Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Uznávaná obhájkyně lidských práv Emma Banville (Helen McCrory), známá pro obhajování ztracených případů, se rozhodne prokázat nevinu svého klienta Kevina Russella (Sam Swainsbury), který byl před čtrnácti lety odsouzen za vraždu mladé dívky. (makimarketa)

Recenze (7)

Foma 

všechny recenze uživatele

SKvělé, hluboké morální posleství, které je jasně největším kladem seriálu. Záverečné rozuzlení je tak trochu slabší oproti náladě celého sriálu, ale na těch základních hodnotách to neubere. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Tak to se opet Britum povedlo. Sestidilna kriminalnka o umrti jedne divky v roce 2003 a jednom nespravedlive odsouzenym. Vyborny scenar a Helen McCroy. Poctiva kriminalka s tajnymi sluzbami, teroristy, falsovani dukazu atd. Kdo vi, jestli bude druha serie. Doufam, ze ano. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Idealismus hlavní postavy a zároveň odvaha ukázat, že ne vždy jednala čestně nebo díky jisté naivitě i naletěla. Schopnost jiné postavy uznat chybu a neopakovat ji. Napínavost pátrání (byť ke konci trochu ztratili tempo). Mínusy: Neprofesionálnost hlavní postavy, byť se to dalo pochopit v kontextu jejího života. Konspirační teorie (existence někoho, kdo má na starosti zametání problémů snad přes 3 kontinenty). Opakování argumentu o neoprávněnosti invaze do Iráku (měli si to zdůvodnit lépe nebo legálněji, ale nesouhlasím s tím, že tam žádný důvod nebyl). Nadbytečnost gay orientace vedlejší postavy (k tomu ještě rušivé příjmení Truelove; takový vtípek se hodí do komedie nebo klidně i porna, ne do krimi thrilleru). Hodnocení: 70%. ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Ne, to se Britům nepovedlo. Napínavý to je, ale tak plný klišé, že mi slézaly nehty. Neohrožená právnička s lehce anarchistickou levicovou minulostí. Zlo přicházející z USA prostřednictvím proradné CIA a přisluhující britské tajné služby. Nevinný nešťastník obětí líné a zkorumpované policie. A nad tím vším všemocné uskupení zlounů, kteří chtějí řídit celý svět a nezastaví se před ničím. Teda dokoukal jsem to, ale fakt to bolelo... ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdiť, že jedna z najlepších minisérií, akú som videl. Má všetko, čo mám rád. Nespravodlivo odsúdený človek za dávnu vraždu, postupné odhaľovanie pravdy, ktoré vás zavedie až ku nedotknuteľným, tajným službám, politike a určovaniu svetového diania. A famózna Helen McCrory. Neuveriteľne tu cítiť prácu scenáristu a producenta môjho najobľúbenejšieho seriálu ever Homeland - Patricka Harbinsona. P.S.: pravda, už okolo 4. časti boli nejaké veci zrejmé, ale vôbec mi to neprekážalo. P.S.2: Počítalo sa aj s druhou sériou, ale napokon z toho nič nebolo. ()

mmoi 

všechny recenze uživatele

Slušná britská krimi se silnými ženskými postavami. Politika i soukromý život jsou propleteny tak důkladně, že už je nikdo neodpáře. Komu můžeme věřit? Kde začíná pravda a kde končí lež? A vyplatí se vůbec po tom všem pátrat? ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Solidní britská detektivka s přesvědčivými hereckými výkony a zajímavou, silnou hlavní hrdinkou. Spletitý příběh, v němž se prolíná politika s kriminální zápletkou. Postavy mají určitě potenciál pro případné pokračování. ()

Reklama

Reklama