Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl to být chytrý a svižný film, co poodkrývá zákulisí běžnému člověku nedosažitelného byznysu, což se úplně nezdařilo. Stylem se to snaží přiblížit např. Scorseseho filmům nebo třeba Lord of War, ale prostě tomu něco chybí. Jonah Hill vypadá nepřirozeně tlustě a ty jejich eskapády prostě nejsou zas až tak zajímavé. I žena hlavního hrdiny je na něj vždycky nasraná jen tak na oko. Todd Phillips na vážnější látku zatím nestačí. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Spirituálny nasledovník Lord of War, len v odľahčenej forme bez nejakých ráznejších ponaučení, reznutý ľahkou komédiou a unikátnym rukopisom Todda Phillipsa, ktorý už vtedy ukázal, že aj žáner drámy zvládne bez problémov. Ústredná dvojka je pre niekoho (mňa) vysnívanou kombináciou, Jonah Hill sa presne pre takéto role narodil, ich postavy na obrazovke žijú, rovnako tak aj kulisy. Výprava je bohovská a lokácie pôsobia vierohodne, od starých spráchnivených sovietskych skladov v metropole Albánska (Rumunsko) cez trojuholník smrti v Iraku (ani sa neunúvali točiť to štandardne v Maroku, rovno sa točilo v Kalifornii a i tak to vyzeralo uveriteľne) až po slnečné Miami či jordánsky Ammán. Gradácia je perfektná a plynulá, tempo svižné, stále sa niečo deje a len s minimom prestávok, scenár atraktívny, nakoľko s menšími dramatickými prírastkami sa ako taký udial. Pre fanúšikov témy (vojna v Iraku a všetky tie "shady" veci s ňou súvisiace) je War Dogs povinná jazda. Jazda, na ktorú rád kedykoľvek naskočím a zopakujem. --- Bonusy: Pentagon Pie, General Phillips, Access Granted --- (9.10.2017) (13.11.2018) (9.3.2021) (29.6.2021) --- Dobrým doplnkom k filmu je dokument Iraq for Sale a kniha Big Boy Rules, ktorú kurva odporúčam všetkými desiatimi x) --- Od veci poznámka – doteraz nechápem, ako dokázal Lord of War poskytnúť takú nálož v živote reálne využiteľných múdrostí a ponaučení, čo je vzhľadom k obsahu filmu absolútny paradox. (Zatiaľ čo War Dogs ledva jedno x) --- ♪♫ / ♪♫ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $43,034,523Tržby Celosvetovo $86,234,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,982,808Tržby za predaj DVD v USA $4,004,588║ tento krát to režisér v celku zvládol, našiel správne mix medzi odľahčením a drámou a sadne to tu /60%/ ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Mile překvapilo. Hodně zajímavý příběh, pro mě ještě obohaceno o Jordánsko (Ammán), kde jsem rád zpoznával známé místa. Mělo to děj a spád až na pár romantických scén, které ale v zásadě neměli chybět kvůli atmosféře. Jonah Hill a Miles Teller v rolích Efraima a Davida zahráli skvěle. Trošku jsem si i přál aby to neskončilo, protože mě to dost bavilo a povedených scén nebylo málo. Dokonce i ten přiblblý smích Efraima mi nelezl na nervy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kým Ryan Gosling či Matt Damon kvôli svojim úlohám v rôznych snímkoch podstupujú drastické metódy diét či tréningov, tu Jonah Hill všetkým vytrie zrak vizážou, akoby prehltol 120 kg prasnicu z Oravy určenú na porážku. Tento herec mi bol vždy nesmierne sympatický, no teraz sa zmenil na ukážkového maskota Mc Donaldu, pričom pohľad na jeho osobu bol kadejaký, len príjemný nie. Čo sa týka filmu ako takého, príliš vtipný mi veru neprišiel, no zato "hlášok" v podobe vlasteneckých žvástov bolo viac, ako by si človek prial. Keď k celej tejto maškaráde prirátam ten za vlasy pritiahnutý príbeh o dvojici dementov, ktorí sa od predaja cukrovej vaty ku kšeftu so zlatými tehličkami prepracovali, skutočne ťažko dokážem akceptovať čo sa tvorcovia divákovi (ako som ja) snažia ponúknuť. Vedu z takýchto snímkov robiť neradno. Len ich po prepadnutí veľkej nudy zapnúť, pretrpieť, akceptovať, pokiaľ po emocionálnej stránke zaberú - tak zabaviť sa, no a následne - veľmi rýchlo zabudnúť. Nie, nenudil som sa (!), no viac sa zabavím na youTube pri sledovaní "compilation dog fails". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Film tvrdí, že David Packouz a Efraim Diveroli boli rovnakého veku. Diveroli bol starší o tri roky. (Real Tom Hardy)
  • V skutočnosti ústredná dvojica prakticky nikdy nečelila fyzickému nebezpečenstvu. (Real Tom Hardy)
  • Neoficiální název filmu je „Arms and the Dudes“ podle knihy „Arms and the Dudes: How Three Stoners from Miami Beach Became the Most Unlikely Gunrunners in History“ spisovatele a novináře Guye Lawsona. Česká distribuce použila pro název snímku překlad názvu knihy namísto oficiálního War Dogs. (Saur.us)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama