkom ok. Remeselne to pravdaže zodpovedá svojmu nízkemu budgetu (350 tisíc USD), ale Tunnicliffe je zručný trikár, takže je tu najviac scén s cenobytmi a násilím, odkedy sága zmizla z kín do periférie dvd požičovní a video-on-demand. Čo je ale najväčšie pozitívum, konečne príbeh rozvíja mytológiu a nie je to len one-off detektívka o ďalšom zhýralcovi, ktorý nejakým nedopatrením otvoril Lament Configuration. A Paul T. Taylor je prekvapivo solídny Pinhead (čo sa nedá povedať o Pinheadovi v predošlom filme). Hellraiser: Judgement nie je žiaden svetoborný horor, ale v porovnaní s predošlými piatimi dielmi predsa len niečim vyniká. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšitý v tom nejlepším slova smyslu. Upřímný, na nic si nehraje, chvílema předvádí až s překvapením dobrý scénáristický obraty a dialogový pasáže, záporáci jsou sympaťáci (ano, i včetně Pinheada), masky dobrý a všechno ostatní až mile špatný. Jen to mohli utnout o minutu dřív. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, že sa dá aj zaujímavý nápad a legendárna sága o pekelníkovi pokaziť a totálne divákovi otráviť. Chcel som sa ešte niekedy v budúcnosti ku starším veciam vrátiť, no po tomto hnuse ma prešla chuť. Prišlo mi to, ako keby sa niekto silou mocou snažil pozliepať do jednej guče čo najviac hororových scén, no pritom zabudol na zmysluplný dej, atmosféru a i ďalšie formálne prvky. Navyše väčšina krvavejších scén bola nechutne digitálne predimenzovaná. Vlastne ide len o útržky niečoho čo sa snažilo hrať na niečo, na čo nemá. Na hranici odpadu. 15/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že " Hellraiser: Revelations " jsem neviděl a ani se na to nechystám, ale tenhle zářez do Hellraiser(ovské) série mě celkem zajímal. A ono to nedopadlo vůbec špatně. Nejde nesouhlasit s kolegou George Stobbart. Stejně jako jemu i mě seděl temnej, špinavej, undergroundovej look. Jak je vidět tak i s menším rozpočtem se dá udělat řádný " peklo ". Hodně mi to připomnělo " Hellraiser: Inferno ". K tomuhle kousku mám jen jednu výtku. Obsazení Pinheda. D. Bradley byl jen jeden. Ikdyž ono je to v podstatě jedno, protože Pinhead se na plátně moc neohřeje. Větší prostor tu dostali cenobiti. Což za mě nebylo vůbec na škodu. Tenhle kousek sice nedisponuje vysokým rozpočtem, ale o to víc působí špinavěji. Solidní 3 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

(Poslední) Soud s Hellraiserem je krátký a není proti němu odvolání. Poslední příspěvek do pekelníkovy pokladnice je taktéž krátký, je vizuálně filtrovaný, užijí si jej zejména příznivci fetiše. Pro běžného diváka není příliš stravitelný. 30 let od premiéry prvního filmu se tenhle dostal do temného bludiště, z něhož nelze najít cestu ke kvalitě, která v sérii už pomalu třetí dekádu absentuje. Nehledejte tedy v tomto dílu záblesky kvality. Dokud se série budou ujímat druhořadí tvůrci, bude trend nadále sestupný, popřípadě stagnující. Doug Bradley sérii už dávno opustil, jeho následník Paul T.Taylor už Pinheada nedostává do popřední sféry zájmu, navíc má jen minimum prostoru, Pinhead už není zásadním hybnou silou děje. Tentokrát zde máme detektivní zápletku. Ve městě řádí sériový vrah. Na jeho vypátráni jsou povolání hnedle tři detektivové. Pak přijde zásadní zvrat, který překvapí. Dozvíme se totiž, kdo kupříkladu mladé ženě zašil do bříška jejího pejska. Odhalení bylo dobré. Je zde i nápaditý "soudní proces", který probíhá zvrácenou formou. Hodnotitel, Chirurg, Řezník a Porota jsou celkem fajn "spravedlivá" parta. Tohle už mělo pořádné fetiš grády. Kéž bych mohl prohlásit, že film vypadá vizuálně dobře, ale prostě ne, je to pořád stejný video výblitek, jako několik jeho sériových předchůdců. Smysl některých postav jsem nepochytil, na co třeba Jophiel, která se vyskytla v Pinheadově partě. Scénář působil uspěchaně, nikterak celistvě, přemíra náboženských motivů až iritovala. Režisér Gary J.Tunnicliffe šel jen po efektně "béčkové" povrchnosti. Nechci přímo napsat, že série je mrtvá, producent Bob Weinstein jí příliš neprobudil, takže pokud se vám zastesklo po řetězech, cákancích krve a zvrácených nápadech, hraničících se sérií Saw, máte možnost se slušně pobavit. Tohle totiž jde filmu nejlíp. 6/10 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tvl, jsem v šoku... Po několika zrůdnostech od Boty a kurevsky nepodařeném restartu od Garcii, zde máme další kus z pekelnické série... A ono to dopadlo o něco lépe, než jsem čekal... Ano, Pinheada už nehraje Doug Bradley, ale Taylor se s ikonickou rolí popasoval docela dobře, takže Collinsova zrůdná fraška může být zapomenuta... Ale k filmu... Začátek je parádní, hnusný, špinavý s kapkou očekávaného gore a trochou prostoru pro cenobity a očekávání se najednou zvětšila... Bohužel prostřední pasáž, silně inspirována pátým dílem, Infernem, je naprostá ztráta času, nudná a předvídatelná detektivka, opět s pár light gore scénami, sem tam nějakým cenobitou a dokonce i Pinheadem... Člověk začíná usínat a kurvovat nad pohřbeným potenciálem filmu... A najednou zde máme závěrečnou desetiminutovku, ve které se Pinhead opravdu rozjede, řetězy lítají vzduchem, trhají lidské maso na kousky a dokonce i to andělské... Tvůrci dají vzpomenout na první dva díly a znalý divák si najednou říká, tvl, ono to není vůbec špatné... Dokud nepřijde poslední minuta, který veškerý dobrý dojem opět spláchne do hajzlu... Suma sumárum, Judgment není úplně špatný horor, v rámci série taky nepropadl a nebýt poslední zkurvené minuty, šel bych s hodnocením klidně i výše... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Si pamatuji, že ještě za dob videopůjčoven, jsem nejednou zahlédl obal tohoto Hororů a nikdy mě nelákalo se na tuhle propíchanou hlavu podívat. Až do dneška jsem neviděl jediný díl, samozřejmě ani ten původní z 87'. No, dopoledne mi psal kamarád, že viděl Hellraiser: Judgment a že se mu to líbilo (nakoukáno toho ale moc nemá) prý "masakr". Nemohl jsem tedy fungovat s pocitem, že viděl něco, co já ne a navíc má přijít brzy Reboot, kterej si asi zřejmě dám, tak jsem si Hellraisírka tedy pustil a nebylo to úplně nejhorší. Občas mírně nechutný, úvodní scéna, byla asi nejlepší na celém filmu, čekal jsem více vražd, což se nestalo, ale má to krátkou stopáž, takže jsem se nestihl nudit a ta krimi vložka (připomínalo mi to trošku SAW) mi nějak nevadila. Finále s blondýnou bylo celkem fájn. Každopádně nic, co bych si chtěl pustit znovu, ale jsem rád, že jsem se s touhle obludou konečně seznámil a kdo ví, třeba po tom Rebootu, budu mít chuť si pustit první díl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hellraiser je pro mě mrtvý. Tohle bolelo. Tam kde Revelations u mě aspoň malinko šahal po atmosféře, tak tady ani náhodou. Film se snaží jen o gore které mu ale moc nešlo. Film je špinavý a nechutně natočený, a to nemyslím jako kompliment. Příběh je opět o zkorumpovanejch policajtech kteří vyšetřují, nechutné vraždy. Tentokrát tu ale nic nefunguje. Všechno od příběhu, přes herce(mimochodem ten zjizvenej hlavní padouch je trapnej). Všechno je špatně. 1* je aspoň za sem tam kvalitní gore, ale celkově jsem trpěl více než postavy ve filmu. Sbohem Pinheade. Edit: Tak jsem zjistil že Tunnicliffe(režisér) je tvůrcem stovek make up z různých hororů včetně Hellraiser 3. MAke up dělá velmi dobře ale jako režisér za nic nestojí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Téma se mi hodně líbilo, že jsem dokonce zkousnul i nechutnosti, které na hororech moc rád nemám (líbí se mi spíš pocitově, atmosféricky a psychologicky vystavěné horory), jen mi přišlo, že to má tři konce, včetně toho po závěrečných titulcích, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co bude lepší. Podle mne to mělo skončit hned potom, co se podruhé vrátí, abych nespoileroval moc, ačkoliv i ta muka a utrpení ne zrovna v pekle jsou hodně dorý nápad. Jinak film obsahuje řadu hluchých míst, což mne mrzí, protože jinak je vystavěn docela chytře, s možností zamyšlení na téma viny a trestu, nebo braní Bible až moc doslovně, až se pak dotyčný diví, jak moc se odchýlil od ducha řečeného. Ale nechci zabíhat do křesťanských podrobností. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak trochu hovadina, kde se scénárista naparuje a dělá jak kdyby napsal nejchytřejší scénář v dějinách lidstva, zatímco režisér předvádí, že má rád starý videoklipy Nine Inch Nails a Ministry. Cenobiti jsou v tom navíc prakticky úplně zbyteční, protože je to zamotaný do křesťanských představ pekla, ale na druhou stranu i s tím pidirozpočtem z toho udělali docela ok horor, takže i kdyby to měla být pitomost za dvě hvězdičky, tak je to pořád lepší než ta trapošina z předchozího dílu :D ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhlo jednatřicet let od doby, kdy Clive Barker přišel s dnes již kultovním Hellraiserem a získal si srdce nejedno diváka. Bohužel postupem času se z jeho geniální myšlenky stala jen ždímačka peněz a každý další díl postupně zatloukal hřebíky do rakve této série. Sestupná kvalita vyvrcholila otřesným devátým dílem, který měl na svědomí tentýž člověk, jenž tentokrát dokonce sám usedl do režisérského křesla. Gary J. Tunnicliffe měl v několika předešlých dílech na starosti efekty, masky a gore, v osmém díle si dokonce zahrál jednoho z Cenobitů, no a v devátém se stal autorem scénáře. Takže bylo jen otázkou času, kdy to celé zkompletuje a vrhne se i na režii. Judgment jako celek zas až tak katastroficky nedopadl a dopadl lépe, než někteří jeho předchůdci (šestý a devátý díl). A to především díky až nechutné první třetině, o kterou se postaral sám režisér Tunnicliffe, coby pekelný inkvizitor a jeho pomocníci při posledním soudu. Zvláště pak zvracející tlusťoch (hodnotitel) byl správně ujetý a v bizarnostech se pokračovalo i u poroty a chirurga. V těchto chvílích jsem doslova chrochtal blahem, protože podobně morbidní (fekální) podívanou mám docela rád. Špinavost tohoto „očistce“ však následně nahradila detektivní stránka filmu a ta už tak záživná nebyla. Navíc tu byla i přítomnost andělské Jophiel, která mi do toho moc nezapadala. Ale tak alespoň se měl Pinhead na kom vyřádit. Nejen že herci byli dost toporní a žádné extra oslňující výkony nepředvedli, ale místy to jejich pátrání i trošku nudilo. Potěšila krátká přítomnost Heather Langenkamp, která se před kamerou mihla coby bytná v domě úchyláka Carla Watkinse. Každopádně po předchozím zklamání budu hodnotit tento díl jako průměrnou záležitost. Lehce nechutných věcí tu bylo k vidění dost a hlavně potěšil i samotný úvod / závěr. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dobré momenty sa tu striedajú s menej interesantným dianím, pričom Judgment nad vodou jednoznačne držia scény s Cenobitmi a nimi vykonávanom svojráznom osobnom audite, ktoré miestami skĺznu do celkom slušnej hnusárne. Nový predstaviteľ Pinheada Paul T. Taylor ma moc nenadchol a v závere vyzeral v civilnej podobe komicky. Douga Bradleyho mám s touto postavou spätého asi rovnako neoddeliteľne ako Roberta Englunda s Freddym Kruegerom a je pre mňa obtiažne v úlohe hlavného Cenobita akceptovať kohokoľvek iného. ()

Reklama

Reklama