Reklama

Reklama

Jigeum mannaleo gabnida

  • Jižní Korea 지금 만나러 갑니다 (více)

Obsahy(1)

Jihokorejský remake úspěšného japonského filmu Ima, ai ni yukimasu (2004).
Začíná léto. Uběhl již celý rok od doby, co z tohoto světa odešla maminka Soo-Ah (Son Ye-jin) malého Ji-Hoa (Kim Ji-Hwan). Ani celičký ten čas však nestačil na to, aby se chlapec s odchodem své matky zcela smířil. Chová totiž jistou naději. Naději ukrytou v pohádce, kterou mu tu po sobě zanechala. Pohádce o tom, kde se říká, že se zemřelí mohou v období dešťů opět vrátit ke své rodině. A tak když nastoupí léto a spolu s ním i období dešťů, nemůže se chlapec dočkat, až opět svoji matku uvidí. A jeho otec Woo-Jin (So Ji-sub) mu to nijak nevyvrací. Vlastně v to tak nějak sám doufá. Na svou životní lásku totiž nehodlá nikdy zapomenout a dal by vše pro to, aby ji mohl opět držet ve své náruči. (EMIA)

(více)

Recenze (23)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Před spuštěním filmu jsem si vůbec neuvědomila spojitost s japonským originálem. Předloha se mi však velmi brzy sama připomněla. Oproti původní verzi se ta korejská nese v odlehčenějším duchu, dokonce bych řekla, že se dá do jisté doby mluvit o velmi slušné komedii. Například když jsem So Ji Suba uviděla v růžovém saku, málem jsem v záchvatu smíchu přišla o život. A to nekecám. Můj oblíbenec si mě opět obmotal kolem prstu hned na samým začátku, a já jen žasla nad tím, jak moc to se mnou umí. Sledovat (podle mě) jedny z nejlepších herců této planety, jak se do sebe znovu zamilovávají bylo prostě úžasný. Porovnávat korejskou verzi s japonskou úplně nechci, protože přestože vypráví stejný příběh, jsou pojaty každá úplně jinak. A každá má svoje kouzlo. Japonský film byl opatrný, procítěný a krásný, korejský byl taky krásný, šla z něj cítit láska, a dalo se u něj navíc zasmát a pobavit. 5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, ale... ke konci už mě to moc nebavilo, těšila jsem se na konec, přesto tím nechci říct, že je to špatný film. Asi nebyl den na pomalý snímek, který se musí prožívat (i když je fakt, že hned na to jsem si pustila japonskou verzi a tak moc jsem konec nechtěla). Bohužel jsem kvůli/díky tomu zjistila, že Ye-jin Son není zase tak úžasná herečka. Tak nějak hrála úplně stejně v Something in the Rain i v Alone in Love (hlavně hlasově a to mi zůstalo v hlavě, takže mi přišlo, že když mluvila s prckem tady, bylo to úplně stejným tónem, jako když mluvila se svým partnerem v Something in the Rain, měla úplně stejný hlasový projev pro oba dva). Za srdce mě to chytlo jen na začátku, ale to hlavně díky Ji-sub Soovi, protože tu lásku uměl dobře zahrát, ale pak... nevím, nějak mě uchvátil ten první dojem, ale pak to odeznělo. Klučina malý nehrál špatně, ale v rámci dětských rolích nijak zvlášť nevynikne. Obdobně zahrály i jiné děti. No a ten konec... neuchvátilo mě to. Když bych to měla shrnout - chyběla tomu jemnost. Přesto si myslím, že to není film na odpis. Pokud chcete něco, kde se zase tolik nekřičí, kde jde vlastně o jednu milou rodinu a fandíte Ji-sub Soovi, rozhodně do toho běžte. Neprohloupíte. Palec nahoru za cameo Hyo-jin Kong. S odstupem a s rozvahou hodnocení sníženo na 3*. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pripomenul som si, že už skoro dve dekády mám na korejské romantiky slabosť. Je to taaak priamočiare, ale tak účinné. Zlhtlo ma to. 90% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno to už bude z mojej strany klišé, no je mi to jedno. Proste platí, že juhokórejská kinematografia má svoje čaro. Obzvlášť ak ide o romantiku. Pôsobia proste úplne inak. Je v nich viac lásky, viac úprimnosti a v podstate všetkého čo romantika potrebuje. Príbehy pôsobia zo života, majú v sebe skvelú komédiu, no ani v najmenšom nikdy nezatieňujú svoje dramatické momentky a nechajú ich vyplynúť veľmi dobre. A to isté sa dá povedať aj o "Be With You". Opäť ide podľa mňa o všetko, čo od Južnej Kórey očakávam a splnili to v tomto prípade na 100%. Láska v tomto filme je veľmi uveriteľná. Zápletka pôsobí veľmi skutočne a film má skutočne skvelú atmosféru. Vie si vychytiť všetky svoje momentky a vyťažiť z nich maximum. Obdivujem koľko energie do týchto filmov vždy vstupuje a ako úprimne vždy vedia vyplynúť. Rovnako skvele je tu zacyhtený vzťah medzi matkou a synom. Je to maximálne skutočné a funguje to. Okrem toho na úvod ten príbeh o tučniakovi a jeho mame je skvelý. Vysvetlenie toho čo sa udeje je takisto skvelé. Postavy sú skvelé, film má nádhernú atmosféru, pôsobí úprimne, skutočne, živo, vtipne a obsahuje úplne všetko čo by som od romantického filmu chcel. Nebudem toho veľa prezrádzať, no uvedomil som si pri sledovaní ešte niečo zaujímavé. Napriek tomu, že vzťahy v kórejskej kinematografii majú spoločné črty, tak nikdy nemám pocit, že sledujem rovnaký príbeh aký som už v minulosti videl. Netlačia na klišé, nechajú scénky vyznieť a dajú do toho veľa srdca a emócií. A pre mňa je to vždy radosť sledovať a prežívať spolu s našimi hrdinami. Neviem čo viac urobiť než ho doporučiť. A rozhodne to bol príjemne strávený tohtoročný Valentín. Čeknite si ho a uvidíte sami. Ja osobne filmu nemám asi čo vytknúť. Hodnotenie: A+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak podle všeho to asi nebude remake japonského filmu, ale vlastní zpracování té samé knižní předlohy. Nicméně až na pár výjimek mě remakování obvykle neuráží, čili nic na čem bych stavěl své hodnocení. Neskousl bych snad jen americkou humpoláckou pararomantickou kondomedii. Nutno říct, že jsem si při sledování původní snímek ale vybavil, což ale beru spíš jako pozitivum, že se mi ten Alzheimer trochu zbrzdil. Ye-jin Son v romantickém snímku pak pro mě prakticky automaticky znamená pět hvězdiček a tady ani není důvod k revizi předpokladů. Opět totiž jeden z těch korejských sladkobolů ( a ještě s ní!), jenž mi zvedl nitrooční tlak, což vedlo k podráždění slzotvorných kanálků a následnému zvlhčení povrchu mých ok.Inu, dokonalá korejská červená knihovna. Trochu bezobsažný komentář, ale ona pěkná romance nepotřebuje hluboké rozbory. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to milé, Ye-jin Son umí být okouzlující, ale japonskému originálu to nesahá ani po kotníky. Emocionální uragán původního filmu, který mě vždycky roztrhá na kusy se nekoná. Zjednodušení příběhu a pokus o jeho odlehčení, místy až někam ke komedii, totiž sílu filmu pouze rozbijí, ale nepřidává nic výměnou.  Všechno je pryč. Kouzlo zázraku, křehkost krátkého času navíc, síla lásky partnerské, dětské i mateřské, Místo toho tu máme jen zdlouhavé pokusy o humory, které jsou dílem trapné a dílem prostě jen nehumorné. Tohle je prostě špatně. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Neznajíce japonské předlohy, ale naopak trpící úchylkou na Božskou, jsem maximálně spokojená. Son Ye-jin komentovat netřeba, ale výkon So Ji-suba ano. Ten mě hodně překvapil, protože ho znám z úplně jiného typu rolí a byl opravdu výborný. Film sám má krásný příběh, kterému se dá, navzdory fantasy prvku, věřit od začátku do konce. Patos je dávkován tak citlivě, že mě jenom zaštípalo v nose, ale kapesníky jsem nepotřebovala. Naopak humor mi nejenom vykouzlil na tváři úsměv, ale rozesmál mě i nahlas, což jsem u romantiky tohoto typu vůbec nečekala. Kameraman si s deštěm a scenériemi chvilkami krásně vyhrál a scéna z letního kina, neměla skulinu. Byla - pro mě - originální a parádní. Hudba byla přesně taková, jaká má být. Nerušila a zbytečně nepřebíjela děj. Možná se někdy kouknu na japonskou verzi, ale zítra to rozhodně nebude. Tahle mi stačí. Titulky ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když já měl skoro stále před očima originál :(. Kouzlo pryč, magie pryč, citlivost pryč. Ji-sub So je můj oblíbený herec, tak jsem vydržel, ale stejně to nakonec koukal nadvakrát. Ye-jin Son jsem nepoznal (pořád jsem si říkal, že ta mladá herečka chce být nová Ye-jin Son a nakonec zjišťuju, že to byla ona). Klučina je v japonské verzi mnohem přirozenější (a mnoho dalších věcí okolo také). Pokusy o hmor mi nesedly :(. Tímhle vším neříkám, že to je špatné. Kdo nezná originál, bude nové Be With You hodnotit výš. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Remake je už od začiatku podaný viac rozprávkovo a oveľa intenzívnejšie tu funguje línia medzi synom a matkou. Hlavná línia je rovnaká, ale v detailoch sa líši to ako nakoniec dôjde k jej naplneniu, takže by sa úplne nudiť nemuseli ani znalci originálu, ktorý som síce videl ako prvý, ale predtým ako som si pustil remake som si už podrobnosti z deja nepamätal. Vedel som ale to, že emocionálne išiel úplne mimo mňa. V tomto smere je remake lepši. Jak spomenutá lepšie spracovaná línia so synom, tak aj tá romantická funguje aspoň v prvej polovici filmu, keď sledujeme rozprávanie hlavného hrdinu ako zbalil svoju budúcu ženu. Z jeho strany rozhodne funguje chémia a jeho rozprávanie poskytne aj mnoho zábavných situácií. Veľkým plusom je nová neskutočne sympatická postava kamaráta hlavného hrdinu u ktorej mi bolo ľúto, že nedostala väčší priestor. Aspoň tú jeho v krátkosti načrtnutú romantickú líniu mohli dokončiť. Táto postava do určitej miery preberá úlohu kolegyne z práce, ktorá mala väčší priestor v originály a tu je len do počtu. Bohužiaľ od polovici filmu, keď hlavná hrdinka príde na to čo je zač, už len čakáte kedy sa to skonči, pretože to je strašne predvídateľné a rozťahané. A z jej strany to príliš dojímavé nie je. Ye-jin Son je nádherná ako vždy, ale príliš nedokázala presvedčivo uhrať lásku k manželovi a sebaobetovanie sa k synovi. Do určitej miery za to môže aj blbo zvolený koncept, kedy sa príliš dlho správa chladne alebo zmätene a až v závere dôjde k odhaleniu prečo sa tak chovala. Čo už je príliš neskoro aby to spätne dodalo jej scénam potrebné emócie. Napriek tomu sa mi remake páčil o stupeň viac ako originál a ak by som si mal znova pustiť niektorý z týchto filmov, tak rozhodne siahnem po remaku. 7/10. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Z tak krásneho snímku Kórejčania urobili frašku. Remake neurobili presne cez kopírák ale za to sú tu horšie zobrazené vzťahy. Ako remake je to šliapnutie vedľa, ale keď človek nevidel originál, tak to bude hodnotiť inak. Zatiaľ čo originál ma dojal už na začiatku, tak tento remake ma väčšinou štval skoro celú dobu, a hlavne prvú hodinu. Zodpovedný tam bol skôr chlapec, keď on otcovi musel pripomínať, aby si zobral lieky a nemeškal do práce, a v origináli sa otec k synovi správal lepšie. Veľa scén z originálu prekrútili, aj flashbackové scény zo školy zmenili na jeden trapas za druhým a pridali aj slapstick humor. Detto čo sa týka romantiky, všetky romantické scény pokazili. Nebol tam žiaden cit, žiadna chémia a ani žiaden rešpekt voči tomu druhému, ako v origináli. V prvej polovici filmu sú minimum scén s rodinou a namiesto toho tam strčili otravného kamaráta. A matka sa so synom hrala až tak oduševnene až to zašlo do nezodpovednosti, keď sa boxovali až tak, že mu tiekla krv, a ona len urobila grimasu. V druhej polovici je síce viac scén s rodinkou ako sa spolu hrajú ale málo oproti originálu. A aj tieto scény pokazili pridaním slapstick humoru. Oproti originálu ma koniec vôbec nedojal. Akurát sa mi páčilo, keď otec objal svojho syna, keď plakal a nesnažil sa potláčať synove emócie typickým "neplač" (alebo horšími vetami). ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt ne. Nebýt to remake jednoho z mých nejoblíbenějších filmů, tak bych i možná výše hodnotil, ale momentálně opravdu nemůžu. Neustále jsem srovnával a Korejci ty obyčejné pocity prostě neumějí tak dobře. Ani Ji-Sub s Ye-Jin mě nenadchli a to jsou jedni z mých nejoblíbenějších. Ti co neznají předlohu, tak nejspíš nadšení budou, protože to své klady taky má, nicméně já mezi ně určitě nepatřím. Naopak to už asi vidět nikdy nechci. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení bude hodně pod vlivem srovnání s japonským originálem jež jsem viděl 2x a moc se mi líbil. Příběh je krásný a pokud ho člověk nezná, tak v závěru i neočekávaný a opravdu milý. Korejci film pojali poněkud více komediálněji než Japončíci a vysloveně na škodu to určitě není, zejména námluvy byly hodně zábavné a ani praštenej strejda nebyl špatnej, scéna s tučňákem velmi pobavila :-) Co se hudby týče, příjemně poslouchatelná, ale nijak zvláště chytlavá, tady mínust oproti japonskému originálu kde mám titulní skladbu ve své audiotéce. Herci kvalitní, o tom žádná, nesednul mi akorát šéf od bazénu a kolegyně našeho tatíka se o něho moc neucházela. A navíc vypadala až moc dobře, to jen ve srovnání s originálem. Celkově jsem spokojen, ale plný počet to být nemůže, přecijen mi trochu chyběl ten správný náboj. A ač to ode mne bude znít trochu jako rouhání, tak souboj Ye-jin a Yuko vyhrává druhá jmenovaná - ono Son Ye-jin už má malinko "pokročilejší" věk a vykouzlit z ní mladici lehce nad 20 se zkrátka nedá (ač jí to fakt slušelo), Yuko na mne nejen vzhledem k věku působí mnohem křehčeji a něžněji, zkrátka v Ima, ai ni yukimasu byla opravdu kouzelně romantická a šlo pravděpodobně o její nejlepší hereckou roli. 83% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné, ale na môj vkus príliš fantasy. Celé to tak napokon pôsobí ako nejaká melodramatická rozprávka, ktorá je síce nanajvýš dojemná a patetická, ale v konečnom dôsledku ma to akosi za srdce nechytilo - a to som ten typ, čo si pri filmoch občas aj poplače (opodstatnene). Ale inak po hereckej a dejovej stránke celkom vydarené, až na tie spomenuté výhrady afektívnej patetickosti. Nudiť som sa rozhodne nenudil, ale nie je to ten typ filmu, na ktorý by som spomínal ako na nadpriemerný a extra vydarený. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Božská a môj Božský boli proste božský. Toto asi vystihuje všetko. Slzy striedajú smiech. V tom ružovom saku s belasým motýlikom bol Ji Sub So jednoducho úchvatný, išla som do kolien :-) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Korejci (a Japonci) ty dojáky umí, ne že ne. Hezky opatrně, nenápadně a procítěně si vás omotají kolem prstu a pak už se nedá uniknout. Oproti Hollywoodu klobouk dolů, protože tam na to jdou prostě sociopaticky přímo, konstruktivně a silou. Be With You je tedy o mnoho lepší jak jakákoli americká ubulená limonáda. Ty dvě hodinky se sice dost táhnout, ale v podstatě se pořád něco děje, záběry jsou zajímavé a moje mysl/pozornost téměř neměla potřebu odbíhat jinam, což je až překvapivé. Příběh je fajn, provedení je fajn a je to moc hezky poskládané a herecky je to taky příjemné. V oblasti romantik a mokrých kapesníků je tohle opravdu dobré. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, jakože hodně, ale neviděla jsem japonský originál, takže třeba hodnocení mírně poupravím :-) ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Japonsky original milujem, pre mna je to najlepsi film aky som kedy videl, a zrejme lepsi uz nikdy ani neuvidim. Plus, pri slove remake sa mi vyhadzuju vyrazky. Tato kombinacia je smrtiaca, takze som k tejto korejskej kopii pristupoval uz dopredu s obrovskym despektom a vopred odsudil. Vdakabohu, alebo zialbohu to nebolo hrozne, naopak, som milo prekvapeny. Film cti predlohu, a je tradicne umne, korejsky namixovany. Vsetko tam hra tak, ako ma, je to jeden z mala remakeov ktore ma neurazaju. Na original to samozrejme zdaleka nema, je to ale velmi prijemne prekvapko. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl kdysi dávno japonský originál, líbilo by se mi to asi daleko více. Bylo to pěkně poetické, ale když zná člověk pointu, prostě se to hodnotí jinak. A nebyl tam ten závěr ve slunečnicovém poli, ale zase byla tam Ye-jin Son, vyberte si, co je víc. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Dost věcí ve filmu mi nesedlo. Občas trochu zvláštní. Navíc ta délka, až moc únavné a zdlouhavé. Japonský originál jsem tedy neviděl, ale poohlédnu se po něm. Docela by mě to zajímalo, za nějaký čas. ()

Reklama

Reklama