Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Potomek řeckých emigrantů už s anglickým jménem Eddie Anderson, je velice úspěšný muž, kterému se splnil americký sen. Pracuje u reklamní agentury, kde má vysoké postavení, pěknou manželku z dobré rodiny, vilu s bazénem a velké konto v bance. Není však vnitřně uspokojen a sám neví proč. Tento film je volné pokračování předchozího Kazanova románu a filmu AMERIKO, AMERIKO. (MVanis)

(více)

Recenze (53)

gotham 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych to přirovnal k Americké kráse, i když šílenost Eddieho je ještě o stupeň větší a zábavnější. Tichou dohodu můžu všem vřele doporučit, protože Kirk Douglas je tu naprosto úžasný od začátku až do konce a Faye Dunaway je tu zas neodolatelně sexy. Manželka je tu jaksi navíc, divák asi ve valné většině fandí Eddiemu a jeho milence, i když manželka mu v zásadě nic špatného neprovedla. 100% ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Čtu tu samá hodnocení o starém železe a o lepší knížce. Naštěstí jsem si je přečetl až po shlédnutí, takže jsem se mohl bavit od začátku do konce. Někdo tu zmiňoval Americkou krásu, já v tom občas viděl i Taxikáře, Klub rváčů a kdo ví co ještě. Rozhodně stojí za shlédnutí, Douglas a Dunawayová jsou skvělí. ()

macco33 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé, snad po 15 letech. Lepší než poprvé... Někdo tady napsal: "Americká krása" 60. let - je to výstižné. Existenciální drama, kdo zná dechberoucí knižní předlohu, užil si ještě více akce, napětí a cynického humoru, ironie a sarkasmu. Někdo tu napsal, že skvělá byla Deborah Kerr a je to tak. Při prvním zhlédnutí mi Kirk Douglas připadal trochu starosvětský, ale po druhé už ne, hrál skvěle... No a Faye Dunnaway, pánové, kdo jsme trochu chlapi ... u ní stačí, jen když ji kamera zabere na pár vteřin v detailu. Není ani 5 hereček, které by se jí mohly rovnat charismatem, herectví je někde jinde (tedy ne že by nebyla dobrá herečka). Tohle je prostě esence ženské touhy a sexuality na pětníku, bez jediné lascivní scény.. A Eliah Kazan, autor této geniální knihy - inu nezapřel, že to byl taky oscarový režisér, a nejen to. ()

elef 

všechny recenze uživatele

...je tam všechno - a na hrozně tenké niti. Nenuceně poskládané kontrasty: úspěch v zaměstnání(vrchol sil)/domov pro nemohoucí, hra na život/bláznovství, křeč z nemožnosti ovládat věci/volnost v podobě zakázaného ovoce a trucovitost. To všechno jako kdyby zobrazovalo zrcadlo společnosti a ten, který vypadá jako největší blázen si uvědomuje podstatu: prostě být "Být čím"...prostě být...."Být ničím?"...prostě být.... Většina postav zobrazovala jasně danou roli ve společnosti a divák může sledovat tu nepatřičnost, jakou vnímají, když se jedna z nich (Eddie) vzepře své úloze a začne si uvědomovat hlubší podstatu bytí a vzdoruje své úloze. Znepokojující drama, které už svou stavbou, kdy se prolínají časové linky a kdy postava komunikuje se svým mladším já, mate diváka; zkouší ho, aby přemýšlel, kdy je Eddie jen zapálený do svého nového poznávání a hraje si s okolím a kdy už skutečně může divák pochybovat o jeho duševním zdraví. Z filmu jsem cítila výsměch zkostnatělé společnosti a jejímu pokrytectví. ()

Bodos 

všechny recenze uživatele

Přečteno. poté shlédnuto.. Jedním slovem zklamání. Knížka je naprosto brilantní, ta se mi líbila moc. Na film jsem měl velká očekávání, ta bohužel nebyla splněna. Škoda. 3* ()

Svadbos odpad!

všechny recenze uživatele

Temný a nezábavný film natočený podľa románu samotného majstra režiséra Kazana. Dobrí herci sú v tejto kaši stratení, hlavne úloha Deborah Kerr je ponižujúca. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem 12.1.13 dočetl knihu, která je prostě výborná, filmem jsem byl zklamán. Režisérovi se prostě nepodařilo na relativně krátkém filmovém prostoru zobrazit hloubku vlastí románové předlohy. Pod vlivem knihy mi nesedělo ani obsazení. Kdo fiděl film a nebyl nadšen, doporučuji román. HOdnocení knihy 90%, film bohužel jen 70% a jen 3*. 9.3.13. ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

"...já jsem jen vyděšený chlap, co chce jen další šanci ..." říká ke konci filmu Eddie/Evangeli. A mně z toho bylo hodně smutno. ()

Reklama

Reklama