Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a noc na křižovatce (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret: Night at the Crossroads (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komisař Maigret několik hodin vyslýchal záhadného Dána jménem Carl Andersen, ale ani navzdory hromadě usvědčujících důkazů se mu z něj nepodařilo vypáčit přiznání. Co dělá mrtvola obchodníka s diamanty v kufru Andersenova auta zaparkovaného u jeho usedlosti na samotě? Buď je nevinný, nebo opravdu dobrý lhář! Co tom může vědět jeho krásná a křehká sestra? A proč se všichni z okolí chovají tak strašně tajuplně? Maigret se rozhodne najít pachatele, ať to stojí, co to stojí… a ve vzrušujícím, napínavém detektivním příběhu se sám ocitá v pokušení. (TV Prima)

(více)

Recenze (80)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda myslel jsem si, že Rowan roli věhlasného detektiva nedá, ale opak je pravdou,byl dobrej, uznávám. I když měl docela ulehčenou roli, protože komisař Maigret kdyby čuměl na nahýho Miloše Zemana a nebo majetek Bill Gatese pořád by měl výraz ala "objevuju Ameriku". Jinak dílo bych nazval ryze anglický, tak moc nějaký až to bylo zajímavý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dědeček mi jednou řekl, že jedna z nejhorších věcí, ke které za jeho života došlo, byl nárůst policejních pravomocí. Nyní může do gentlemanova salonu vstoupit každý hulvát a zpochybnit jeho slova." Případ je jasný, ale Maigret tomu nevěří. Proč? Tak si to zopakujme - máme tu mrtvého žida, neexistujícího dánského občana, falešnou sestru, úplatné poldy, ozbrojené sousedy a díru zvanou Arpajon. No a mně se v tom chaosu docela líbilo. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, kdo v tom má prsty, ale to nemusí být na škodu. Tady to taky nevadilo, ale přesto mě film lehce ukolébal do letargie a na můj vkus mi až příliš pomalu plynul, že i přes zajímavé prostředí, dobré herecké obsazení, na televizní tvorbu slušnou kameru, to pro mě více jak 60 % není. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že v té vyšetřovatelsko-filmařské rutině nepřišlo více takových scén, jako když se v kupé vlaku objeví dým z Maigretovy dýmky a pachatel pochopí situaci.. Atkinson své pojetí pařížského detektiva z Nábřeží Zlatníků (zádumčivý stroj na řešení mordů, jehož brvy se zarputile brání pohybu) dovedl téměř k dokonalosti. Zajímavé, když ještě nedávno v jisté roli tvrdil, že Francouze nenávidí a ptal se, jestli všichni ti muži padli u Agincourtu zbytečně a jestli chlap, co upálil Johanku z Arku, jen promarnil dobré zápalky.. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající detektivka se silnou příchutí noir. Maigret, truchlící nad smrtí bývalého kolegy, je zadumanější než kdy před tím, pořádně zapletený příběh nepostrádá zajímavé rozuzlení, nechybí ani zajímaví záporáci a smyslná femme fatale. O dokonalé atmosféře se již asi zmiňovat nemusím, stejně jako o výborných hereckých výkonech všech (!) zúčastněných. Ani o emotivní scény není nouze, přičemž noční přestřelka na křižovatce či závěrečné setkání hlavních protihráčů ve vlakovém kupé jsou už jen pomyslnými třešničkami na velmi chutném dortu. 95%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád by som vyššie, no mňa takýto druh kriminálok príliš nebaví. Keď nejde o sériového vraha, nejde o nič :D Nie je tu zverejnený obsah, a ja som tak nejak dúfal, že to bude o nejakých vraždách. Počas sledovania filmu som si myslel, že ho napíšem JA. Ale zas by ho nezverejnili, tak si budeme musieť počkať, kým si to pozrie "Marceloo". ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O řád lepší, než dva předchozí Maigretové v podání Atkinskona, skoro jako kdyby tvůrčí tým konečně pochopil, že film s Francouzským detektivem potřebuje trochu jiné zacházení, než detektiv z Belgie (tenhle tým dělal Poirota) a taky je hlavní postava trochu víc melancholická, takže konečně ladí s Atkinsonovo obočím. A hlavně je tu fakt dobře natočenej dobrej příběh a nejsou tam žádné vesmírné chobotničky s chapadlama, což je sice mínus, ale asi tam moc nesedli. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečné, výtečné. Skvělá atmosféra tehdejší Francie, Rowanu Atkinsonovi by ani Gabin těžko mohl něco vyčítat, Simenonova poetika zůstala nedotčená, opravdu povedený kousek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný krimi príbeh ohľadom vraždy jedného židovského klenotníka ma síce moc nezaujal, no oceňujem aspoň to záverečné rozuzlenie a technickú stránku snímku. Snáď ďalšie diely o Maigretovi a jeho prípadoch budú zaujímavejšie. Priemer. 60/100 ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zpracování této maigretovky je hodně odlišné od verze z roku 1992. A musím dodat - při vší úctě k Bruno Cremerovi - že aktuální zpracování se mi líbilo přece jen více. Budu si muset přečíst předlohu, abych se dozvěděl jak to Simenon vlastně původně napsal... ()

Flego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretí televízny film o komisárovi Maigretovi s vynikajúcim Rowanom Atkinsonom. Tentokrát vyšetruje zamotaný prípad na vidieku. Film má spád, správnu atmosféru a prekvapivý záver. Táto rodiaca sa séria začína byť veľmi dobrá a kvalitná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mne tolik nechytil, protože mi přišel až moc přeslazený. Možná je to dané i tím, že to režírovala ženská, a tak sledujeme spíše ženské problémy ženských postav včetně dvou manželek kriminalistů, je tomu věnována neměrná stopáž a zcela to rozmělňuje samotný případ, který mi pak přijde podaný zkratkovitě - třeba o té loupeži a osudu Goldbergů bych se rád dozvěděl víc, než o Carlovi a jeho "sestře". I takové to - hleďme, Maigreta kdejaká neuloví, je to vzorný manžel, byť policista - se mi nepozdávalo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérií je táto časť slabšia. Ale nie preto, že by tam bol deficit pôsobivej atmosféry alebo civilného herectva. Tieto dve zložky stále fungujú a bavia. Len ten príbeh je už tisíc krát videný. Je pravda, že prispôsobovať dielo novému publiku, je v prípade Maigreta zbytočné. Nemu tá starosvetskosť svedčí. A aj napriek tomu, že to má fungujúce nuansy ústredných vzťahov a že to má aj nosnú myšlienku skrývajúcu sa za tým všetkým, výsledný efekt nebol pre mňa bohužiaľ v ničom prekvapivý. Stále ale Atkinsonovú kreáciu vnímam ako obrovské pozitívum. Vďaka nemu je celé dielo vťahujúce a uveriteľné. V tomto smere sa tomu nedá vytknúť prakticky nič. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle Maigret mi přišel ze všech zatím doposud tří vydaných nejhorší a to hlavně díky absenci napětí a imo nezáživnému a až příliš zamotanému případu. Dobová atmosféra je naopak velice solidní. Slabší 3*. ()

fragre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl s R. Atkinsonem jako Maigretem, jehož pojetí této role se mi líbí stále více, byl zatím nejmelancholičtější, dokonce s nádechem beznaděje. Maigret zádumčivější než v předchozích dvou dílech. Navíc, tento příběh jsem dosud neznal, takže mne děj více do sebe vtáhl. A ano, zaujalo mne, že při fotografování zločinců používá pařížská policie československý fotoaparát značky Flexaret. ()

Reklama

Reklama