Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Richard zdědil pohřební ústav po svém otci ve Skotsku. Zanedlouho by se měl oženit s Joy, dceru bohatého místního obchodníka, tajně však touží po něčem jiném. Poznává krásnou herečku Barbaru z Los Angeles, opouští jistotu a vybere se přes Atlantik do L.A. Již nápis v taxíku z letiště Vítejte v Kalifornii, přizpůsobte tomu Vaše chování ho varuje, že nemusí být všechno tak, jak by si to představoval on. Podaří se mu dosáhnout svůj cíl a získat lásku svého života? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se kouknul jen kvůli Deppovi, kterej tam sice skoro nebyl, ale dost jsem se pobavil i tak. Kaurismäkiho styl vyprávění se mi zamlouvá, navíc tam hrál i Vincent Gallo (můj oblíbenec magor) a Vinessa Shaw je fakt velmi pěkná. Jo a Leningradští Kovbojové jsou prostě maséři. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nebýt "špatné finální lokace" a hlavně (NE!)nutného klišé zvratu "ona ho najednou nechce, protože bla bla", bylo by to snad i za 5*. Velmi příjemná podívaná s rozkošným Johnnyho cameem, Vinceovým trochu jednodušším sympaťákem, nádhernou, třebaže občas trochu natvrdlou Vinessou a nakopnutými Leningrad Cowboys. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Místy je to docela mile ujetý a vtipný, jako celek to na mě ale moc nezapůsobila. Hlavní hrdina mi byl čím dál víc nesympatickej a ke konci už jsem mu vyloženě přál, aby mu to nevyšlo. David Tennant byl ale výbornej a Vinnese Shaw to celkem slušelo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Neztratit se v L.A. není zas takovej problém, od toho jsou mapy a směrovky na křižovatkách. Ale jak se vyznat v tomhle guláši, to by mě fakt zajímalo. Můj dojem z něj odpovídá jeho základní kostře, která zní: Fin natočil film o Skotovi, co hledá lásku v Hollywoodu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsou hodně uvolněné. Stejná lehkost, se kterou hodí hlavní hrdina za hlavu svoji kariéru pohřebáka a odjíždí za dívkou do L.A., se prolíná všemi jeho drobnými peripetiemi, když se snaží získat její srdce. Chvilkami je to i vtipné. Jenomže v momentě, kdy vykoukne démon žárlivosti, se najednou hrdinův charakter dost nechutně promění. Najednou to už není ten lehce stydlivý a nepraktický kluk odněkud z Anglie, stává se z něj vlastně nepříjemný a hlavně nebezpečný týpek. A téhle proměně jsem neuvěřila, stejně jako tomu, jak ji vcelku s klidem přijalo jeho okolí. Škoda toho zlomu, jinak by to byl pohodově romantický film. /28. 5. 13./ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Určeno věkové kategorii 25-35 + těm, co už někdy byli v L.A. a ve Vegas + fanouškům Johnnyho Deppa. Mě to tedy rozhodně potěšilo. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Skvělá chytřejší komedie s vynikajícím Davidem Tennantem, který opět nezklamal. Na filmu byly skvělé ty odkazy na Mrtvého muže (Jim Jarmusch) + menší rolička Johnnyho Deppa. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Eh...co to mělo být? NUUUUDAAAAA to byla! Žádná myšlenka ani pointa, hlavní hrdinové naprosto nesympatičtí, děj nulový na klišétéma mnohokrát už natočené... Hvězdička patří Johnymu, ktarý jako jediný mě v této "komedii" přinutil aspoň k úšklebku... -> to jsem napsala 22. 7. 2009. A letos jsem to viděla znovu kvůli Davidovi Tennantovi a ani jsem nevěděla, že jsem ten film vlastně už viděla. Asi docela nicotné dílo. Jenom "Slizský sebevrah" ve mě vzbudil trochu zájmu :) ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Obrovský mínus v tom, že nezávislej režisér s britským hercem v hlavní roli, kočkoherečkou z Californie v hlavní ženský, s magorem Gallem a Leningradskejma kovbojema pro úlet scény a navíc mající Johnnyho Deppa ve výrazným cameu natočil nakonec jenom dost obyčejnej romantickej komediální film s neskutečně klišé koncem. Mělo to momenty a hlavně první půlka plus Gallo a Depp by nakonec asi měly vybejčit čtyři hvězďoury, ale za silně nenaplněný očekávání a ještě více promrdanej potenciál budu tvrdší. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taketo filmy mam rad, ona sa zamilovala donho a on do nej, spolu tam boli nejake tie vylety, romantika, plus mesto hra samostatnu ulohu, dialogy super, na urovni : 70 % ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak jako většina ostatních jsem film zhlédla kvůli Deppovi, který tam zrovna moc dlouho nebyl:). Taková Finská blbinka :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních, já do toho filmu nešel kvůli Deppovi, ale kvůli Tennantovi (který byl jako vždy naprosto fantastický a opět absolutně exceloval), ačkoliv na Deppa jsem se těšil taky (a ve svém krátkém výstupu nakonec nezklamal). Tenhle film je mnohem lepší, než jsem si původně myslel, že bude. Zkušený divák bude v druhé půli sice sem tam něco předvídat a asi se nesplete, ale na ten film se fakt krásně kouká (stejně jako na Vinessu Shaw, což je fakt výtečná kočka) a já jsem si užíval každou jeho minutu. Zatraceně příjemná podívaná s neskutečně sympatickými postavami, opravdu výtečná komedie, kde všechno funguje na jedničku, včetně dramatických momentů. A naše televize by to klidně mohly někdy vysílat (častěji). Rozhodně doporučuji, pro mě rozhodně velmi příjemné filmové překvapení. Na druhou stranu, Tennant ještě nic špatnýho nenatočil. 85%. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek, který má pobavit a možná i trošku šokovat poměry v L.A., bohužel to byla nuda, nuda a nic než nuda.. Myslím, že i fanoušek Woodyho Allena by to nedal.. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je od začátku do konce pěkný ťunťa, navíc celkem nesympatický, což mi celkem vadilo. Navíc mi není úplně jasné, je-li přítomna nějaká nadsázka (humor jako takový jsem tu téměř nezaznamenal). Ale něco do sebe to mělo, Vinessa Shaw je krásná a umí i hrát, Leningradští kovbojové jsou také skvělí a Johnny Depp tu zahrál patrně svojí nejbizarnější roli. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nápad s cameo obsazením Johnnyho Deppa dobrý, ale jinak je to skrz naskrz průměrný materiál. Hlavní hrdina by taky potřeboval trochu citlivější obsazení - nejenom že je ta postava napsaná hrozně nesympaticky (žárlivý lůzr jak poleno), ale David Tennant se asi nehodí na nic jiného, než na roli pravověrného psychopata. 50% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Normálně bych tomu dal asi 3/5, ale protože to předčí spoustu (amerikanisti prominou) amerických romantických komedií a mihne se tam Johnny Depp s Dr. Cuddyovou :), dávám ještě jednu hvězdu navíc. ()

Reklama

Reklama