Reklama

Reklama

Vyléčení

  • Irsko The Cured (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zombíci, dříve pojídající lidské maso, jsou vyléčeni, ale jejich začleňování zpátky do společnosti nevítají všichni s otevřenou náručí. Musejí se potýkat s postavením vyvrženců a s důsledky hrůzných činů, které coby "živí mrtví" spáchali. Co se stane, když se "živí mrtví" vrátí zpátky do života? V zemi pustošené po mnoho let virem, který nakažené měnil v zombíky pojídající lidské maso, se konečně podaří najít vhodnou léčbu a započne proces opětovného začleňování přeživších zpátky do společnosti. Mezi ně patří i Senan (Sam Keeley), mladík pronásledovaný hrůznými činy, které coby nakažený napáchal. Vrací se do rodiny své ovdovělé švagrové (Ellen Pageová), aby se pokusil začít nový život. Je však společnost připravená odpustit lidem jako je on? Nebo svět opět rozpoltí strach a předsudky? Snímek "Vyléčení", který prostřednictvím provokativních paralel poukazuje na problémy dnešní společnosti, vypráví chytrý, děsivý a hluboce lidský příběh o vině a vykoupení. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (42)

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Nápad skvělý, ale scénář je neskutečně odfláknutý a nepromyšlený. Původně jsem se obával, že půjde o další film o uprchlické krizi, ale režisér tím evidentně nechtěl nic říct, ačkoli to tak ze začátku vypadá. Takže tu máme drama jenom s nápadem vyléčených zombií, které ale společnost bere za vyvrehly. Ok, proč ne, líbilo se mi to víc než ta první možnost, ale ten film je prostě odfláknutý. Hodně věcí neřekne - Z jakého důvodu celé společnosti vyléčení vadí? Dobře, kdybyste takhle narazili na vyléčeného, co vám kdysi sežral/pokousal někoho blízkého, chápu to. Ale proč vadí všem? Není to narážka na současnost, na to si ten film ani nehraje, tak z jakého důvodu jsou vyvrheli? A jak ti normální lidé poznají rozdíl od těch vyléčených, když je zrovna nepřivezou autobusem? Nutno podotknout, že ty rozdíly jsou na skoro nepoznatelné, Senan třeba má jakousi skvrnu na oku pod očním víčkem - jinak nic. A Connor už se vůbec nedá od ostatních rozpoznat. Proč na některé zombie lék fungoval a na ostatní ne? A je toho i víc. Hlavně ten film úplně divně skáče od tématu k tématu. Nejprve sledujeme neúspěšné začleňování vyléčených do společnosti, které eskaluje ke stvoření jakéhosi odboje, ke kterému se Senan nejprve přidá, potom z něj odstoupí, po odhalení švagrové, co jako zombie udělal, se k němu přidá a pak ho zase opustí, aby zachránil její dítě. Nějaká psychologie postav zde neexistuje (hlavně postava doktory je odfláknutá - zjistíme o ní jen to, že je lesba, a to dokonce až při její smrti...), člověk pořádně nechápe jednání ani jedné strany (chtěli se vyléčení pomstít světu, nebo se zase spojit s nevyléčenými a být zase zombie jako dřív? Protože Connor zjevně chtěl...), prostě je to strašně nepromyšlené a je to škoda, jelikož ten nápad byl skvělý. A ve finále bych snad i byl radši, kdyby to byl další příspěvek do té vlny jednostranných filmů s tématem "chudáci uprchlíci", protože pak bych měl pocit, že režisérovi o něco šlo. Tady mu šlo jen o to téma a i to podělal. Přitom kameru to nemá špatnou a atmosféra tam místy je docela dobrá. Ale celkově to prostě je dost špatný film. Slabé 2* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nejdřiv bych rád upozornil, že nejde o čistokrevnej horor. Je to mix mezi hororem a psychologickým dramatem. Což by mi osobně nevadilo. Myšlenka filmu nebyla vůbec špatná. Jasně ale z filmu cítím promarněnej potenciál v podobě divácky neatraktivního zpracování, který nedává filmu moc šancí na to aby diváka víc zaujal. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem měl trochu obavy, aby "vážnost" a "serióznost" ve filmu o kanibalské virové epidemii nebyla naškodu, prostě aby na tenhle fajn námět nějaký suchopárný intoš nevyrobil další moralizující humanistický sajrajt pro diváky s pravítkem v zadku. Tedy není to úplně nejhorší "apo" jaké jsem viděl, dokonce i slušné akčnosti se občas dočkáme, ale jeho look je spíš televizní než kinofilmový a psychologická rovina jednoduchá a šablonovitá jako v každém druhém béčku. A proto si myslím, že forma béčkového akčňáku by filmu slušela líp než rádoby psychologický vztahový drama, když to stejně není žádnej hlubokomyslnej art. Ani herecký obsazení mě nenadchlo - Page má děsně protivnej kukuč a mužský zbytek hlavního hereckýho pelotonu je šedivej a necharismatickej až běda. Ale dvě hvězdy mi zase přijdou tak nějak málo, takže dávám nepřesvědčivou třetí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět v nepříliš atraktivním odtažitém provedení. 1) Celovečerní scenaristický a režijní debut se Davidu Freynovi moc nepovedl - snímek je studený a nepřívětivý jako Irsko za deště. Ale něco do sebe to mělo. 2) Ještěže tu je 26letý Sam Keeley (hlavní postava Senan) a 40letý Tom Vaughan-Lawlor (bývalý advokát Conor). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia osobitá varianta hororu so zombie tematikou. Pohľad na dianie, súvisiace s prepuknutím zombie pandémie z perspektívy samotných nakazených sme tu už mali (Warm Bodies, Fido...), vyliečení ex-zombíci, majúci problémy začleniť sa späť do nepriateľsky naladenej ľudskej spoločnosti sú však nóvum. Ja som skôr fanúšikom akčnejšieho poňatia, ktorého sa mi v The Cured dostalo až v závere, zombíci ako téma sociálnej drámy však tiež neboli na zahodenie... ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama