Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Režisér Pařby ve Vegas dostal chuť urobiť svoju verziu Obchodníka se smrtí. Prvoplánový popis, ja viem, ale nedá sa inak. Týpci a zbraně nemajú kvalitu ani jedného zo spomínaných. Vo výsledku sa jedná o film, ktorý nespokytuje žiadne silné okamžiky, ani silné herecké výkony a pařmensky pôsobiace vsuvky dojem do nadpriemeru nehodia. Rýchlo vyprchajúci výstrel tvorcu komédií do vážnejšieho zákutia filmu, ktorý priniesol najkrajšie oči roku 2016 značky Ana de Armas. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Tyhle mafiánské příběhy mám rád. Sledovat zrod gangsterů v podstatě z ničeho, kteří postupně nabývají respektu okolí, hromadě peněz atd. atd. sleduju pokaždý s radostí, páč je tohhle odvětví děsně rozmanitý. Největší lákadlo k navštívení biografu v tomhle případě byl jednak režisér Todd Phillips , kterej umí dát filmům říz, vtip i odlhčenou atmosféru (Starsky & Hutch, Mládí v trapu, Pařba ve Vegas), a taky herecké duo Teller-Hill. Film se rozjíždí celkem lenivě a trvá nějakou chvíli, než jsem se do sledování zabořil - to když kluci musí odjet na vlastní pěst do Jordánska a střední východ vyjednávat a řešit průsery. Tam se taky odehrává nejlepší část filmu, kdy se například dvojice musí odkázat na devítiletého tlumočníka nebo na kamionovýho pašeráka. Vysloveně jsem se během sledování nenudil, ale ani mě za celou svoji stopáž v podstatě ničím nenadchnul. Určitě to nikoho od zkouknutí odrazovat nebudu, ale pokud někdo bude mít chuť na odlehčenou mafiánovku, doporučím spíš Prostředníky. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Téma co mě přitahuje, Jonahova kouzelná američanská natvrdlost a svižnost s citem pro správný načasování rockových vypalovaček (s orgáčem ve scéně s Pink Floyd), hodně parádní parťácká komedie střihlá Vlkem, bohužel jakmile to cca ve dvou třetinách zvážní, tak i ztrácí šmrnc. Ale pořád film co se mi líbil a postará se o fajn zábavu. V podfukářský hlouposti (i stylu filmu) není od věci srovnání s PAIN & GAIN. "What do you know about war?" ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak je to možné, ale z Jonaha Hilla se pomalu ale jistě stává herec, a ne jen ultimátní kokot. Kokotem tedy tady pořád ještě je, ale to jen proto že mu to předepisuje scénář. Ale jinak je vlastně v pohodě. Co v pohodě moc není, je představovat ultimátní zmrdy živících se z války jako vlastně docela v pohodě týpky s jen trochu ostřejším povoláním, ale to ať si každý přebere sám. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od Todda Phillipse jsem krom dvou filmů viděl všechny a od prvního traileru jsem byl zvědavej i na War Dogs, ale až z první českou recenzí jsem zjistil, že tady se jen z části jede na vlně Hangoveru a překvapivě a atypicky pro tohoto režiséra se jede více navážno. Opravdu je tam i troška Scorseseho Vlka, ale ze všeho nejvíc si film nezadá s obchodníkem se smrtí, přičemž mi i přijde, že několik scén je obšlehnutých úplně. Opět tlustý Jonah Hill ale svými hláškami dokazuje, že to filmu ničím neubírá a po standardně pomalém začátku přijde dramatičtější druhá polovina, která filmu sedí nepoměrně více a i díky provařenému písničkovému soundtracku (který je nyní opět vlivem lákavě výdělečných hudebních streamovacích služeb v módě) se jedná o svižnou satiru, kterých zase není tolik, minimálně těch dobrých...8/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Scéna, v ktorej ide ústredná dvojka vedľa seba po eskalátore, odkazuje na podobnú scénu z filmu Rain Man (1988). (Real Tom Hardy)
  • Jonah Hill (ve filmu jako Efraim Diveroli) kvůli roli přibral 20 kg na váze. (cihlenka)
  • Aj keď sa ústredná dvojka rozhodla prebaliť čínske náboje AK-47 7.62 do obalov bez označenia, v skutočnosti by to moc nepomohlo, nakoľko je na každom náboji vyrazený rok výroby aj informácie o továrni, kde boli vyrobené. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama