Reklama

Reklama

Chronické choroby - Ochrana bakteriemi

(TV film)
  • Rakousko Was macht unsere Kinder krank? (více)
všechny plakáty
Rakousko, 2014, 90 min (Special Edition: 27 min, Alternativní 53 min)

Režie:

Bert Ehgartner

Scénář:

Bert Ehgartner

Obsahy(1)

Je to nebezpečný paradox. Nikdy predtým neboli spoločenské a zdravotné rozdiely také veľké, ako dnes: na jednej strane prosperita a na druhej strane veľký počet chronicky chorých detí. Podľa štúdiu, ktorá vyšla v USA trpí až 43 percent detí vo veku do 18 rokov najmenej jednou z dvadsiatich chronických chorôb. Ak k tomu prirátame morbídnu obezitu a vývojové poruchy, dostaneme sa k číslu 54 percent. To znamená, že kompletné zdravé deti sú v dnešnej hospodársky rozvinutej spoločnosti v menšine. Autori dokumentu sa zamerali na deti, žijúce v typických moderných podmienkach a snažia sa nájsť príčiny ich ochorení... (STV)

(více)

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokument potvrdil očakávania. Za chronické choroby detí môže z tohto pohľadu moderná medicína a moderné stravovanie. Začína to už neprirodzeným pôrodom cisárskym rezom, nasledujú všemožné očkovania, liečba antibiotikami a človek je trvalo dopovaný chemickými potravinami. Vraj existujú aj lekári, ktorí majú odvahu povedať: Vaše dieťa nie je veľmi choré. Skúsme to bez antibiotík. Málokto si to vie vôbec predstaviť a s potravinami asi veľa neurobíme. Črevné baktérie, ktoré majú až zázračné zatiaľ nie celkom kompletne preskúmané funkcie, dostávajú zabrať a v krajných situáciách má pomôcť (pozor teraz nejesť) transplantácia stolice od zdravého darcu. Dokument obsahuje veľa rozumného, pár klasických špekulácií, ale v znesiteľnej miere. –––– Aby stromy pevne stáli, potrebujú silný vietor. Ak počas rastu nečelia vetru, jednoducho sa zvalia, nie sú dostatočne silné. Imunitný systém, ktorý nie je vystavovaný ohrozeniam, nemôže fungovať správne. Pokúsme sa nájsť vhodnú rovnováhu. Rada hovorievam, že nemusíme všetko čistiť a sterilizovať. Naozaj nemusíme. ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Dokument plný na první pohled protichůdných tvrzení. Děti se střevními parazity jsou zdravější. Děti s klasickým porodem jsou zdravější než ty, co se narodily císařským porodem. Antibiotika ničí nejen špatné, ale i prospěšné bakterie. To vše negativně působí na imunitu. Stejně jako moderní potraviny plné chemie. A když člověku chybí prospěšné bakterie z přirozené stravy, zkouší nekteří novátoři transplantaci "zdravé" stolice... ()

Reklama

Reklama