Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (410)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to celkem fajn, ale i tak jsou War Dags strašlivě zbytečný film. Humor kupodivu - vzhledem ke komediálnímu režisérovi - takřka absentuje, a v jiných ohledech to také nemá co nabídnout. Aby se totiž z filmu stal druhý Vlk z Wall Street nebo druhá Sázka na nejistotu (což jsou námětem podobné filmy o víceméně zmrdech, kteří díky svému zmrdství k penězům přišli), na to by potřeboval zajímavější postavy, překvapivější a nápaditější scénář i vytříbenější styl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých velkých chyb kde jsem špatně odhadl film a nešel na něj do kina a nyní po projekci na HBO GO mě to vysloveně sere. Skvělý k dnešní době velmi aktuální příběh, ve kterým naprosto exceluje Jonah Hill, jeho prostorové herectví je neskutečný. Film ani chvíli nenudil, měl tempo, napětí, poutavou pointu, prostě good job. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který je poplatný době a v podstatě je v podobném duchu, jako je třeba film Pot a krev nebo Vlk z Wall Street. Je tu kus akce, kus dramatu, nějaké to americké téma, sem tam se utrousí nějaký vtip a celkově vzato je to dost dobře natočeno, že Vás to ani na minutu nenechá nudit a zároveň budete vědět, že nekoukáte na úplně laciný blockbuster, jako na spíš hodně slušně zvládnuté a efektivní americké drama. Dvojka Miles Teller a Jonah Hill si tu náramně sedla. Zatímco Miles na mě po lidské stránce působí od počátku jeho kariéry líp, k Jonahovi se pořád tak nějak dostávám. Oba ale mají hraní od boha a celé to zastřešuje Bradley Cooper, který se za ty léta vyšvihl k producentovi podobně laděných filmů a hercovi často i vedlejších, ale význačných rolí. Tady opět neměl chybu. Stačilo ho málo a každá jeho scéna měla punc kvality, která samotný film výrazně vyvyšovala. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $43,034,523Tržby Celosvetovo $86,234,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,982,808Tržby za predaj DVD v USA $4,004,588║ tento krát to režisér v celku zvládol, našiel správne mix medzi odľahčením a drámou a sadne to tu /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl to být chytrý a svižný film, co poodkrývá zákulisí běžnému člověku nedosažitelného byznysu, což se úplně nezdařilo. Stylem se to snaží přiblížit např. Scorseseho filmům nebo třeba Lord of War, ale prostě tomu něco chybí. Jonah Hill vypadá nepřirozeně tlustě a ty jejich eskapády prostě nejsou zas až tak zajímavé. I žena hlavního hrdiny je na něj vždycky nasraná jen tak na oko. Todd Phillips na vážnější látku zatím nestačí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÁLKA JE EKONOMIKA…“ /// Jak se stát z maséra překupníkem zbraní… Film má pár vtipnejch momentů, ale hlavně je vo tom, jak sběr drobků rozšířit na sklizeň koláčů, takže taky vo tom, co s váma udělaj prachy. Není to špatný, ale zbytečně dlouhý. Ale zřejmě tak víc vynikne (nějaký) ponaučení… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Článek "Arms and the Dudes", kterej pro Rolling Stone napsal Guy Lawson, jsem nečetl. 3.) Po Rusácích mi doma zbyli náboje. 4.) Thx za titule „westside“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy já můžu. Teller pomalu, ale jistě buduje svou kariéru a Jonah Hill už hvězda na komediální scéně nepohybně je a zde víceméně táhne i celý film. Filmy podle skutečné události, které se odehrály nedávno mi příjdou daleko atraktivnější než filmy dle skutečnosti z daleké minulosti. Humor jde lehce bokem, zasmál jsem se nejvíce při podivném Hillovém smíchu, ale tempo si film drží slušné, neustále se něco děje, průsery jsou na cestě a končí to dramaticky. Po pravdě jsem jim i lehce záviděl. Dobrý a zábavný film. 80% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Téma co mě přitahuje, Jonahova kouzelná američanská natvrdlost a svižnost s citem pro správný načasování rockových vypalovaček (s orgáčem ve scéně s Pink Floyd), hodně parádní parťácká komedie střihlá Vlkem, bohužel jakmile to cca ve dvou třetinách zvážní, tak i ztrácí šmrnc. Ale pořád film co se mi líbil a postará se o fajn zábavu. V podfukářský hlouposti (i stylu filmu) není od věci srovnání s PAIN & GAIN. "What do you know about war?" ()

emma53 

všechny recenze uživatele

U mě naprostá spokojenost. Dva dvacetiletý kluci a vida jak se hned hejbá se zbrojním průmyslem a dodávkami zbraní kamkoliv je zapotřebí, hlavně když jsou z toho prašule. Že to takhle funguje normálně, mě ani moc nepřekvapilo, jen to, že dvě dvacítky to takhle zmákli a jejich verdikt na konci je fakt úplně směšný......a jede se dál. Kluci to hráli přesvědčivě a myslím, že se stačí podívat na google a i postavami jsou si podobní včetně Bradleyho, který jim zamotal hlavu svojí nabídkou, ale kde to zákonitě muselo někde rupnout. David by si ale podle skutečného týpka měl asi oholit hlavu. Jo a ten smích Efraima mně taky lezl na nervy, to přiznávám. Má to švih, spád, je to podle skutečnosti a to je někdy těžké natočit tak, aby to diváka vtáhlo, ale Toddovi se to povedlo na jedničku. Ono je to vlastně spíš drama, kdybych to měla rozebírat do mrtě, ale prostě občas to bylo úsměvné, nakonec i to, co stačí za dáreček na hraničním přechodu, aby je ti kluci vojenský pustili. Jinak museli mít občas ty svoje svěrače dost stažený, protože o ten život je to stálo několikrát.......jo a ještě mě překvapil ten výpočet vyzbrojení atd. na jednoho vojína, to se točí miliardy, jen to fikne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Válka už probíhá. Teď už tu jde jenom o peníze." Mám rád obchodníky se zbraněmi, kteří vydělávají na tom, že ve válkách umírají lidé. Mám je dokonce tak rád, že bych jim zaplatil pobyt v Trojúhelníku smrti a tam bych jejich mozky blíže seznámil s prošlým čínským střelivem do samopalu AK-47. Ovšem v případě tohoto dua zkouřených mlaďochů bych byl patrně shovívavější, protože mě při sbírání drobků i pořádného sousta chvílemi dokázali pobavit. Asi by to schytal jen ten ukecanější, lakomější a prostorově výraznější, protože od toho bych si nekoupil ani tank M1 Abrams za cenu použité Beretty. Anebo koupil, tak mi Efraime pošli Davida, ať mi ho zítra zaparkuje na zahradě. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Absolutní spokojenost s tímto filmem. Nulová očekávání ale přitom velmi dobře stravitelný kousek, který nenudí a ústřední dvojice perfektně sedí. Film na který asi rychle zapomenete ale nebál bych se komukoliv doporučit. 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Wall Street má svého vlka, Miami Beach nabídne dva povedené ptáčky.. Grilovaný brojler a naivní kavka rozjedou s přičiněním Dicka Cheneyho obchod se zbraněmi a já se nepřestávám divit, jak špatně obsazený, nevtipný a v dramatických scénách zoufalý kousek z toho Todd Phillips dokázal udělat. K odpudivému, jarmulkou zašpuntovanému demižónu jménem Jonah Hill vskutku pasuje „The World is Yours“ Tonyho Montany, protože když je na něm on, nikdo jiný se tam už nevleze.. Amerika je země neomezených možností, běda však, když se k nim dostanou omezení lidé.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, která umí přepnout na drama a funguje. Až bude těhotná moje přítelkyně, vim co dělat. Škoda pomalejšího úvodu a několika hluchých mist. Nebýt Hilla je ten film poloviční. Už jen ten otravně falešný smích je na Oskara. Povedený soundtrack. Seru na amerického daňového poplatníka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od Todda Phillipse jsem krom dvou filmů viděl všechny a od prvního traileru jsem byl zvědavej i na War Dogs, ale až z první českou recenzí jsem zjistil, že tady se jen z části jede na vlně Hangoveru a překvapivě a atypicky pro tohoto režiséra se jede více navážno. Opravdu je tam i troška Scorseseho Vlka, ale ze všeho nejvíc si film nezadá s obchodníkem se smrtí, přičemž mi i přijde, že několik scén je obšlehnutých úplně. Opět tlustý Jonah Hill ale svými hláškami dokazuje, že to filmu ničím neubírá a po standardně pomalém začátku přijde dramatičtější druhá polovina, která filmu sedí nepoměrně více a i díky provařenému písničkovému soundtracku (který je nyní opět vlivem lákavě výdělečných hudebních streamovacích služeb v módě) se jedná o svižnou satiru, kterých zase není tolik, minimálně těch dobrých...8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka. Příliš politicky korektní a notně zjednodušená, ale jako sled vtipných scén se skvělým hereckým tandemem Tellera a Hilla je to v pohodě. Pokud to neuvidíte, o nic převratného nepřicházíte, ale jako lehká zábava, která tak okrajově pomrkává po absurditách válečných konfliktů, faktu, že je to pračka na peníze a k tomu všemu ukazuje "krásy" Albánie (a fakt, že i tam jsou dobří obchodníci), je to OK. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bavilo i nudilo zároveň. Zajímalo mě, zda se budu bavit i poté, jakmile se pánové začnou ucházet o zakázky pro americkou armádu a dostanou se někam na horkou půdu. Nebavil. Je to utahané a vlastně i zbytečné. Jeden je obratný manipulátor a ulhaná sketa, druhý je naivní trouba, který ctí alespoň určité zásady. Dostanou se k obří vládní zakázce, půjde jim o kejhák, tvůrci se snaží trochu pošpinit systém a nabídnout satirický nadhled, ale divákovi je to šumák. A vůbec jim nevěří, že mají žít na hraně a obchodovat jak žraloci z Wall Street. Nic sofistikovaného se k nám nedostane, dramatického jakbysmet a bohužel i s humorem je to velmi podobné. Možná jen protivný hekavý smích Jonaha Hilla si budu nějakou dobu pamatovat. Todd Phillips chtěl zkusit něco serióznějšího, nicméně vypráví hrozně nezajímavě. A když je divákovi jedno, zda Miles Teller začne zase dělat maséra, nebo Hilla v Bagdádu znásilní deset Iráčanů, je něco špatně. Mnohými skloňovaný Vlk z Wall Street je totálně jiná liga!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kým Ryan Gosling či Matt Damon kvôli svojim úlohám v rôznych snímkoch podstupujú drastické metódy diét či tréningov, tu Jonah Hill všetkým vytrie zrak vizážou, akoby prehltol 120 kg prasnicu z Oravy určenú na porážku. Tento herec mi bol vždy nesmierne sympatický, no teraz sa zmenil na ukážkového maskota Mc Donaldu, pričom pohľad na jeho osobu bol kadejaký, len príjemný nie. Čo sa týka filmu ako takého, príliš vtipný mi veru neprišiel, no zato "hlášok" v podobe vlasteneckých žvástov bolo viac, ako by si človek prial. Keď k celej tejto maškaráde prirátam ten za vlasy pritiahnutý príbeh o dvojici dementov, ktorí sa od predaja cukrovej vaty ku kšeftu so zlatými tehličkami prepracovali, skutočne ťažko dokážem akceptovať čo sa tvorcovia divákovi (ako som ja) snažia ponúknuť. Vedu z takýchto snímkov robiť neradno. Len ich po prepadnutí veľkej nudy zapnúť, pretrpieť, akceptovať, pokiaľ po emocionálnej stránke zaberú - tak zabaviť sa, no a následne - veľmi rýchlo zabudnúť. Nie, nenudil som sa (!), no viac sa zabavím na youTube pri sledovaní "compilation dog fails". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přestávám se divit, že Todd Phillips natočil Jokera ve stylu Scorseseho filmů, protože už Týpci a zbraně (český název jsem vzal na milost, neb je to překlad názvu předlohy) jsou na tom podobně a nedá problém představit si, že hlavní role místo Milese Tellera a Jonaha Hilla hrají v nějakém jiném vesmíru Robert De Niro a Joe Pesci. Je to fajn film. Nic přelomového, ale fajn. ()

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama