Reklama

Reklama

My Friend Dahmer

  • Austrálie My Friend Dahmer (více)
Trailer 2

Jefferrey Dahmer byl americký sériový vrah, který mezi roky 1978 až 1991 zavraždil 17 obětí.Tento snímek odhaluje příběh jeho dospívání. Mladý Jefferrey Dahmer má problémy ve škole a jeho rodinné zázemí je v troskách. Svůj volný čas tráví sběrem mrtvých zvířat a jejich vycpáváním. Jeho problémy se vztahy a přijmutí sebe samotného vedou postupně k rozkladu jeho osobnosti, alkoholismu a kompletní izolaci od přátel a rodiny. (didas)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (29)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „My Friend Dahmer“ si vzal zajímavou postavu kriminalistiky a udělal z ní tuctového týpky, co to měl v životě těžké, protože byl jiný. Vlastně se ničím neliší od jiných podobných filmových postav – a zůstávám o toho, že je to zde především filmová postava – které nalezneme v podobných filmech, jež se soustředí na příčiny toho, proč lidé vraždili a vraždí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dle dostupných informací více méně věrohodná (na skutečnosti založená) sonda do mysli a života jednoho narušeného dospívajícího jedince, který se záhy na to nechvalně proslaví homosexuální nekrofilií, kanibalismem a rozsáhlou sbírkou morbidních relikvií. Film se vyhýbá senzacechtivým scénám a končí tam, kde filmy o podobných jedincích teprve pořádně začínají, což hodnotím nadmíru pozitivně. A na deviantovu obhajobu musím říct, že vyrůstat ve středozápadním vidlákově a navíc v rodině s tak jeblou matkou a netečným hňupovitým otcem (skvělí Heche a Roberts), v sériového vraha by se mohl vyvinout i leckdo normální, nejenom homosexuální kanibal. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky o ničem. Dahmer tu je vykreslený jako podivín a školní outsider, který má zálibu kostech a mrtvých zvířatech. Ale v zásadě tu není nic, co by nějak směřovalo k jeho kariéře sériového vraha. Určité záchvěvy tu sice jsou, ale na film je to až moc normální, dá-li se to tak říct. Ani problémy v rodině neposkytují žádné vodítko či zdůvodnění. Famílie sice nefunguje, ale od jiných rozvrácených manželství se nijak neodlišuje. Za zmínku tak stojí jen herci. Ross Lynch byl castingovou trefou a Anne Heche jako jeho matka byla namaskovaná k nepoznání, přičemž ukázala, že hrát pořád ještě umí. Nicméně to na víc jak 30% nestačí. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu myšlení některých uživatelů.. tady se jasně píše, že to je příběh z jeho dospívání, což ale souvisí s tim co příšlo pak, protože všechno musí nějak začít a mě ten film vůbec nenudil.. je pravda, že napínavý to moc nebylo a žádnej větší zvrat nepřišel, ale Ross Lynch to zahrál dobře.. celkem v pohodě film do sbírky Based on true events.. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

! Toto je autentické svědectví z první ruky, nikoliv fikce. Životopisné drama vycházející ze stejnojmenné komiksové předlohy Johna "Derfa" Backderfa, kamaráda a spolužáka Jeffreyho Dahmera. Poprosil bych proto všechny, kdož ví o Dahmerově životě hovno a zjevně ani o něj nemají zájem, aby film ignorovali, nepsali sem sračky a raději si pustili nějakou vyvražďovačku pro dementy. Jste na špatné adrese. Toto je dobrý film. ! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v domě, ve kterém Jeffrey Dahmer (Ross Lynch) doopravdy vyrůstal. Nachází se ve městě Bath v Ohiu. Tvůrci chtěli na filmování využít i jeho střední školu, ta ale s natáčením nesouhlasila. (Delock)
  • Alex Wolff (Derf Backderf) se zmínil o zvláštních událostech v Dahmerově skutečném domě během natáčení. Světla například pořád sama zhasínala a herci měli všeobecně pocit neklidu či nevolnosti. Vzpomíná na to jako na jeden z nejstrašidelnějších zážitků své herecké kariéry. (Delock)

Reklama

Reklama