Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který je poplatný době a v podstatě je v podobném duchu, jako je třeba film Pot a krev nebo Vlk z Wall Street. Je tu kus akce, kus dramatu, nějaké to americké téma, sem tam se utrousí nějaký vtip a celkově vzato je to dost dobře natočeno, že Vás to ani na minutu nenechá nudit a zároveň budete vědět, že nekoukáte na úplně laciný blockbuster, jako na spíš hodně slušně zvládnuté a efektivní americké drama. Dvojka Miles Teller a Jonah Hill si tu náramně sedla. Zatímco Miles na mě po lidské stránce působí od počátku jeho kariéry líp, k Jonahovi se pořád tak nějak dostávám. Oba ale mají hraní od boha a celé to zastřešuje Bradley Cooper, který se za ty léta vyšvihl k producentovi podobně laděných filmů a hercovi často i vedlejších, ale význačných rolí. Tady opět neměl chybu. Stačilo ho málo a každá jeho scéna měla punc kvality, která samotný film výrazně vyvyšovala. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to celkem fajn, ale i tak jsou War Dags strašlivě zbytečný film. Humor kupodivu - vzhledem ke komediálnímu režisérovi - takřka absentuje, a v jiných ohledech to také nemá co nabídnout. Aby se totiž z filmu stal druhý Vlk z Wall Street nebo druhá Sázka na nejistotu (což jsou námětem podobné filmy o víceméně zmrdech, kteří díky svému zmrdství k penězům přišli), na to by potřeboval zajímavější postavy, překvapivější a nápaditější scénář i vytříbenější styl. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Wall Street má svého vlka, Miami Beach nabídne dva povedené ptáčky.. Grilovaný brojler a naivní kavka rozjedou s přičiněním Dicka Cheneyho obchod se zbraněmi a já se nepřestávám divit, jak špatně obsazený, nevtipný a v dramatických scénách zoufalý kousek z toho Todd Phillips dokázal udělat. K odpudivému, jarmulkou zašpuntovanému demižónu jménem Jonah Hill vskutku pasuje „The World is Yours“ Tonyho Montany, protože když je na něm on, nikdo jiný se tam už nevleze.. Amerika je země neomezených možností, běda však, když se k nim dostanou omezení lidé.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl rozjet procentovou analýzu všech důležitých formálních prvků, nástřel by vypadal asi nějak takhle: Originalita - 20%; Scénář - 70%; Režie - 70%; Herci - 60%; Soundtrack - 120%, a dál už si výsledek snadno domyslíte. Dá se na to koukat pořád se stejnou radostí, s jakou hledí zarostlý houmles na zbytek sandviče nalezeného v koši, a některé scény jsou vyloženě šmakovní (například zkouška kalašnikova za doprovodu Wish You Were Here), ale tenhle film měl vzniknout před patnácti lety, aby nepůsobil tak mocným dojmem, že všechny jeho klíčové ingredience jsme už mnohokrát okusili někde jinde. Navzdory velké kritice celosvětového zbrojírenství a válečného byznysu jsou War Dogs v prvé i poslední řadě jen dalším filmem o strmém vzestupu a následném pádu dvou ambiciózních mladíků, jejichž vztah navíc není moc podrobně rozebírán a jede se celou dobu víceméně na efekt - narozdíl od takového Obchodníka se smrtí, který vypovídal o svém tématu daleko sevřeněji a koneckonců i formálně zajímavěji. Silné tři hvězdy musí stačit. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Konečně tady máme film, který nám ukáže důvod, proč USA pořád někde vyvolávají válku. Jde totiž o obrovský byznys se zbraněma. „I když to asi všichni víme a ti co říkají, že to neví, tak jsou už do toho zapojeni.“ No každopádně je to skvěle natočeno, Miles Teller i Jonah Hill hrají své postavy opravdu věrohodně a k tomu je doplňuje krásná Ana de Armas. Panuje u mě velká spokojenost s tímto filmem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Jonah Hill (ve filmu jako Efraim Diveroli) kvůli roli přibral 20 kg na váze. (cihlenka)
  • Timeline: Obsazení bylo oznámeno na začátku roku 2015. Scénárista Stephen Chin vycházel (kromě skutečného příběhu) také ze svých zkušeností z Iráku. Natáčení mělo začít ve druhé polovině dubna 2015 v Miami a mělo trvat několik týdnů. Natáčet se však začalo již 2. března. Do kin se dramedie podle skutečného příběhu podívala 19. sprna 2016. (Hal_Moore)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama