Reklama

Reklama

Vyléčení

  • Irsko The Cured (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zombíci, dříve pojídající lidské maso, jsou vyléčeni, ale jejich začleňování zpátky do společnosti nevítají všichni s otevřenou náručí. Musejí se potýkat s postavením vyvrženců a s důsledky hrůzných činů, které coby "živí mrtví" spáchali. Co se stane, když se "živí mrtví" vrátí zpátky do života? V zemi pustošené po mnoho let virem, který nakažené měnil v zombíky pojídající lidské maso, se konečně podaří najít vhodnou léčbu a započne proces opětovného začleňování přeživších zpátky do společnosti. Mezi ně patří i Senan (Sam Keeley), mladík pronásledovaný hrůznými činy, které coby nakažený napáchal. Vrací se do rodiny své ovdovělé švagrové (Ellen Pageová), aby se pokusil začít nový život. Je však společnost připravená odpustit lidem jako je on? Nebo svět opět rozpoltí strach a předsudky? Snímek "Vyléčení", který prostřednictvím provokativních paralel poukazuje na problémy dnešní společnosti, vypráví chytrý, děsivý a hluboce lidský příběh o vině a vykoupení. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (42)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám takovou zásadu a tou je, že když ve filmu hraje Ellen Page, chci ho vidět. Je to záruka kvality. Nejinak tomu bylo i zde a já se fakt musím poklonit jejímu herectví. Takhle prostě vypadá ženská, která si prošla peklem. Peklem, které nekončí. Vyléčení je svým způsobem film s geniálním scénářem. Zatímco většina postapo zombie filmů končí apokalypsou světa jaký jsme znali (pravda v těch blbějších na konci prezident USA a hasiči vytahují potrhanou americkou vlajku), tady na to šli z druhé strany. Film začíná ve chcilce když nákaza už skončila. Podobně jako v 28 týdnů poté. Lidé se dělí na nikdy nenakažené, vyléčené nakažené a imunní nakažené. Vyléčení jsou začleňováni zpět do společnosti zdravých. Pamatují si co dělali a pochopitelně zdraví z nich mají strach. Je to jako o tom košíku nádherných jablek v nichž jen jedno je jedovaté. Nabídli by jste si? Nebo by jste s díky odmítli? Jak jsem tak četl komenty, někdo má dojem, že film pod zombie maskou řeší Rómy, jiný myslí, že migranty atd... Myslím si, že tyto příměry selhávají. Proč? protože nakažení byli vlastní lidé. Často příbuzní nebo sousedé. Tedy nikoliv jiné etnikum, jiná kultura... Pokud bychom srovnávali tak je to podobné jako návrat občanů členských států EU poté co padl Islámský stát a oni jako jeho bojovníci žádají návrat. Prý už budou hodní... Začlení se do společnosti... Jako občané daných zemí žádají jen přijetí zpět. Ale to jen k těm příměrům. Já bych takto téma nestavěl. Vždyť lidstvo může opravdu řešit nějakou formu nákazy, nějaké pandemie a přežije-li jak se bude chovat k nemocným a vyléčeným? Budou mít stejná práva? Bude se jim důvěřovat? A co ti nemocní odolávající vakcínám. Jak dlouho bude trvat snaha je vyléčit, než někdo prohlásí, že eliminace je nejbezpečnější a také nejlevnější řešení? Tenhle film tu byl nepěkně strhán. Ale já mám zombi apokaliptické filmy rád a tohle byl opravdu netradiční pohled na téma navíc s perfektně vybranými herci. Jen ten úplný závěr mi nesedl. Ale tak jako tak dávám za 4 pořádné kousance! * * * * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Rómsku či prisťahovaleckú” problematiku “riešiaci” zombi snímok, ktorého pointa jasne preukazuje, že znovu zaradenie do mravnej, respektíve kultúrnej spoločnosti, ani zďaleka nemusí naplniť očakávania “verejnosti”. Moja “myšlienka” je samozrejme scestná, “mierne alebo viac” cez rámec, no čo sa vďaka určitým jednotlivcom deje za hranicami štátov, ktorých občania “dobrovoľne” podali pomocnú ruku, je s nadsázkou zobrazené v tomto ľahko nad priemernom, myšlienkovo zaujímavom počine. Dalo sa, za ten nápad sa to sledovať oplatí, no za tú vizuálnu a bohužiaľ takmer minimálnu snahu o využitie horor “efektu”, fanúšik žánru zrejme nadšený nebude. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nejdřiv bych rád upozornil, že nejde o čistokrevnej horor. Je to mix mezi hororem a psychologickým dramatem. Což by mi osobně nevadilo. Myšlenka filmu nebyla vůbec špatná. Jasně ale z filmu cítím promarněnej potenciál v podobě divácky neatraktivního zpracování, který nedává filmu moc šancí na to aby diváka víc zaujal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Alegorické drama o nenávisti, jinakosti, strachu. Čistokrevný horor, co uspokojí spíše menšinové diváky, protože tady nejde ani tak o krev, zuřivé zákusy a střeva ven, jako spíše o vztahy mezi hlavními aktéry, kteří stojí nedobrovolně na dvou stranách barikády, a ač by chtěli překážku odstranit, určité společenské síly to nejen nedovolí, nýbrž mají opačný zájem. Jedna z dojemných scén je věnována doktorce Lyonsové a mně její osud tak trochu připomněl doktora Galéna. Sam Keeley se na roli hodil výborně, protože celou dobu vypadal, jako by měl za sebou skutečně život zombíka, a já čekal, kdy se na někoho hladově vrhne. To Pageová je sice sympatická, leč svoji roli jen tak nějak odbyla, když po většinu času někam němě zírala. I když vyléčení mohou představovat jakoukoliv skupinu lidí, tak rozhodně ne tu, co se nedokáže začlenit do společnosti, jelikož zde je to právě většinová společnost, která přes jejich veškeré snahy začlenění odmítá. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "The Cured" som sa veľmi tešil. Osobne som zvedavý na každý film, kde sa objaví meno Ellen Page, no súčasne som mal pocit, že by sme mohli mať niečo nové do zombie žánru. Realita je však taká, že som z filmu maximálne sklamaný. Sklamaný, lebo namiesto zaujímavého hororu tu máme vyslovene politickú propagandu zo sveta vyliečených zombies. Neviem ako inak by som to popísal, lebo celý film pôsobí maximálne politicky. Od prvého momentu, kedy "vyliečení" vystúpia z autobusu a vrátia sa do "normálneho života". Všade samé nenávistné heslá, ľudia proti vyliečeným a tak podobne. A potom sa "vyliečení" spoja do aliancie, aby svet zmenili na svoj obraz a ukázali ľuďom, že sa budú môcť brániť, a že sú dôležití. Táto politika ma absolútne nezaujala a v mojich očiach z tohto filmu spravilo podpriemernú drámu, na ktorú by som sa inak asi vôbec nepozrel. Mám veľmi rád Ellen Page, no mám trošku pocit, že v tomto filme je veľmi nevyužitá. Viac by som jej chcel vidieť, poznať ju a vedieť ju pochopiť. Sam Keeley je podľa mňa celkom dobrý hlavný hrdina a páči sa mi, že je proti všetkému násiliu a chce len žiť svoj život ďalej. Tom Vaughan-Lawlor ako zloduch filmu nie je veľmi zaujímavý a jeho dôvody ešte oveľa menej. Čo viac o tom môžem povedať? Jednoducho mi tam skutočne nepasoval. Sú tam aj dobré nápady. Ako príbeh doktorky, ktorá chce zachrániť svoju priateľku alebo aj Ellen Page a jej syn a ich story. Možno by bolo super, keby aj celé tie scénky z minulosti môžeme viac vidieť. Keby to neboli len flashbacky. Osobne sa mi ešte aj páči nápad, že nakazení vyliečených neatakujú. Lebo už majú pocit, že sú ako oni. Takže sú tam dobré momentky, no málo sa na ne film sústredí a najmä tá jeho politická angažovanosť mi vôbec nepasuje. A iritovala ma. Znovu by som si to nepozrel a ani môj veľký rešpekt a úcta voči Ellen Page to nezmenia. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama