Reklama

Reklama

Jackals

Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatá rodina sa snaží získať späť syna, ktorý sa stal členom zákerného kultu. Pre mladého muža sa stal kult novou rodinou ato i napriek tomu, že má novorodené bábätko. Puto je tak silné, že si členovia preňho počas noci prídu a rodinu čakajú najbrutálnejšie hodiny ich života. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný home invasion. Masky zabijakov sympatické, k postavám si človek vytvorí puto veľmi rýchlo, dokonca aj atmosféra sa miestami celkom darila, a čo sa týka hudby, mne napríklad nevadila. Práve naopak. Problémom je predovšetkým predvídateľnosť. Pretože pokiaľ je hlavných postáv povedzme 5 a killerov 50, tak je asi jasné, že nejaké veľké zvraty či prekvapenia sa očakávať nedajú. A presne tak aj bolo. Horor, ktorý neprekvapí vôbec ničím. Vraždy poslabšie, krvi málo. Sklamaný nie som, no v tomto subžánri už očakávam trochu viac. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Báječná šakalí léta bez zpívánek, ještě Charles Manson reloaded, jehož utajený kult si říkal Šakalové. Šance pomocí terapie vrátit syna zase na správnou kolej, kdy bude zase mít rád své bližní, se mine účinkem, zvrtne se, prostě přijdou si pro něj jeho kamarádi ze sekty. A rodinka uprostřed lesů bude mít co dělat, když její dům začnou obléhat (vyjící) individua v maskách jak na maškarní merendu. Obrovská škoda, že se hororový specialista z větší části na mnohé vykašlal. A ještě větší škoda, že plně nevyužil služeb Stephena Dorffa, jehož postava jakéhosi najatého speciálního fixátora přes kulty, přišla prostě vniveč. Film je zasazen do osmdesátých let a holedbá se nálepkou "natočeno podle skutečných událostí", spíše je hlavním tahounem jen ten námět převzatý z oné události, o které zřejmě nikdo nikdy neslyšel, tudíž režisér měl prostor pro fabulaci a rozhodně mohl výrazně přitvrdit. Hlavně, že nahnal k chatě početnou skupinku zabijáků, ti se sice s členy rodinky občas polaskali, většinou však jen zlověstně postávali v přítmí, číhali, třímajíc sekery v rukou. A doufali, že se k nim jejich věrný člen Justin, říkající si Thanatos, zase vrátí. Taková velká přesila dost znevýhodňovala rodinku, byla jen čtyřčlenná, plus batole. Takže co v takovémhle případě dělat? Nejrozumnějším řešením se ukázalo uhrát to na atmosféru strachu, kdy jen po mýtině přejede stín, a máte mazlavo až na krku. A to se daří. I navzdory tomu, že Kevin Greutert je řezník, který svoji řezničinu ovládá. Tentokrát ovšem přišel jen se soft porcovačkou. Už dlouho si nepamatuji, že by v jeho filmu bylo top gore akcí podříznuté hrdlo, což v tomto je. Tempo nasazené zdárně, nepolevuje, divák je narychlo obeznámen s postavami, které jsou sympatické, herecké výkony funkční a velmi obstojné. K chybám ve filmu má jen to, že jsem nezjistil, kam zmizel parťák vyšinutého syna, se kterým jel společně na chatu rodičů, než byli oba přepadeni. Na chatu byl odvlečen jen syn, o parťákovi se v ději jen jednou promluví, do děje už ale nezasáhne. Na vině bude zřejmě přestříhání filmu, z něhož vypadly určité úseky, občas to bylo znát. Veskrze jsem spokojen. Solidní home invasion s hereckou trojicí Johnathon Schaech, Deborah Kara Unger a Stephen Dorff, která film drží, přidalo se i napětí a nepříliš pozitivní závěrečné vyznění. A nějaké ty osvěžující inovativní postupy v rámci žánru také měly svoje zastoupení. Příště trochu více důrazu, prosím. A více pana Dorffa. 8/10 ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Než se objeví sekta, děsně se to táhne. Koukáte na rodinné vztahy, které se řeší podivným způsobem. A pokaždé když je záběr kamery na matku, tak si říkáte: "Bože můj, ta stará měla buď rozštěp nebo ji tak zpackali plastiku? Vždyť vypadá jako nedodělaná lvice! Když se ale objeví kamarádi v maskách, tak už se na to dá koukat... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už ma fakt unavuje, ako je v podobných prípadoch najdrsnejšia a najakčnejšia postava zabitá medzi prvými, ak nie úplne prvá. Zabudol som ešte na nejaké klišé? No jasné, zabudol. Prestrihnuté linky od pevnej linky. Nefungujúca elektrika. Vychrstnutie do ksichtu žeravej vody, pričom obliatemu sa nič nestane. A od veci nebolo ani to, ako sa 20 absolútne všetkého schopných, násilníckych primitívov a vrahov nevie dostať do jedného blbého domu. Home invasion skrátka nie je moja šálka kávy. Ale kladne hodnotím zmixovanie tradičného home invasion so sektárskych trilerom, pričom členovia „gangu“ majú pôsobivé zvieracie masky. Kladné postavy boli vcelku sympatické, takže ich zabíjanie bolo o to mrazivejšie. Ale v týchto filmoch mi strašne vadia tony logických blbostí, nad ktoré sa nedokážem povzniesť a úprimne nechápem, ako môžu byť scenáristom ukradnuté, keď ich tam nechávajú. Režisér kedysi strihal home invasion Oni s Liv Tyler a zrejme nikdy neprestal ľutovať, že to aj nerežíroval a tak si režíroval aspoň toto home invasion. No... čo už. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný, no na druhej strane nijako prevratný home invasion, trochu pripomínajúci vydarenejší You're Next a z určitého uhla pohľadu aj nedávny The Void. Masky a kostýmy príslušníkov vražedného kultu, terorizujúceho mierumilovnú americkú rodinku vo mne vyvolali úsmevnú spomienku na niekdajší fenomén nielen slovenského internetu - dunajskostredského Batmana. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Jared Rivet napsal scénář k filmu už v roce 2006. (ČSFD)

Reklama

Reklama