Reklama

Reklama

Parazit

  • Jižní Korea Gisaengchung (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa (SnowpiercerOkja) sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se může stát, když se setkají dva tak odlišné světy? Originální dílo mistrovsky pracuje s prvky thrilleru, dramatu i satiry a přináší vtipný a nepředvídatelný divácký zážitek. Parazit byl oceněný Zlatou palmou a podle mnohých ohlasů se tak stal nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Vlastně mi nevyhovovalo, kam se film v druhý půlce či poslední třetině zvrhnul. Byl jsem hodně dlouho přesvědčenej, že dám plnej počet, ale tohle mi nesedlo. Přitom nejsem proti krvi a násilí ve filmu nějak předpojatej, ale ta první půlka ve mně prostě vybudovala očekávání něčeho úplně jinýho, než co pak přišlo. 3 a půl, ale i tak tleskám, filmařina jistě zajímavá a osobitá.

Vondrs

Vondrs (hodnocení, recenze)

tak už jsem tu hrůzu viděl kdyby to držely v té úrovni černé komedie jak se rodina socek naštípe k rodině zbohatlíků a parazitují na jejich bohatství jistě by mi to chutnalo mnohem víc než když se to ve třičtvrtě filmu zvrhlo v nelítostné místy hororové psycho drama kde ženská skopne ze schodů bývalou hospodyni a div ji při tom nepřizabije (i když na konec stejně podlehne zraněním), a pak se ke konci filmu div všichni nepozabíjejí na oslavě narozenin asi osmiletého syna majitelů domu.

kompus222

kompus222 (hodnocení, recenze)

nechápu proč už to není nadabovaný.oscarový film by měl určitě v dab. 

Dstar

Dstar (hodnocení, recenze)

jednoznačně nejkvalitnější film na světě...nominace a vítězství tomu odpovídá...nikdy jsem nezaznamenal tolik oceněný neanglicky hovořící film..

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheWhiteWolf

to je jako každý den chodit kolem jeskyně, která je plná zlata, stříbra a drahokamů a nikdy tem nevlézt. A pak když zakopneš o jeden z těch drahokamů, viz tenhle film, tak seš z toho úplně v šoku. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Třeba všemi deseti doporučuji Netflix korejskou sérii Kingdom, která měla před pár dny druhou sérii. Dohromady obě série maj ale jen 12 epizod, takže to nezabere tolik času a je to fakt pecka :)

na příspěvěk reagoval TheWhiteWolf

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

 Že by mi něco unikalo :-D jakože vím, že sem tam se zrodí z Koreje něco fakt dobrého, ale asi mám jisté mezery :-D díky pánové. Hodím na to čočku :-)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Kincl

Pokud si dobře pamatuji tak z bohatý rodiny to přežije manželka a syn. te chudé to přežije manželka a syn ( fotr neni jistej pac konec! ) A ano sympatizoval sem s chudejma ponevac Kang-ho Songa nejde nemiloval:)

na příspěvěk reagoval sniper97

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Musím říct že Oscara to dostalo zaslouženě, nepřišlo mi to sice dost originální (nevím proč mi to malinko připomínalo Borgmana). I když ten konec kdy to vypadalo že to ten kluk nakonec fakt vydělal přišlo vtipný. Jen jsem nepostřehl on umřel i ten manžel z té bohaté rodiny? 
Jinak sympatizoval někdo s tou chudou rodinkou? Já asi ani jednou po celý film

na příspěvěk reagoval Deryll

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Sharkman

Možná tě to překvapí, ale Jižní Korea má velmi kvalitní filmovou tvorbu a kdybys Parazita viděl, věděl bys, že vyhrál naprosto zaslouženě :)

Sharkman

Sharkman (hodnocení, recenze)

Rakosnicky film a vyhraje oskara :-D, nebyl spatny, ale je videt, ze udeleni oskaru je politicka vec, ale co dnes neni.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, AloeB

Uživatel lyinx smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Džun-ho Pong chystá sci-fi spektákl

Džun-ho Pong chystá sci-fi spektákl

20.01.2022

Jihokorejský režisér a scenárista Džun-ho Pong (Pečeť vraha, Ledová archa), jenž se svým posledním snímkem Parazit před dvěma lety ve velkém zabodoval na předávání Oscarů, chystá svůj další projekt u… (více)

Na západní frontě klid v nové adaptaci

Na západní frontě klid v nové adaptaci

15.02.2020

Přestože pacifistické literární dílo Na západní frontě klid pochází od německého spisovatele E. M. Remarquea, kniha se dodnes nedočkala adaptace v domácí němčině. To se ale brzy změní. Režisér Edward… (více)

Našel seriálový Parazit hlavní hvězdu?

Našel seriálový Parazit hlavní hvězdu?

12.02.2020

Parazit zaznamenal na Oscarech bezprecedentní úspěch, když jako první cizojazyčný film vyhrál nejlepší film roku. Ještě předtím však bylo jasné, že se producenti pokusí oceňovaný film přiblížit taky… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Reklama

Reklama