Reklama

Reklama

Kadamban

  • Indie கடம்பன்

Recenze (3)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

I když rozhodně nepatřím mezi novodobé levicové ekoteroristy, kteří řadí život zvířete nad ten lidský, tak všechno má své hranice. Nesdílím myšlenky s některými lidmi, kteří, když například uteče nějaká šelma, mají jen jedinou starost - aby se jí nic nestalo. Že může zabít člověka je jim jedno. Ale zase naopak, když neuhasitelná touha lidí po penězích a zážitcích končí devastací přírody a vybíjením zvířat, tak v obou případech nemám problém říci - pal! Problém lidí je v jejich množství a neohleduplnosti jak k životu svému, tak životu všeho ostatního, který tvoří vzájemně propojené klubko jménem Země. Rozhodně si nemaluji, že zvířata jsou ta hodná a čistá stvoření, kdežto lidstvo je proti nim jen zákeřné a démonické „panstvo“. Jedeme v tom všichni společně a svět je plný vzájemných bojů o dominanci, takže rozhodně žádný ráj tu nikdy nebyl a nebude. Snažit se musí ale každý jedinec, což v mnohých zemích ještě nestačili pochopit. Tento příběh tedy nepřináší nic nového či originálního. Boj jednoho indického kmene proti velké společnosti, která chce zničit jejich domov kvůli obrovských zásobám vápence zaujme hlavně nádherným vizuálem. Efekty byly lacinější, ale na to se opravdu v těchto filmech nehraje, takže já s tím nemám žádný problém. Začátek se mi moc líbil, jakožto i pozvolné sbližování ústředního páru, avšak poté se mi zdálo, že se vše roztříštilo do jednotlivých kapitol, které měly různou kvalitu. Několik zvratů a situací jsem úplně nepochopil, ale budiž. Občasné rozpaky mi vynahradila závěrečná vyvražďovačka padouchů. Jen jsem si říkal, na co tak dlouho čekali? Žijí v divočině a nemají ani žádné zbraně? Ty jsem tak nějak spatřil až ke konci. Do té doby na mne působili jako naprostí břídilové. Arya vypadal jako pralesní kulturista dobře, jen mohl dát najevo více emocí. C. Tresa je nejen hezká, ale i sympatická herečka, což bylo příjemné plus. Hudba pěkná, takový lepší průměr, přičemž výsledný prožitek hodně umocňoval již zmiňovaný úchvatný vizuál v podobě čisté přírody, což jí rozhodně přidalo na zajímavosti. Hodnocení postupně klesalo ze čtyř na tři hvězdy a zpět, dle aktuálně viděného. Dát pouhé tři hvězdy by však bylo hodně kruté, takže zůstanu na slabších čtyřech. Ano, bylo to místy naivní, podivně kostrbaté a neohrabané, tam by se dle mého dalo hodně zlepšovat. Avšak samotná myšlenka, dějový základ, příroda a boj proti zlu si mě nakonec získaly na svou stranu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Indové natočili ekologickou agitku, kterou roztáhli na pořádnou stopáž, ale podařilo se jim to celkem se ctí, i když je fakt, že na to musíte mít náladu. Díky tomu, že je snímek akční, že je emotivní v pravých momentech, a že má skvělou sloní jízdu, tomu dávám alespoň ten lehký nadprůměr. Nedostalo mě to, ale nenudilo. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vizuálne veľmi pútavý film a ekologickou témou. Film o boji domorodých obyvateľov, ktorí nechcú opustiť svoj domov v lesoch, kde žujú po stáročia, aby tam mohla obrovská firma zničiť prírodu ťažbou vápenca. Firma a jej majiteľ použijú všetky možné praktiky od nenápadného podplácania domorodcov až po hrubé fyzické násilie a vraždenie. Kmeň sa však nevzdá a ja napriek strate životov mnohých svojich súkmeňovcov nakoniec svoj boj vyhrajú. Filmom sa linie aj milý príbeh lásky hlavného predstaviteľa Kadambu a mladej Radhy. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama