Reklama

Reklama

Návštěvy u pana Greena

(divadelní záznam)
Česko, 2016, 85 min

Obsahy(1)

Stanislav Zindulka a Matěj Hádek v rolích mužů, jejichž nečekané setkání provází smích i dojetí. Komediální příběh o přátelství, předsudcích a odpuštění nastudoval v české premiéře režisér Vladimír Michálek. Náhodná automobilová nehoda přivádí do styku dva muže, kteří by se jinak nikdy nesetkali, a navždy změní jejich život. Rozdělují je dvě generace, a co začíná jako komedie kontrastu kultur, se vyvíjí ve vyhrocený příběh o riziku osamělosti, předsudků a netolerance. Jak týdny plynou, vytváří se přátelství, prověřují se lidské vztahy a odhalují tajemství. Hru Návštěvy u pana Greena napsal americký spisovatel a scenárista Jeff Baron v roce 1996 a patří k jeho nejhranějším textům. Nejen pro poutavý lidský příběh, ale i pro dvě mimořádně vděčné herecké příležitosti. Stanislav Zindulka a Matěj Hádek je naplno využili. Inscenace měla premiéru v roce 2011 a představení se stále hraje za velkého zájmu publika. Nejen pro zábavný i dojímavý příběh, ale stejnou měrou proto, jak dobře oba protagonisté své role hrají. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Velká role pro Stanislava Zindulku. Matěj Hádek nebyl tak přesvědčivý, skoro se mi zdá, že se před kamerou cítí víc ve své kůži než na prknech ... I přesto pěkný zážitek. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezké, ale trochu plytké...alespoň pro mě. Nejsem sám, kdo zaznamenal skvělý výkon 84letého (!) Stanislava Zindulky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná divadelní událost, kterou jsem shlédl v rámci Noci divadel na Artu. Ze začátku to vypadalo jako slušná komedie, pak se vytvořila dramatická linka, aby vše skončilo milým závěrem. Zindulka v roli zahořklého Žida je naprosto fantastický, Hájek jako Žid homosexuál sice nepřekvapil, ale krásně hrál Zindulkovi do karet. Jako věřící člověk jsem si užíval názorový střet moderního, ale zcela zodpovědně hledajícího Žida oproti tradičně konzervativnímu pojetí starého věřícího, ale chybujícího člověka. Výborné, jen sám nevím, jak bych se zachoval být na jedné ze stran. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Michálek nastudoval další komorní hru o rodičích a dětech, ze které zejména Zindulkovo charisma dělá velké divadlo. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se titul národní umělec minulým režimem zprofanoval, neboť MISTR Zindulka jest bezpochyby českým národním pokladem. --- Poprvé se mi stalo, že jsem se dojal u divadelní hry...Díky i Vám, režisére Michálku! ()

Reklama

Reklama