Reklama

Reklama

Jackals

Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatá rodina sa snaží získať späť syna, ktorý sa stal členom zákerného kultu. Pre mladého muža sa stal kult novou rodinou ato i napriek tomu, že má novorodené bábätko. Puto je tak silné, že si členovia preňho počas noci prídu a rodinu čakajú najbrutálnejšie hodiny ich života. (Marceloo)

Recenze (47)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalšia drsná varianta na sofistikované francúzske Oni i priamočiarejšie americké Oni. Nápad s členom rodiny v ohnisku diania zaujímavý, ale o to viac náročnejší na prácu s postavami a ich chovaním. Čo s obmedzenými režisérovymi schopnosťami a notnou dávkou dejovej hlúposti Jackals fatálne podráža. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost dobře natočená home invasion, která měla poměrně zajímavé a originální východisko, ale postupem času upadla do klasických známých mantinelů a ve výsledku nepřinesla jakoukoli nadstavbu. Jako žánrové cvičení to nicméně funguje solidně. Když to má být napínavé, tak to napínavé je, postavy jednají snesitelně, postupující pnutí mezi nimi působí reálně a celkově se prostě u Jackals dá zažít nějaké to fandění. Pro hororové diváctvo lačnící po čisté žánrovce tudíž doporučitelné. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Než se objeví sekta, děsně se to táhne. Koukáte na rodinné vztahy, které se řeší podivným způsobem. A pokaždé když je záběr kamery na matku, tak si říkáte: "Bože můj, ta stará měla buď rozštěp nebo ji tak zpackali plastiku? Vždyť vypadá jako nedodělaná lvice! Když se ale objeví kamarádi v maskách, tak už se na to dá koukat... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný home invasion. Masky zabijakov sympatické, k postavám si človek vytvorí puto veľmi rýchlo, dokonca aj atmosféra sa miestami celkom darila, a čo sa týka hudby, mne napríklad nevadila. Práve naopak. Problémom je predovšetkým predvídateľnosť. Pretože pokiaľ je hlavných postáv povedzme 5 a killerov 50, tak je asi jasné, že nejaké veľké zvraty či prekvapenia sa očakávať nedajú. A presne tak aj bolo. Horor, ktorý neprekvapí vôbec ničím. Vraždy poslabšie, krvi málo. Sklamaný nie som, no v tomto subžánri už očakávam trochu viac. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už ma fakt unavuje, ako je v podobných prípadoch najdrsnejšia a najakčnejšia postava zabitá medzi prvými, ak nie úplne prvá. Zabudol som ešte na nejaké klišé? No jasné, zabudol. Prestrihnuté linky od pevnej linky. Nefungujúca elektrika. Vychrstnutie do ksichtu žeravej vody, pričom obliatemu sa nič nestane. A od veci nebolo ani to, ako sa 20 absolútne všetkého schopných, násilníckych primitívov a vrahov nevie dostať do jedného blbého domu. Home invasion skrátka nie je moja šálka kávy. Ale kladne hodnotím zmixovanie tradičného home invasion so sektárskych trilerom, pričom členovia „gangu“ majú pôsobivé zvieracie masky. Kladné postavy boli vcelku sympatické, takže ich zabíjanie bolo o to mrazivejšie. Ale v týchto filmoch mi strašne vadia tony logických blbostí, nad ktoré sa nedokážem povzniesť a úprimne nechápem, ako môžu byť scenáristom ukradnuté, keď ich tam nechávajú. Režisér kedysi strihal home invasion Oni s Liv Tyler a zrejme nikdy neprestal ľutovať, že to aj nerežíroval a tak si režíroval aspoň toto home invasion. No... čo už. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zase nějaký vraždící hovada se dobývaj do domu americké rodinky. Tentokrát je to fanatická sekta, která si přišla "vyzvednout" jednoho ze svých unesených členů. A jelikož jim nechybí nože, sekery a obrovská touha po krvi, tak to vypadá na docela zábavnej večer. Teda alespoň pro diváka. Hlavní postavy se uvnitř domu zabarikádujou a snaží se čelit útokům maskovaných šílenců, ale rychle se ztenčující stav rodinky napovídá, že dneska jich moc nepřežije... Solidně natočená "Home Invasion", která spíš než na brutalitu sází na napětí a celkem se jí daří i vyvolat nepříjemné pocity skrz tu zdejší beznadějnou situaci. Pro Greuterta je to tak po hodně dlouhý době horor, co nás vyloženě nenasral. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Kevin Greutert před dvěma roky zabodoval prostřednictvím vysoce atmosferického hororu Visions, kde fanoušci žánru tleskali jeho nápaditým hrátkám s časoprostorovou rovinou. Jeho následující projekt Jackals jsem tak vyhlížel s velkou netrpělivostí, která byla ještě umocněna atraktivitou námětu. Ve výsledku převládá spokojenost, přestože se z hlediska kvality jedná o drobný úkrok zpět. Zasmušil mě především prolog, který nemá s jádrem příběhu žádnou přímou spojitost, a byl jsem rovněž rozmrzen absencí inovativních prvků a chováním postavy Samanthy, která má potřebu přebalit dítě zrovna v okamžiku, kdy je chata oblehána tlupou vyšinutých zabijáků. Herecký výkon její představitelky Chelsea Ricketts navíc patřil jednoznačně k nejhorším. Členové kultu si však s nebohou rodinou po celou dobu pohrávají a drží ji v šachu, čímž se stupňuje její bezmocnost, která se následně přelévá i na diváky. Vše vygraduje znepokojivým bezstarostným tancem, který vyústí v jedno podříznuté hrdlo. Jakožto zdejší hororový expert tak uděluji snímku Jackals slabší čtyři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Bohatá rodina sa snaží získať späť syna, ktorý sa stal členom zákerného kultu. Pre ich syna sa stal kult novou rodinou, aj napriek tomu, že má novorodené bábätko. Jeho puto s kultom je tak silné, že si členovia preňho počas noci prídu a rodinu tak čakajú najbrutálnejšie hodiny ich života. - Jackals boli pre mňa jedným z najočakávanejších hororov roku 2017, ale nenaplnilo to moje očakávania úplne. Je to síce lepšie, než režisérove predchádzajúce počiny Jessabelle a Visions, ale jeho príspevkom do série Saw sa to nevyrovná. V podstate je to zvládnuté presvedčivo a ako béčkový horor to plní svoju úlohu výborne, ale sklamali ma drobné chyby ako napríklad dobrodružná hudba, ktorá sa sem vôbec nehodila alebo vraždy mimo kameru, ktorým som sa divil, pretože v Saw VI a Saw 3D bolo gore vytiahnuté do úplného extrému. To situovanie do osemdesiatych rokov taktiež nebolo nejaké významné. Potešili fajnové masky, dusná Home Invasion atmosféra, kreatívne vraždy a aj jedna vydarená lakačka. Celkovo to u mňa je presne medzi troma a štyrmi hviezdičkami, ale keďže ide o môj najoblúbenejší subžáner, hodnotenie musí ísť vyššie. + herec z 7500 a Nocturna + herečka z Scream Queens + herec z iZombie ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Svéřepí Šakali zavile stáli u lesní chaty (plné blbých lidí).. Více než půlku zabere nezáživný rodinný exorcismus plný přemlouvání, sypání popele na hlavu a vzhledem k situaci někdy až překvapivě klidného chování a ten očekávaný zbytek ani na moment nepřijde s něčím, co by vás donutilo hned ráno objednat bezpečnější zámek na dveře. Když si připočtete trestuhodně nevyužitý retro prostor a odfláknutý konec, dojdete k závěru, že nejděsivější byla nebohá Deborah připomínající Leatherface. Nepotěšil jste mě, Greutert a ani já vás nepotěším.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný horor s pár překvapeními pro zkušenějšího diváka. Zdejší postavy naštěstí vědí, že jsme home invasion viděli stokrát, takže se moc neptají, nýbrž jednají. A do určité míry (a chvíle) i racionálně. Zasazení do osmdesátých let nevyužité, tvůrci se jen chtěli vyhnout chytání mobilního signálu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sledovateľná jednohubka, kvalitatívne prevedená na úrovni, ktorá však z pohľadu subžánru neprináša nič nové. Prezentácia násilia nijak mimoriadna, viac krvi je aj u zubára, no inak v doprovode solídnej hudby, nešlo o úplný prepadák, ktorý by vyslovene nudil. Úplná pohodička ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní home invasion bez zbytečných keců a natahované stopáže, které navíc v úvodu smýká s divákem na vodítku, než celkem drsně rozdá karty. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film v rámci žánru nezvaná domácí návštěva, byť zde byla nepřímo pozvaná. A až později jsem si uvědomil, co znamenalo intro. Takže rodina si unese syna, co skončil u jakéhosi rohatého vlčího kultu. Najme si mariňáka, co ho má psychologicky zpracovat. Popravdě, mariňák moc chytrý nebyl a nepřítele hrubě podcenil. Členové kultu tedy dorazí v noci (jak jinak), aby si vzali, co (kdo) jim patří. Měli docela slušivé ohozy a ty dlouhé sukně evokovaly Hellraisera. Minimálně od poloviny je snímek dost napínavý a těžko říci, zda předvídatelný. Postavy se občas zachovají hloupě, ale já si konec tedy rozhodně představoval jinak. Mrtvých není málo, s krví je to horší. Tedy přesněji s gore. Těšil jsem se na stažení z kůže, případně nějakou odseknutou hlavu. I když podříznutí bylo stylové. Solidní hudba a potěšilo mě, že ručka je jen v úvodu, jelikož být celý film FF, tak ho nedám. 3,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Báječná šakalí léta bez zpívánek, ještě Charles Manson reloaded, jehož utajený kult si říkal Šakalové. Šance pomocí terapie vrátit syna zase na správnou kolej, kdy bude zase mít rád své bližní, se mine účinkem, zvrtne se, prostě přijdou si pro něj jeho kamarádi ze sekty. A rodinka uprostřed lesů bude mít co dělat, když její dům začnou obléhat (vyjící) individua v maskách jak na maškarní merendu. Obrovská škoda, že se hororový specialista z větší části na mnohé vykašlal. A ještě větší škoda, že plně nevyužil služeb Stephena Dorffa, jehož postava jakéhosi najatého speciálního fixátora přes kulty, přišla prostě vniveč. Film je zasazen do osmdesátých let a holedbá se nálepkou "natočeno podle skutečných událostí", spíše je hlavním tahounem jen ten námět převzatý z oné události, o které zřejmě nikdo nikdy neslyšel, tudíž režisér měl prostor pro fabulaci a rozhodně mohl výrazně přitvrdit. Hlavně, že nahnal k chatě početnou skupinku zabijáků, ti se sice s členy rodinky občas polaskali, většinou však jen zlověstně postávali v přítmí, číhali, třímajíc sekery v rukou. A doufali, že se k nim jejich věrný člen Justin, říkající si Thanatos, zase vrátí. Taková velká přesila dost znevýhodňovala rodinku, byla jen čtyřčlenná, plus batole. Takže co v takovémhle případě dělat? Nejrozumnějším řešením se ukázalo uhrát to na atmosféru strachu, kdy jen po mýtině přejede stín, a máte mazlavo až na krku. A to se daří. I navzdory tomu, že Kevin Greutert je řezník, který svoji řezničinu ovládá. Tentokrát ovšem přišel jen se soft porcovačkou. Už dlouho si nepamatuji, že by v jeho filmu bylo top gore akcí podříznuté hrdlo, což v tomto je. Tempo nasazené zdárně, nepolevuje, divák je narychlo obeznámen s postavami, které jsou sympatické, herecké výkony funkční a velmi obstojné. K chybám ve filmu má jen to, že jsem nezjistil, kam zmizel parťák vyšinutého syna, se kterým jel společně na chatu rodičů, než byli oba přepadeni. Na chatu byl odvlečen jen syn, o parťákovi se v ději jen jednou promluví, do děje už ale nezasáhne. Na vině bude zřejmě přestříhání filmu, z něhož vypadly určité úseky, občas to bylo znát. Veskrze jsem spokojen. Solidní home invasion s hereckou trojicí Johnathon Schaech, Deborah Kara Unger a Stephen Dorff, která film drží, přidalo se i napětí a nepříliš pozitivní závěrečné vyznění. A nějaké ty osvěžující inovativní postupy v rámci žánru také měly svoje zastoupení. Příště trochu více důrazu, prosím. A více pana Dorffa. 8/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Aaa další vlci, co čekají před dveřmi, ale tihle vlci sou aspoň zábavný. Film má sympatické obsazení, hlavně je to můj oblíbený upír Stephen Dorff a hezky to i docela odsejpá. Film má sice pár drsných scén, ale ta psychologická stránka je tady prostě lepší. A tak největším problém, ve filmu je ono opět proklínané a všemi nenáviděné kliše, takže předvídatelnost některých situací je opět úsměvná. Ale zase konec, to vytáhl na ty tři, byť to bylo jen tak tak. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný, no na druhej strane nijako prevratný home invasion, trochu pripomínajúci vydarenejší You're Next a z určitého uhla pohľadu aj nedávny The Void. Masky a kostýmy príslušníkov vražedného kultu, terorizujúceho mierumilovnú americkú rodinku vo mne vyvolali úsmevnú spomienku na niekdajší fenomén nielen slovenského internetu - dunajskostredského Batmana. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To co jde vidět na obalu je jediná chvíle scéna co se mi líbila a možná i vyděsila zbytek už slabší což je Škoda podle mě to mohl být super horor ale to přeci každý být nemůže. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Temné, lehce depresivní, bezútěšné, nízkorozpočtové a přitom řemeslně i herecky dobře zvládnuté - tak taková béčka já hodně můžu. A Mrs. Unger s věkem zraje jako víno, herecky i xichtně. Dal bych čtvrtou, nebýt místy zbytečně skákající ruční kamery a hlavně nedokvašeného konce. Nebo že by si tvůrci nechávali zadní vrátka pro případné pokračování? Inu, popravdě bych vůbec nebyl proti, rád bych totiž nahlédl onomu prapodivnému "thanatickému" kultu trochu pod pokličku. ()

Reklama

Reklama