Reklama

Reklama

My Friend Dahmer

  • Austrálie My Friend Dahmer (více)
Trailer 2

Jefferrey Dahmer byl americký sériový vrah, který mezi roky 1978 až 1991 zavraždil 17 obětí.Tento snímek odhaluje příběh jeho dospívání. Mladý Jefferrey Dahmer má problémy ve škole a jeho rodinné zázemí je v troskách. Svůj volný čas tráví sběrem mrtvých zvířat a jejich vycpáváním. Jeho problémy se vztahy a přijmutí sebe samotného vedou postupně k rozkladu jeho osobnosti, alkoholismu a kompletní izolaci od přátel a rodiny. (didas)

(více)

Recenze (29)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa zameriava na stredoškolský život Jeffreyho Dahmera (Ross Lynch), ktorý sa neskôr stal jedným z najznámejších sériových vrahov v americkej histórii a bol odsúdený za 17 vrážd. - Pre mňa jeden z najočakávanejších filmov posledných rokov, ktorý síce hodnotím celkom nízko, ale za sklamanie ho vôbec nepovažujem. A to preto, že som od toho nečakal nejakú výraznú hororovú jazdu. Ako pohlad na ťažký život Jeffreyho počas jeho školských dní sa mi to páčilo, len je škoda, že to neponúklo trochu viac a v podstate je tu zobrazené len to, čo som o Jeffreym už dávno vedel. Páčilo sa mi to vizuálne, herec sa do hlavnej úlohy perfektne hodil a rád by som si pozrel sequel, v ktorom by sa režisér zameral na život Jeffreyho ako sériového vraha. + herečka z Nothing Left to Fear a Armed Response + herec z Mayhem + herečka z Tragedy Girls ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Veľká bieda, katastrofa. Čo je zaujímavé na detstve či dospievaní jedného z najväčších sériových vrahov, keď mnohých, respektíve takmer všetkých, zaujíma najmä to, čo prišlo POTOM. Možno keby šlo o precíznejšie spracovanie z obdobia dospievania, ktoré by zasiahlo po emocionálnej stránke, a človek by tak skutočne nazrel do formujúcej sa temnej duše Dahmera, možno by k ako takému vyvolaniu pocitu úzkosti došlo. Lenže toto je strašne mdlé, bez akejkoľvek snahy šokovať, a tak diváka citovo zasiahnuť. Dahmer bol údajne už ako malý chlapec zneužitý, pričom na základe tejto skúsenosti, sa zrejme pretransformoval na bytosť bez emócií. Nechápem, načo sa niekto do niečoho serie, keď to odjebe takýmto mizerným, trápnym spôsobom. Celý film, je len akousi sondou do mysle človeka, ktorý sa premáha, aby vykonal, respektíve nevykonal "prvú" vraždu. No a verte či nie. Ani k tej nedôjde. Životopisná dráma možno, no krimi, horor, thriller? To je kurva fór? No a neviem, z akého dôvodu, by mal byť tento film "pre niekoho" doslova jeden z najočakávanejších filmov posledných rokov, keď ho točil takýto looser, no chváliť tu nejakú kokotinu, len preto, že si berie na paškál tak negatívne preslávenú osobnosť kriminalistiky, rozhodne nemienim. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivé školní drama. Sledujeme vývoj mezi vykořisťujícími a vykořisťovanými. Film ukazuje Dahmerovu psychopalotogii a vůbec ho neomlouvá. Dahmer směřuje ke svému osudu a výsledek je zdrcující. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dle dostupných informací více méně věrohodná (na skutečnosti založená) sonda do mysli a života jednoho narušeného dospívajícího jedince, který se záhy na to nechvalně proslaví homosexuální nekrofilií, kanibalismem a rozsáhlou sbírkou morbidních relikvií. Film se vyhýbá senzacechtivým scénám a končí tam, kde filmy o podobných jedincích teprve pořádně začínají, což hodnotím nadmíru pozitivně. A na deviantovu obhajobu musím říct, že vyrůstat ve středozápadním vidlákově a navíc v rodině s tak jeblou matkou a netečným hňupovitým otcem (skvělí Heche a Roberts), v sériového vraha by se mohl vyvinout i leckdo normální, nejenom homosexuální kanibal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky o ničem. Dahmer tu je vykreslený jako podivín a školní outsider, který má zálibu kostech a mrtvých zvířatech. Ale v zásadě tu není nic, co by nějak směřovalo k jeho kariéře sériového vraha. Určité záchvěvy tu sice jsou, ale na film je to až moc normální, dá-li se to tak říct. Ani problémy v rodině neposkytují žádné vodítko či zdůvodnění. Famílie sice nefunguje, ale od jiných rozvrácených manželství se nijak neodlišuje. Za zmínku tak stojí jen herci. Ross Lynch byl castingovou trefou a Anne Heche jako jeho matka byla namaskovaná k nepoznání, přičemž ukázala, že hrát pořád ještě umí. Nicméně to na víc jak 30% nestačí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože.. Vcelku průměrně natočený film o tom méně dramatickém (i když možná formativním) úseku Dahmerova života. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

My Friend Dahmer síce môže potešiť dôkladným dobovým prevedením a sympatickým hereckým obsadením, avšak nič z uvedeného nevynahradí ten premárnený potenciál. Toto mohol byť fakt solídny, priam až učebnicový film, ale bohužiaľ sa niečo pokazilo. Neviem, či to je chýba réžie či samotného scenára, ale My Friend Dahmer prehráva po takmer všetkých stránkach. Nefunguje ako štúdium psychicky narušených jedincov, ako hororový triler, psychologická dráma, či dokonca ani ako biografický film. Neuvidíte tu žiadnu vraždu, žiaden zvrat, rozklad Jeffovej osobnosti ani nič podobné. Občas síce film nahodí trošku temnejšiu atmosféru, ale vzápätí je všetko hodené do koša, pretože sa tam doslova nič nedeje. Ďalej sa ani rozpisovať nebudem, pretože to aj tak nemá cenu a svoje sklamanie som už opísal myslím dostatočne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „My Friend Dahmer“ si vzal zajímavou postavu kriminalistiky a udělal z ní tuctového týpky, co to měl v životě těžké, protože byl jiný. Vlastně se ničím neliší od jiných podobných filmových postav – a zůstávám o toho, že je to zde především filmová postava – které nalezneme v podobných filmech, jež se soustředí na příčiny toho, proč lidé vraždili a vraždí. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Vlastně by to mohl být běžný pochmurný film o samotářském podivínovi z nefunkční rodiny, který se někde v zapadlém americkém městečku snaží přežít do maturity a chtěl by kluka, což je v podstatě v konfiguraci jeho života bez šance. Protože jde ale o dětství známého vraha, celkem nudný film přežíváme v očekávání, kdy, jak (a jestli) dojde k vraždě nebo vraždám. V námětu je určitá chyba - nikdo podvědomě asi nechce sympatizovat s outsiderem, když předem ví, co z něj vyroste a naopak vzhledem k tomu, co film nakonec nabídne, může být zklamaný, že čekal od filmu víc. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

! Toto je autentické svědectví z první ruky, nikoliv fikce. Životopisné drama vycházející ze stejnojmenné komiksové předlohy Johna "Derfa" Backderfa, kamaráda a spolužáka Jeffreyho Dahmera. Poprosil bych proto všechny, kdož ví o Dahmerově životě hovno a zjevně ani o něj nemají zájem, aby film ignorovali, nepsali sem sračky a raději si pustili nějakou vyvražďovačku pro dementy. Jste na špatné adrese. Toto je dobrý film. ! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu myšlení některých uživatelů.. tady se jasně píše, že to je příběh z jeho dospívání, což ale souvisí s tim co příšlo pak, protože všechno musí nějak začít a mě ten film vůbec nenudil.. je pravda, že napínavý to moc nebylo a žádnej větší zvrat nepřišel, ale Ross Lynch to zahrál dobře.. celkem v pohodě film do sbírky Based on true events.. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá sonda do středoškolský etapy jednoho z nejpopulárnějších sériovejch vrahů. Spousta hardcore hororovejch hlupáků to zde rovnou hodí k odpadu jelikož čekali tři prdele krve, pravděpodobně netušíc že film je adaptací komiksu kterej vydal Dahmerův kamarád ze střední a zároveň jedna z postav filmu kterej se ho snažil přiblížit lidem tak jak ho viděli jeho nejbližší a jak se on choval k nim. Obsazení hlavní role je super a od první minuty víte že koukáte na magora se zábleskama normálnosti (návštěva víceprezidenta), a ne naopak. Film je tak o 30 minut delší než by bylo třeba a je tam spousta částí co by šla vystříhat, i tak to ani zdaleka neni náká hrozná sračka. Jen musíte vědět do čeho jdete. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Tady je to celkový hodnocení skutečně hodně mimo. Prostě pár psychoušů vidělo jméno Dahmer a čekalo nějakej brutální slasher nebo co, a ten nedostali, a tak se zlobí:)) Jde o DRAMA, takže ano, MLUVÍ se tu, krev uvidíte maximálně zvířecí. Je to natočený podle komiksový předlohy, kterou napsal a nakreslil Dahmerův spolužák ze střední Backderf, jedna z hlavních postav filmu, jsou to autentický vzpomínky. Podle mě to Dahmerův postupnej pád někam, odkud už není návratu, vykreslilo hodně dobře. Nejde o žádnou jeho obhajobu ani obžalobu, je to prostě jen svědectví o jedný etapě jeho života, těsně předtím, než začala ta, kterou zná celej svět. Civilně pojatý i natočený, skvělý herecký výkony a děsivý vzpomínky si odsud taky odnesete. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že natočeno s maximální snahou o autenticitu. Úzkostně neodvratné směřování chlapce, který měl nutkavé zájmy, o kterých nešlo psát školní sloh. Kdyby měl lepší rodinné zázemí asi by to stejně jeho budoucnost nezměnilo. Film je tísnivý a napínavý. Chápu nízké hodnocení na ČSFD, většina diváků asi nebude spokojena s jeho koncem. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Příběhově o ničem, pořád to stejné dokola. Žádné zakočení také nebylo... Jinak je to strašně divný člověk. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Dahmer byl pro mě asi vždy jednou z největších fascinací mezi sériovými vrahy. Četla jsem a viděla jsem o něm všechno možné a nemožné, takže znám jeho život snad i pozpátku. Pokud si někdo stěžuje, že je tohle zpracování málo drsné, tak asi úplně nepochopili pointu. Nemá to přece být o jeho "kariéře" sériového vraha, ale o jeho dospívání a jeho neschopnosti ovládnout své pudy, které se v něm pomalu ale jistě probouzeli. Nemám tedy problém s tím, že to měla být pouze sonda do jeho školních let. Obsazení bylo super, obzvlášť Lynch/Dahmer. Největším kamenem úrazu je zpracování. Celé to působí hrozně bezcílně. Motá se to stále v tom stejném kruhu (rodina, hádky, škola), po nějaké době si to odškrtne další bod, kdy se Dahmer posune dál (lovení zvěře, školní šašek, alkoholismus atd.) a pak se to opět vrátí zpět. Nenechalo to ve mě tedy vůbec žádný dojem. Chybí tomu nějaké napětí a opravdové emoce, celé je to hrozně umělé a bez života. Bohužel tedy zklamání, docela jsem se na to i těšila. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Nebyl to žádný boom, ale rozhodně to nebylo ani špatné. Tempo bylo pomalejší, některá místa byla hluchá, přesto šlo ale udržet krok a jestli mě někdo skutečně bavil a absolutně přesvědčil o hereckém talentu, tak je to Ross Lynch. V tu chvíli totiž na obrazovce nebyl on, ale doopravdy nějaký psychicky narušený středoškolák, u kterého jen čekáte, kdy to vybuchne a on vyvede něco... velkého. Já se přiznám, že jsem na ten výbuch opravdu čekala do posledních 15ti minut, zatímco stále nepřicházel; a pak mi došlo, že už ani nepřijde. Mnozí mohou být zklamaní, že nepřišlo v podstatě vůbec nic, ale já jsem právě tohle zakončení shledala za naprostou třešničku, protože právě ten odlehčený a přitom naprosto zřejmý konec byl brilantní. Mluvil za vše a víc nebylo třeba. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Dahmer není zrovna můj oblíbenej sériovej vrah, ale v lidovém povědomí je zapsanej velmi hluboce. Z toho, co jsem o něm přečetl, mi přijde, že tenhle film jeho mládí skvěle vystihl. Je to takové civilní a poklidné, v podtextu ale znepokojivé až mrazivé. Těch ani ne 50% upřímně nechápu... co kdo čekal? Nějaké krvavé lázně? Dahmer nebyl žádnej Leatherface, co by lidi porcoval jen tak pro potěchu oka, byl to prostě od přírody magor, jehož temná zákoutí mysli vykrystalizovala na pozadí vyčlenění z jakéhokoli normálního kolektivu a především vlivem nestabilní rodiny. Odtud jeho strach z opuštění, pojídání obětí a snaha o výrobu zombie sexuálních otroků. Podle mě tenhle film trefil do černýho. ()

Reklama

Reklama