Reklama

Reklama

Dva nestačí

Trailer 1

Obsahy(1)

Anna (Rebecca Hall) a Will (Dan Stevens) spolu zažili všechny důležité životní premiéry: první polibek, první milování i první a jediný vztah. Jenže ve chvíli, kdy se Will chystá Annu požádat o ruku, jim jejich nejlepší kamarád Glenn doporučí, aby se před svatbou pokusně vyspali s jinými lidmi. A tak se oba brzy ocitají na nečekané romantické cestě za hranice věrného vztahu do jim oběma dosud neznámých vod. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (28)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo ve vztahu něco podobného nezažil nebo to neviděl aspoň u sousedů, ať hodí cokoli kam chce, tohle je ale život. Lidi, zvlášť ti spokojení a usazení, to začnou škrábat, protože klid a pohoda hrozně svědí, a dělají to tak dlouho, dokud všechno není nadranc. Ačkoli se předem vykolíkuje prostor a stanoví jízdní řád, utrženej vagón si pak jede, jak chce. Fajn herci a fajn druhá - homosexuální - dvojka a jejich dospělejší dilema, fajn film. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nehrabat se v minulosti a ve všelijakých coby kdyby - taková je rada, kterou každý zná, každý ji rád dává, ale málokdo se jí řídí. Podobné vrtání mívá totiž za následky nejrůznější trápení či alespoň nepříjemná překvapení. Autor má ve vztazích slušně odžito a očividně i odbrečeno, takže nikdo ze zúčastněných není čistě kladným hrdinou, ale i přes chyby na všech (čtyřech) stranách ani hlupákem či nesympaťákem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Xtá variace zimní procházkové vztahovky, podpořené smyslnými neony přes řeku pulsujícího velkoměsta. Méně vyzrálý a dětinštější bratříček Before We Go, nebo 5 to 7 s postavami, které zdaleka nejsou tak životem ztepilé a na první pohled emocionálně progresivní. Je to taková experimentální pel-mel jízda pro ajťáky, kteří by rádi oťukávali co jim svět může nabídnout, ale jsou na to příliš málo odvážní a příliš mnoho konzervativní. Přesně takové postavy tu s trochou nadsázky reprezentuje Stevens a Rebeca Hall. Chemie mezi nimi ok, avšak ta nutnost rozbít jejich konzervativní monology gayovskou protiváhou druhé dvojice je extrémně viditelná a místy dost otravná. Nejlepší personu hraje samozřejmě Gina Gershon, která je trefená dokonale. Myšlenka dobrá, provedení spíše letargické, jdoucí po povrchu a do hloubky se pustí jen ve dvou-třech scénách. To je málo na špičku žánru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsou dokonalí, jsou stálí, jsou úspěšní, ale nejsou i tak trochu nudní? Rebecca Hall a Dan Stevens jsou nějaký ten pátek spolu, jsou šťastní a očekává se, že dalším společným krokem bude svatba. Jenže stačí pár opileckých poznámek na oslavě jejích narozenin a – všechno je jinak. Začnou pochybovat, zda o něco nepřichází, domluví se na zvláštním experimentu, neřeší varovné případy jiných před nimi, dělají, že je všechno v pořádku a že nebudou jeden druhému pokládat nepříjemné otázky. Nezávislá vztahová konverzačka působí rozvážně a příjemně plyne kupředu, otázka je, zda divák zvládne/ustojí ústřední téma. Problém je i v tom, že chemie mezi ústředním párem nefunguje před, ovšem ani po. Možná záměr. Zřejmě to nevidí jen divák, ale i ona. Kdo ví. K pořádnému prožitku mi toho ale nakonec chybělo docela dost (víc emocí, víc kompaktnosti). Diváka mohli tvůrci dráždit o krapet víc a nejít tak po povrchu. Závěr mě ovšem (mile) překvapil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad možno obyčajný romantický film, no nie je tomu tak. Po prvé nekončí štandardne rovnako ako väčšina romantických filmov a po druhé má pridanú hodnotu. Myšlienku, ktorá vychádza zo života a možno aj z reálnych skúseností mnohých ľudí. Proste mať iba jedného partnera na celý život a "neochutnať" niekoho iného nefunguje. A skúšať tým zachrániť vzťah je už neskoro. Manželstvo je pre pripravených, tí dvaja neboli. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě ukázka toho, že zajímavý námět jde natočit i úplně blbě. Jak toto mohlo být originální, přitom to ale působí, alespoň na mě, strašně nepřirozeně, od začátku do konce je to taková divná křeč. Dana Stevense mám ráda, ale tahle role mu moc nesedla a Rebecca Hall mi byla taková nějaká nesympatická, nehezká, i když všichni pořád říkali, jak je krásná. Chování hlavních představitelů bylo neskutečně nejapné. Uměla bych si i představit, že se dva lidé leknou , že spolu mají strávit celý život, aniž by poznali někoho jiného a chtějí to dohnat. Ale proč tak okatě jeden před druhým? A závěr - pro mě úplně nemožný, buď to měl být happyend, nebo si ona měla včas uvědomit, že s ním nechce žít. Proč ji v tom utvrdil zrovna dodělaný byt, to jsem fakt nepochopila. Divný od začátku do konce. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Typický produkt dnešnej zvrhlej doby. Dvaja hnusní buzeranti, sami už poriadne syfilisovaní, poradia páru, ktorý síce nie je sympatický, ale predsa tí dvaja majú len sami seba, aby najprv skúsili promiskuitu, a tým vraj otestovali svoj vzťah. Dnes sa režiséri už aj do pseudo-romantického filmu snažia umelo pchať všetko nemorálne a podvratné a vystavovať to za správne. Hodnota filmu pre tých, čo dávajú aspoň trochu prednosť citom pred pudmi, musí byť nulová. Tých je ale dnes už málo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zvláštny vzťahový film o dvoch pároch, v ktorých sa všetci chovajú maximálne divne a ako divák som nechápal, o čo im vlastne ide. Absolútne ma to neoslovilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to může být celkem zajímavý film o tom, kdy si pár těsně před svatbou řekne, že možná není nejlepší nápad už nikoho nemít, že by bylo lepší, kdyby si ještě někoho našli bokem, než se vezmou. Bohužel si film myslel, jak je chytrý, což se nakonec ukázalo jako liché. A moc chytrý vlastně není. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Potrebovala som iba dva prstíky, keď som počítala, koľkokrát som sa zasmiala. Jeden by si myslel, že z podobného námetu by sa dali vytrieskať celkom výživné humory. Potľapkanie chlapa po ramene po nudnom, krátkom a neuspokojivom sexe, s verbálnym ohodnotením "good job", si určite zaradím do svojho súkromného zoznamu postkoitálnych reakcií. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Byl jsem docela zvědavý co dokázal režisér z docela zajímavého námětu vytěžit a nakonec musím uznat, že zdejší známka je odpovídající mému pocitu z filmu. Chování postav mi přišlo občas nelogické, dialogy nepřirozené a hlavně nemám představu, co tím vším chtěl autor říct. Ale nemůžu říct, že bych se nudil, protože občas vtipný byl a ani zpracování nebylo špatné. Nevím komu bych tento lehce nezávislý film doporučil. Sice gay linka asi potěší určitou část publika, ale to nestačí, takže si časem na něj nikdo nevzpomene a zapadne do propadliště dějin. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Film z kterého jsem lehce rozpačitá. Hlavní motiv je zajímavý, ale přišlo mi to tak nějak nemastně neslaně zpracované. Jakoby se tvůrci právě spojili jen s tím, že mají dobrý nápad a už si řekli, že není víc potřeba. A tak člověk dostane ořezanou kostru příběhu, který je o tom, že lidé chtějí objevit něco nového, v sobě, v životě ve vztazích, nicméně ale už nenahlédne pod pokličku toho, proč to vlastně chtějí a ani žádné pořádné vysvětlení, jak to teda dopadlo. Nemyslím, že bych nepochopila tu úvahu která stála za závěrem filmu. Myslím, že jí rozumím, jen mi přijde plytká, jednoduchá, rádoby šokující možná... bez vysvětlení. Člověk si z toho jen těžko něco odnese, není tam nad čím se moc zamýšlet, protože jste v podstatě nedostali podnět k tomu nad postavami přemýšlet, skoro nic o nich nevíte, jsou charakterizované jedním nějakým rysem a na tom to stojí. Což je myslím u filmu který má být asi hlavně o tom, jak člověk vnímá svůj život, jak ho prožívá...docela problém. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má kontroverznú premisu, no prevedenie pôsobí detinsky a amatérsky. Neposkytuje dostatočne dobrý dej na to, aby skutočne preskúmal koncept monogamie. Emócie, ktoré prejavuje každá jedna postava, pôsobia čudne a povrchne, čo vytvára odpojenie od publika. Film poskytuje jednorozmerný, pesimistický pohľad na vzťahy, ale nie je dostatočne kontroverzný, aby zaujal a osvietil divákov. 4/10 ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Keď sa dobre vyseriem a moje masívne hovnisko opustí moje útroby, tak to má väčší prínos pre svet ako tento film, skurviacky, nezmyselný. ODPAD! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vztahové, smutné, depresivní, temné, předvánoční, rezolutní. Ani ne tak vztahové v podobě srdce a hlavy, jako spíš o objevení svých pohlavních orgánů. Myšlenka nebyla špatná, bylo to dobré, taková jednoduchá klubovka. Nicméně konec byl až příliš tvrdý a nekompromisní. Upřímně jsem nefandila hlavní herečce ani tomu rozmazlenýmu gayovi. Zlý to nebylo. Ale jako čerstvě vdaná ten jejich konec moc neberu. ..tak on opravil barák a ta pipka jde pryč kvůli jinýmu..? Se pak můžu divit, že si o nás chlapi myslej, že jsme divný.. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Všechno má mít v životě svůj čas, a začínat se sexuálním průzkumem až po třicítce, když má člověk dlouholetého partnera, s nímž se chce usadit, mi připadá nevhodně načasované. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

Zle natočené a ešte horšie napísané. Hlavní hrdinovia sú nesympatickí a veľmi často sa správajú úplne idiotsky. Mám pocit, že Crano si síce myslel, že vie o čom film točí, ale v skutočnosti o tom nemal ani potuchy. Persmission je stratou času. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně mě to překvapilo, čekala jsem daleko, daleko míň. Nenudilo to, bavilo mě to, mělo to spád, dokonce jsem se i jednou nahlas, z plna hrdla zasmála a chvilku nemohla přestat, sem tam to mělo dobrej nápad. Herci samozřejmě všichni do jednoho pohlední a sympatičtí, výkony uspokojivé, obzvláště Dan Stevens mě docela překvapil. Zkrátka příjemná oddychovka. Sice moc nechápu jakej smysl měla gayská vedlejší linka, to ale nijak nesnižuje fakt, že se mi moc líbila. A samozřejmě - WOW - v americkým mainstreamovým romantickým (hetero) filmu se objevilo jeden a půl penisu a asi 3 vteřiny homosexuálního sexu, že by se blýskalo na lepší časy? ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pozor! Malý spoiler!! Motto filmu: „Čo si tak vyskúšať sex s iným pred tým, ako sa vezmeme?“ Asi tušíte, že čo nasleduje a ako to dopadne. Neviem, že čo presne mám myslieť o takýchto filmoch. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Reklama