Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 1
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Žáner, ktorý vládne béčkovým produkciám nasadil hutnú artovku a rovno na premiéru do Cannes. Naozaj nečakajte zbesilé tempo, strhujúce bitky a klišoidný happy end. Toto je pomalý a surový boj zničeného človeka, ktorý jediné čo má sú ruky a nohy. Pre fanúšikov dlhých záberov a bojových športov povinnosť, ostatným radšej odporučim sériu Undisputed. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sugestivnější vězeňské prostředí jsem ve filmu snad ještě neviděl. To thajské peklo tu dýchá z každého póru. Co se zápasů týče, tak tady bude leckdo zklamaný, ale nějaké efektní tanečky by se do celkového pojetí ani nehodily. Herecky perfektní. Obsadit reálné kriminálníky bylo trefou a Joe Cole mezi ně přirozeně zapadl. Co mi trochu vadilo byla prakticky nulová příběhová linka. Víceméně je to jen o chlapovi, co se snaží přežít v kriminále. Jasně, ono v reálném životě ani o nic jiného nejde a i díky tomu je celek realistický, ale nějakovu autorskou invenci bych i tak uvítal. Ale zase se nejedná o nic, co bych nedokázal překousnout. Až si bude Breivik zase stěžovat, že nemá nový PlayStation, tohle bych mu pustil. 85% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další film z ranku Trestance a Bloku 99, ale snad ještě nepříjemnější a v různém kontextu ošklivější, ovšem bohužel ne tak úderný a pohodově odsýpající. Koho zajímá box, ať si pustí úvodní scénu a pak rovnou přetočí o hodinu napřed, protože první půlka je jen velká thajská depka, kterou by asi nikdo nechtěl nikdy zažít a teprve v té druhé se to pořádně řeže. A právě ta rozvleklost je celkem problém. Hlavní herec je velice neotřelou volbou a celou dobu jsem si zvykal na jeho přízvuk. Celkově jsem zkrátka čekal více. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No veru, v takej thajskej väznici by som nechcel byť, ani len 10 minút - drsné, smutné, skľučujúce... Avšak na druhú stranu je trocha na škodu, že sa pozabudlo na samotný príbeh a zameranie sa na postavy. Okrem tej hlavnej, tu už nebola ani jedna výrazná, všetky mi splynuli do jednej veľkej sivej masy. Žiaden extra záporák, alebo kamarát (až na tú transku), takže emotívna stránka bola slabšia. No depresívna a skľučujúca atmosféra, ktorú snímok dokázal navodiť si slabší nadpriemer určite zaslúži. 70/100 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Spíš film o závislosti a Thajským věžením. Koukat jak se vystřídaj na kámošově prdeli asi někoho vzrušuje, ale mě ně. Asi bych nechtěl být i se svou výškou ....i když malou tak na její extrémní.. být v jejich vězení. Box nebo Thaj box v tom nehraje až tak velkou roli. Je to prostě o přežití smažky. Ale docela se to povedlo. Dobrou noc ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Billy Moore spal první noc v thajské věznici s dalšími 70 vězni a vedle něho leželo mrtvé tělo. (ARI50)
  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)
  • Herci, kteří ztvárnili thajské vězně, jsou skuteční bývalí vězni. (Punisher)

Reklama

Reklama