Reklama

Reklama

Whitney: Úžasný hlas, smutný příběh

  • Česko Whitney: Být sama sebou (festivalový název) (více)
Trailer
Velká Británie / USA, 2017, 90 min (Alternativní 101 min)

Scénář:

Nick Broomfield

Hrají:

Whitney Houston (a.z.), Johnny Carson (a.z.), Serge Gainsbourg (a.z.), Mike Tyson (a.z.), Oprah Winfrey (a.z.), Bobbi Kristina Brown (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Životní příběh americké zpěvačky, který z hvězdných výšin dospěl k tragickému rozuzlení... Dobývala hitparády po celém světě, svou krásou si podmanila i filmové plátno, vydělávala miliony dolarů. Přesto americká zpěvačka Whitney Houston nikdy nenašla to, co hledala – osobní svobodu a rodinné štěstí. Uznávaným režisérům Nicku Broomfieldovi a Rudi Dolezalovi se podařilo najít a zpracovat velké množství dosud neviděných záběrů a exkluzivních nahrávek, tak aby ve spojení s exkluzivními výpověďmi členů nejbližší rodiny a spolupracovníků nabídli bez příkras pravdivý obraz zářivé hvězdy. Dokument tak zachycuje kariérní růst mladé zpěvačky a její cestu na vrchol světové populární hudby, ale i soukromý život plný pochybností a nezvládnutých závislostí. Všechny kroky a životní rozhodnutí Whitney Houston nezadržitelně směřovaly k 11. únoru 2012, kdy její život tragicky skončil v pouhých 48 letech. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pohled na život superstar , která žila před vznikem sociálních médií. Myslím, že se úplně nepodařilo odhalit, jak velmi tato sympatická zpěvačka byla anomální bytost s disfunkčnímu vztahy a závislostí na drogách. Jsou zde nikde zatím nevidělé rozhovory a koncerty včetně svérázného manželství s Bobby Brownem. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Boby ju stiahol dolu, lebo sa chcel dostať hore. A ona sa znížila, aby bola na jeho úrovni."     Veľmi zručne nakrútený i zaujímavo podaný životný príbeh veľkej osobnosti populárnej hudby, ktorá to napriek obrovskému talentu a aj mimoriadnemu dosiahnutému úspechu nemala v živote ani trochu ľahké. Neustále sa ju totiž niekto snažil pretvoriť na niečo, čo nie je (napr. producenti v počiatkoch jej kariéry na bielu popovú hviezdu), takže zvádzala celoživotný boj o svoje vlastné "ja" (o čom hovorí aj titul "Can I Be Me"). Film mapuje jej životnú dráhu (konečne chronologicky!) od detstva v gete, cez spievanie gospelov v kostole a žiarivú kariéru speváčky až po jej úpadok a trpký koniec. Viac než na jej spevácku kariéru sa pritom zameriava na jej súkromný život (je tam veľa veci zo zákulisia), na ľudí z jej okolia, ktorí ju najviac formovali a hlavne na jej cestu skazy a faktory, ktoré ju určili (zrejme nedostatok sebavedomia a ľahká ovplyvniteľnosť). ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Mnohovrstevný a poctivě natočený dokument o popovém fenoménu 90. let minulého století, o Whitney Houston. Velké množství svědectví z řad jejích blízkých a některé dosud neodvysílané záběry odhalují zákulisí zpěvaččiny kariéry se všemi vrcholy i drogovými pády. Dokument jde do hloubky a ukazuje ženu s pěveckým talentem od Boha, ale neschopnou odolat tlaku okolí - rodiny, manažera či manžela. Ženu, která neměla sílu se vzepřít a být sama sebou. Hodnotím čtyřmi hvězdičkami. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Heartbreaking...Musim dat 5*, kedze mi tento fantasticky dokument viackrat sposobil zimomriavky...Wow!!! Naozaj skoda takej spevacky...Je az neuveritelne, ake mala Whitney nizke sebavedomie!!! Je velmi smutne, ze jej dievcatko skoncilo rovnako...tomuto svetu zanechala nadherne skladby...Naozaj pravda, hoci kruta, ze ked taka celebrita zaraba na zivobytie ostatnych clenov stabu, tak jednoducho nechcu, aby s karierou prestala...hoci vidia, ze nevladze...Este sa mi pacilo, ako Whitney v jednom rozhovore povedala, ze peniaze ta neurobia nikdy stastnym...Pozoruhodny dokument o tom, ako drogy postupne znicili Whitney...a aj jej hlas...dost podobne ako ten o Amy Winehouse, ani jedna a ani druha zena nezvladla slavu, tlak, obidve si vybrali nespravneho muza a nedokazali odolat drogam...a pritom mali taky nenahraditelny hlas!!! Keby aspon mladucka Bobbi Kristina si bola zvolila inu cestu...ach jaj. Moja najoblubenejsia skladba I Will Always Love You. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický dokument co nenadchne ani neurazí. Zpěvačka jistě vynikající a hodnotit jen toto, bylo by to na max. Ovšem já od těchto počinů očekávám, že se dostanou někam dál, tak říkajíc pod kůži. V tomhle směru zaujme informace o zřejmě neujasněné sexuální orientaci v protikladu ke křesťanské výchově... Ovšem třeba téma drog, který měla v rodině hooodně brzo nijak hlouběji rozebraný není. ( 52. KVIFF ) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Bobby Brown zaútočil na společnosti Showtime a BBC, protože podle něj nedovoleně použily záběry z jejich života a podal žalobu v New Yorku. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama