Reklama

Reklama

Poslední slova

(studentský film)
  • angličtina Last Words (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Řadoví gangsteři Tom, Dejv a Majk se neznají, ale každý z nich vlastní jeden dílek skládačky vedoucí k fůře mafiánských peněz. Dostat se k ní lze jen spoluprací, jenže nikdo nikomu nevěří, nikomu se nechce dělit s ostatními a nikdo nemá problém ty další dva zabít. A opravdu na ně někde čekají peníze nebo je to celé rafinovaná pomsta ze záhrobí? (iShorts)

(více)

Recenze (3)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Autorova můza je podle mě čůza, ale udělat film umí a pro jeho lásku k žánru přidávám hvězdičku. Navíc je to jeden z opravdu mála kusů předvádějících se na zdejším "amatérském filmu", který se dá vůbec dokoukat do konce a nelézt při tom pod stůl. Předávačky s právníkem pobavily. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf. Tenhle typ příběhů mě moc nebere. Na takové trochu překombinované zápletky operující s bohorovně dokonalou (a tak trochu neuvěřitelnou) znalostí figur rozehrávané hry jsem buď moc starý, nebo mě na příbězích prostě nechytají. Bere mě něco jiného. Pan režisér Blažek má ale pro podobné kousky evidentní slabost a i v rámci možností se v nich rochní. U mě ale celý film zachraňuje hlavně režisér. František Vaculík si totiž zase rochní v konverzačkách a dokáže jim dát šmrnc a svižnost. I když trochu života by to chtělo i tak. Pochvalu zaslouží i kameraman, který dokázal jinak nezajímavé a nehrající prostředí jednoho auta a prázdného hangáru (nebo kdo ví, co to je), vtisknout život a nechal je hrát. Zklamáním byli herci. Pán s pistolí a Rašilov moc nepřesvědčili a každý měl svou slabou chvilku, kdy až komicky přehrávali. Tomáš Krejča mě ale baví, to je zajímavý a charismatický typ. V gangsterském thrilleru se čtyřmi postavami toho na ploše třinácti minut asi moc neorzehrajete. Jde v podstatě o jakési cvičení všech zapojených. Nejen v případě kamery, režie a Krejčy to v tomto případě a v takových podmínkách ale nedopadlo nijak tragicky. ()

Reklama

Reklama