Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i pánům z Netflixu zcela uniklo o čem, že to tady pan Saulnier tentokrát vyprávěl a nebo ten obsah psal  zase nějaký blíže neurčený debil. Skutečnosti v tom obsahu odpovídá jen to mrazivé tajemství. Od režiséra úletového Zeleného pokoje, jsem nečekal nic obvyklého a ani to nedostal. Jeden můj oblíbenec tu píše, že je to silně chlapská záležitost. Hm, tak s tím nemohu souhlasit.  Zastavte temnotu je blábol pokoušející se o pohled zvířete na lidskost a je vlastně škoda, že mu nezůstaly počáteční mimikry konvenčního zasněženého thrilleru nebo neskočil rovnou do vlkodlačího hororu. Kruté je to sice dost, ale smysl to dohromady nedává žádný.  Za postavu Cheeona, která sem ale asi spadla z jiného příběhu, ty dvě hvězdy dám. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Syrově chlapská delikátní žánrová záležitost, která Vás v první minutě stopáže chytne a už nepustí. Hold the Dark Vás zaujme již v samotném začátku, ve kterém režisér Jeremy Saulnier zvolil pomalejší, chce se říci, že až rozvláčné tempo. To snímku překvapivě neškodí, nýbrž přidává na celkové atraktivitě. Hold the Dark se rovněž může pochlubit působivými reáliemi Aljašky a soundtrackem, což dokonale lícuje s mrazivými hereckými výkony a nosnou myšlenkou snímku. Samostatnou kapitolou je naprosto SKVĚLÁ desetiminutová přestřelka, která se svým drtivým nástupem patří k největším "higlihtům" tohoto díla. Jen škoda té přepálené stopáže, která bohužel nabídne několik hluchých míst. Myslím však, že výše zmíněná pozitiva tento neduh vykompenzují tím nejlepším možným způsobem. Skvělá práce! „I'll always be with you.“ ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

70% Vynikající věc, která se možná díky tomu, že je z produkce Netflix, nedostalo k tomu správnému publiku. Pokud si ale umíte vychutnat film s naturalistickou tématikou, jakousi "chlapáckou" strohostí, s příběhem o životě v místech, kde už je všechno ohlodané na kost (osada Keelut na Aljašce) a to všechno zalité mírnou dávkou biblického mystéria, tak by vám HOLD THE DARK nemělo uniknout. Osobně doufám, že si tenhle film najde cestu ke svým divákům a další film Jeremyho Saulniera budou patřit mezi očekávané záležitosti, stejně jako je to dnes třeba s Taylorem Sheridanem. Saulnier pro mě patří do stejné sorty filmařů jako Andrew Dominik nebo Scott Cooper, žanrových tvůrců, o kterých bych chtěl slyšet častěji, bohužel se k realizaci svých filmů dostanou jen jednou za pár let. HOLD THE DARK bych si určitě chtěl někdy vychutnat na velkém plátně, má vynikající kameru (dán Magnus Nordenhof Jønck), která na obrazovce ani vetší televizi nevynikne v celé svoji kráse. Z ohlasů ostatních mi příjde, že se hodně hajpuje výkon ledového Alexandra Skarsgarda, nemám nic proti. Za mě však vede vedlejší postava šerifa James Badge Dalea a jeho rozhovor s Cheetem (Julian Black Antelope) těsně předtím než začně něco, co můžu s klidným svedomím označit za jednu z nejlepších přestřelek od HEAT ___ Pokud máte hodně rádi WIND RIVER, WINTER BONES anebo první (ale i druhou) řadu TRUE DETECTIVE (kde Saulnier režíroval několik dílů), HOLD THE DARK by měl přistát na vašem watch listu! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Atmosférou sa to snaží snáď pripomínať Game of Thrones? Divoká príroda, hlavní predstavitelia si rozprávajú medzi sebou šeptom, ako by hovorili o niečom dôležitom, o niečom čo sa blíži. Ale v Hrách o tróny sa blížila zima a ona nakoniec aj prišla. Tu sa neviem čo blížilo ale neprišlo nič. Okrem občasnej streľby jak pri Stalingrade. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Tento film dokážu srovnat s o parník lepším Wind River jenom v jednom.. Ta neskutečná mrazivá krajina, která je tady zachycena opravdu ukázkově.. Pomalé záběry na bizony, nebo zubry..? To můžu sledovat celý den.. Ostatní náplň filmu mě vůbec nechytla a vyvrcholení mi přišlo dost ubohé a odfláklé. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama