Reklama

Reklama

My Friend Dahmer

  • Austrálie My Friend Dahmer (více)
Trailer 2

Jefferrey Dahmer byl americký sériový vrah, který mezi roky 1978 až 1991 zavraždil 17 obětí.Tento snímek odhaluje příběh jeho dospívání. Mladý Jefferrey Dahmer má problémy ve škole a jeho rodinné zázemí je v troskách. Svůj volný čas tráví sběrem mrtvých zvířat a jejich vycpáváním. Jeho problémy se vztahy a přijmutí sebe samotného vedou postupně k rozkladu jeho osobnosti, alkoholismu a kompletní izolaci od přátel a rodiny. (didas)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (29)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa zameriava na stredoškolský život Jeffreyho Dahmera (Ross Lynch), ktorý sa neskôr stal jedným z najznámejších sériových vrahov v americkej histórii a bol odsúdený za 17 vrážd. - Pre mňa jeden z najočakávanejších filmov posledných rokov, ktorý síce hodnotím celkom nízko, ale za sklamanie ho vôbec nepovažujem. A to preto, že som od toho nečakal nejakú výraznú hororovú jazdu. Ako pohlad na ťažký život Jeffreyho počas jeho školských dní sa mi to páčilo, len je škoda, že to neponúklo trochu viac a v podstate je tu zobrazené len to, čo som o Jeffreym už dávno vedel. Páčilo sa mi to vizuálne, herec sa do hlavnej úlohy perfektne hodil a rád by som si pozrel sequel, v ktorom by sa režisér zameral na život Jeffreyho ako sériového vraha. + herečka z Nothing Left to Fear a Armed Response + herec z Mayhem + herečka z Tragedy Girls ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Vlastně by to mohl být běžný pochmurný film o samotářském podivínovi z nefunkční rodiny, který se někde v zapadlém americkém městečku snaží přežít do maturity a chtěl by kluka, což je v podstatě v konfiguraci jeho života bez šance. Protože jde ale o dětství známého vraha, celkem nudný film přežíváme v očekávání, kdy, jak (a jestli) dojde k vraždě nebo vraždám. V námětu je určitá chyba - nikdo podvědomě asi nechce sympatizovat s outsiderem, když předem ví, co z něj vyroste a naopak vzhledem k tomu, co film nakonec nabídne, může být zklamaný, že čekal od filmu víc. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky o ničem. Dahmer tu je vykreslený jako podivín a školní outsider, který má zálibu kostech a mrtvých zvířatech. Ale v zásadě tu není nic, co by nějak směřovalo k jeho kariéře sériového vraha. Určité záchvěvy tu sice jsou, ale na film je to až moc normální, dá-li se to tak říct. Ani problémy v rodině neposkytují žádné vodítko či zdůvodnění. Famílie sice nefunguje, ale od jiných rozvrácených manželství se nijak neodlišuje. Za zmínku tak stojí jen herci. Ross Lynch byl castingovou trefou a Anne Heche jako jeho matka byla namaskovaná k nepoznání, přičemž ukázala, že hrát pořád ještě umí. Nicméně to na víc jak 30% nestačí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dle dostupných informací více méně věrohodná (na skutečnosti založená) sonda do mysli a života jednoho narušeného dospívajícího jedince, který se záhy na to nechvalně proslaví homosexuální nekrofilií, kanibalismem a rozsáhlou sbírkou morbidních relikvií. Film se vyhýbá senzacechtivým scénám a končí tam, kde filmy o podobných jedincích teprve pořádně začínají, což hodnotím nadmíru pozitivně. A na deviantovu obhajobu musím říct, že vyrůstat ve středozápadním vidlákově a navíc v rodině s tak jeblou matkou a netečným hňupovitým otcem (skvělí Heche a Roberts), v sériového vraha by se mohl vyvinout i leckdo normální, nejenom homosexuální kanibal. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Veľká bieda, katastrofa. Čo je zaujímavé na detstve či dospievaní jedného z najväčších sériových vrahov, keď mnohých, respektíve takmer všetkých, zaujíma najmä to, čo prišlo POTOM. Možno keby šlo o precíznejšie spracovanie z obdobia dospievania, ktoré by zasiahlo po emocionálnej stránke, a človek by tak skutočne nazrel do formujúcej sa temnej duše Dahmera, možno by k ako takému vyvolaniu pocitu úzkosti došlo. Lenže toto je strašne mdlé, bez akejkoľvek snahy šokovať, a tak diváka citovo zasiahnuť. Dahmer bol údajne už ako malý chlapec zneužitý, pričom na základe tejto skúsenosti, sa zrejme pretransformoval na bytosť bez emócií. Nechápem, načo sa niekto do niečoho serie, keď to odjebe takýmto mizerným, trápnym spôsobom. Celý film, je len akousi sondou do mysle človeka, ktorý sa premáha, aby vykonal, respektíve nevykonal "prvú" vraždu. No a verte či nie. Ani k tej nedôjde. Životopisná dráma možno, no krimi, horor, thriller? To je kurva fór? No a neviem, z akého dôvodu, by mal byť tento film "pre niekoho" doslova jeden z najočakávanejších filmov posledných rokov, keď ho točil takýto looser, no chváliť tu nejakú kokotinu, len preto, že si berie na paškál tak negatívne preslávenú osobnosť kriminalistiky, rozhodne nemienim. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Jeffrey Dahmer (Ross Lynch) s několika přáteli setká s tehdejším americkým viceprezidentem Walterem Mondalem (Tom Luce), což se stalo i ve skutečnosti. (Delock)
  • Film se natáčel v domě, ve kterém Jeffrey Dahmer (Ross Lynch) doopravdy vyrůstal. Nachází se ve městě Bath v Ohiu. Tvůrci chtěli na filmování využít i jeho střední školu, ta ale s natáčením nesouhlasila. (Delock)
  • Skutečný Derf Backderf (Alex Wolff) prohlásil, že mu bylo nepříjemné jakkoli komunikovat s Rossem Lynchem (Jeff Dahmer) během natáčení, protože jeho podoba s Dahmerem byla neskutečně přesná. (Delock)

Reklama

Reklama