Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 3
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (64)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po snímcích "Shot Caller" a "Brawl in Cell Block 99" přichází další skvělý film z vězeňského prostředí. A Prayer Before Dawn se může pochlubit skvělým střihem, scénářem, kamerou a reálným podhoubím podle autobiografické knihy Billyho Moora, který v thajské věznici strávil tři dlouhé roky. Snímek rovněž zaujme syrovou, ba téměř animální brutalitou, která provází téměř všechny kroky hlavní postavy a postav kolem něj. Je fascinující a zároveň děsivé sledovat, jak se lidé za zdmi vězení mění v krvelačná zvířata prahnoucí po pomstě, krvi a boji. Přičtěte si toto všechno ke skvěle nasnímaným soubojům v ringu a faktu, že zde hrají skuteční vězni a dostanete film, který Vás ve finále zcela odrovná. A Prayer Before Dawn je tedy dalším nenápadným filmem, který v mnohých ohledech předčí filmy z holywoodské produkce. Skvělá práce! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další film z ranku Trestance a Bloku 99, ale snad ještě nepříjemnější a v různém kontextu ošklivější, ovšem bohužel ne tak úderný a pohodově odsýpající. Koho zajímá box, ať si pustí úvodní scénu a pak rovnou přetočí o hodinu napřed, protože první půlka je jen velká thajská depka, kterou by asi nikdo nechtěl nikdy zažít a teprve v té druhé se to pořádně řeže. A právě ta rozvleklost je celkem problém. Hlavní herec je velice neotřelou volbou a celou dobu jsem si zvykal na jeho přízvuk. Celkově jsem zkrátka čekal více. ()

Reklama

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Mua Thai tohle možná může znamenat modlu, ale mě se film ukrutně nelíbil svým provedením. Zmatečné a zaměnitelné postavy v Thajské věznici mě nedovolily si k filmu vytvořit pouto a když dojde na souboje v ringu, tak ty jsou natočeny v třetiligové kvalitě. Autenticky to vypadá na jedničku, až mě to donutilo přemýšlet nad tím, že tohle se ani za film nedá vlastně považovat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ďakujem “Evilenkovi” za tento väzenský “smash down” o feťáckom boxerovi z Anglicka, ktorý skončil (zrejme) v najhoršom “nápravnom” zariadení na svete, nazývanom aj: “Hotel All Inclusive”. Pred pár mesiacmi som vzhliadol výborný dokument (voľne dostupný na kanály “youTube”, ktorý vrelo odporúčam!), no tento hraný snímok mu smelo dokáže konkurovať, dokonca môžem povedať, že vzhľadom na dramatizáciu priebehu udalostí, je samozrejme ďaleko lepšou “zábavou”. Kým prvá polovica filmu vyobrazuje “život” za mrežami v jasne stanovených “pravidlách”, tá druhá sa takmer kompletne nesie v duchu (nadnesene povedané) Van Dammovského princípu starých filmov z 90´rokov. Priznám sa, že mňa tá prvá bavila viac, no tak či onak, toto si zaslúži veľkú pozornosť diváka. Výborný, kurva drsný film .. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Surový film, který si neklade ambice emocionálně prožít vnitřní roztrhání Billyho, kterého drogová závislost dožene do Thajské věznice. Film pracuje s rovinou dezorientovaného hlavního hrdiny, thai-boxera, čemuž vydatně napomáhá kamera a všudypřítomná nepříliš přeložená thajština. Bezmoc, marnost, bezvýchodnost a zmatenost spolu s násilím a nulovou empatií poodhalí divákovi nevídaný kout světa. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Billy Moore spal první noc v thajské věznici s dalšími 70 vězni a vedle něho leželo mrtvé tělo. (ARI50)
  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)
  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)

Reklama

Reklama