Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Temná zvířecí metafora u které se nedejte zmást zdejším a už vůbec ne ještě horším podhodnocením tohoto snímku na imdb. Největší údajnou slabinou je jak dost často čtu horem spodem “nepochopil jsem, co se básník snažil říci” a pomalé tempo. K té první věci - “básník” se nám právě snaží říci (a několikrát to ve filmu přímo zazní), že ne všeche musíme chápat, byť se o to můžeme ze všech sil snažit. Ne vše totiž jede podle našich pravidel, natož tak podle našich zákonů. Zvláště na kraji civilizace. Zkoumání krutého (našim pohledem) zvířete v nás a apel na to nejpodstatnější... Naše děti - Budoucnost. A co je potom, nikdo neví. Každopádně kdo ví, nebo věří (v cokoli co nám je vzdálené) jedná dle sebe. Kdo je potom hoden soudit, kdo je schopen kdy pochopit? Prapodivný a nevyzpytatelný film bez odpovědí obsahující několik silných a opravdu výrazných scén. Kde já vidím slabinu (a je to čistě můj problém)? V první více jak půli filmu. Ta je totiž oproti druhé přímo geniální a tepe do žil. Nádherná kamera, skvěle tlumené herecké výkony, temná hudba a nekompromisní tvrdost. Pro fajnšmekry. Po Green Roomu opět další vykřičník a sem s dalším projektem. Jeremy Saulnier roste v dravou zvěř, stejně jako ji vytahuje ze "svých" postav. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ak to aj je variacia na Wind River, tak vyrazne slabsi a rezisersky nevyvazeny film. Zasnezena atmosfera je fajn, a a aj sa cosi deje, no tempom teda nic moc a dialogy tiez inteligenciou nevynikaju. Reziserovi nie je cudzie gore ani nasilie, no mlady Skarsgard nic nepredviedol, a Wind River malo aspon slusneho Rennera a jeho skvelu filmovu holku. A ako pise tron, Dzefry Wright- pri tej scene s vlkmi, no bieda, bieda - preto len priemer : 65 % ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda tak ryzí a krásně vypiplané syrové survival pro takovýhle mind-fuck nic moc neříkající, rádoby mysteriozní scénář. Hlavní dějová linka mimo, všechny ostatní propriety (scénografie, atmosféra, akční sekvence) na maximu. Sice je už toho "Wind Riveru" poslední dobou trochu moc, ale je to zkrátka stále uhrančivá věc. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pokus o lehce mysteriózní Wind River, který nevyšel. Má to jakous takous atmosféru a příroda je hezká. Špatné je, že to vůbec nedává smysl. Scénář je opravdu velice chabý. Děj se k ničemu nedobere a navíc je to dlouhé. Jeremy Saulniera nebrat, protože po třetím zářezu dokázal, že nelogické dění a chování postav je v jeho filmech zajetým vzorcem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Z části arktický noir a zčásti umělecký horor. Statečná cesta do země stínů a záhad, která zanechá nervní dojem. Saulnier vypráví pomalu a nevzrušivě, motivaci činů svých postav nevysvětluje a nekomentuje. Je na divácích, jak si to vyloží. Vidíme několik brutálních zabití a jednu dlouhou přestřelku v závěru. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama