Reklama

Reklama

Paula

  • Francie Jeune femme (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paula, za níž se náhle zabouchnou všechny dveře, se ocitá na mizině a se svou kočkou jako jediným majetkem se po dlouhé době vrací do Paříže. Do cesty jí přicházejí různí lidé, ona však míří ke svému vytčenému cíli – hodlá začít nový život a vrhnout se do něj po hlavě. (Artcam Films)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Film "Paula" som videla v rámci festivalu "Medzinárodného filmového festivalu - Bratislava". A som rada, že tento film bol súčasťou festivalu, lebo inak by som na neho asi nešla. Predstaviteľka hlavnej herečky Laetitia Dosch zahrala hlavnú hrdinku úplne skvele. Hoci ja som pravý opak hlavnej hrdinky, myslím, že v spoločnosti sa nachádza mnoho takýchto žien, dievčat a preto film skvele nastavil zrkadlo dnešnej dobe. Paula nepracovala, nechávala sa živiť partnerom, nemala dobrý vzťah z matkou a toto bolo smutné. Na druhej strane keď partner Paulu vyhodil na ulicu, dokázala sa znova postaviť na nohy, nájsť si prácu, aj keď jej to išlo ťažko. Toto sa mi na filme páčilo a tiež otvorený koniec. Prečo som tomuto súčasnému filmu nedala viac bodov je, že hoci Paula bola na ulici, bola čistá, jej tašky z vecami sa objavovali, hoci predtým nemala žiadne tašky a pod - čiže tam z hľadiska výpravy podľa mňa bolo mnoho nedotiahnutých vecí. Ale v podstate to bola dobrá súčasná dráma so ženskou tematikou a kto má rád takýto tip filmov - odporúčam vidieť. Za mňa 60% a ***. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Třicátnice Paula byla ze začátku protivná a otravná až hrůza, ale musím říct, že mě bavilo sledovat, jak se poté, co ji opustil přítel, bezcílně protloukala životem a jak se z ní po několika bolestných držkopádech nakonec vyklubala celkem fajn ženská. Kromě nebývale hlasitého hysterčení ústřední hrdinky moje uši zaměstnal i velmi povedený soundtrack, o který se postarala Julie Roué. (75%) ()

Reklama

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Nebuďme tak kritičtí, soudruzi. Řemeslně je film pěkně zvládnutý, má jen dvě slabiny - silně nesympatickou hlavní hrdinku (představa, že mám něco podobně iracionálního doma, mě děsí) a závěr, který působí, jako by režisérovi zbyly nějaké ty scény, které je třeba někam udat, i kdyby na sebe nenavazovaly, což tedy nenavazují. Jinak celkem běžné drama o životě nepříliš vyrovnané Francouzky. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jako takový průměrný úvod do festivalu naprosto ideální. Paula je sice vtipná postava, ale ne tak výjimečně vtipná na to, aby si ode mě zasloužila víc hvězd. Každopádně některé scény opravdu potěšily a pobavily (zpívání ve sprše, pracovní pohovor). Za zmínku stojí kamera a skvělé soundtracky, příběhově Paula ale moc nevyniká a tak si z projekce příliš neodnesete. KVIFF 2017 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Slečna od začátku moc mé sympatie nevzbuzovala. Mlátí hlavou o zavřené dveře a s rozbitým čelem pokřikuje na lékaře, koho a co všechno nenávidí. Tahle postava vzbuzuje více odporu než soucitu. Je hysterická, sebestředná, frackovitá, jak sama přiznává, „ne zrovna inteligentní“ a navzdory třicítce až neskutečně nedospělá: když ji po deseti letech opustí přítel, neví si s vlastním životem rady.Na své trudné pouti k soběstačnosti v podstatě nic zajímavého nepronáší ani nezažívá, přehlídku náhodných známostí a dočasných azylů ozvláštňuje pouze kočka, již s sebou vláčí, a trocha té povinné francouzské nahoty. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama