Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a noc na křižovatce (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret: Night at the Crossroads (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komisař Maigret několik hodin vyslýchal záhadného Dána jménem Carl Andersen, ale ani navzdory hromadě usvědčujících důkazů se mu z něj nepodařilo vypáčit přiznání. Co dělá mrtvola obchodníka s diamanty v kufru Andersenova auta zaparkovaného u jeho usedlosti na samotě? Buď je nevinný, nebo opravdu dobrý lhář! Co tom může vědět jeho krásná a křehká sestra? A proč se všichni z okolí chovají tak strašně tajuplně? Maigret se rozhodne najít pachatele, ať to stojí, co to stojí… a ve vzrušujícím, napínavém detektivním příběhu se sám ocitá v pokušení. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád by som vyššie, no mňa takýto druh kriminálok príliš nebaví. Keď nejde o sériového vraha, nejde o nič :D Nie je tu zverejnený obsah, a ja som tak nejak dúfal, že to bude o nejakých vraždách. Počas sledovania filmu som si myslel, že ho napíšem JA. Ale zas by ho nezverejnili, tak si budeme musieť počkať, kým si to pozrie "Marceloo". ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti Případu mrtvého muže zpátečka ke klasické whodunitce, takže to není tak drsné a emotivní. Tenhle díl je spíš melancholický, Maigret je tu tichý a zadumaný a ostatně má proč – záhada je totiž ze seriálu prozatím nejkomplexnější a klobouk dolů, jestli jste ji rozluštili před policisty. Zeitgeist stále perfektní. Těším se na Vánoce. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinson si mě ve vážné roli získává víc a víc. Jeho pohledy nevypovídají o ničem a současně divák dostává tušení, že nad něčím Maigret dumá. Zajímavá byla i postava jednookého aristokrata. A z velké části díky charismatu Toma Wlaschiha. Dost odvedl pozornost od všech ostatních postav, které se probraly až v závěru, aby divoce rozkryly do té doby takřka vůbec nerozpletenou hádanku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že v té vyšetřovatelsko-filmařské rutině nepřišlo více takových scén, jako když se v kupé vlaku objeví dým z Maigretovy dýmky a pachatel pochopí situaci.. Atkinson své pojetí pařížského detektiva z Nábřeží Zlatníků (zádumčivý stroj na řešení mordů, jehož brvy se zarputile brání pohybu) dovedl téměř k dokonalosti. Zajímavé, když ještě nedávno v jisté roli tvrdil, že Francouze nenávidí a ptal se, jestli všichni ti muži padli u Agincourtu zbytečně a jestli chlap, co upálil Johanku z Arku, jen promarnil dobré zápalky.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O řád lepší, než dva předchozí Maigretové v podání Atkinskona, skoro jako kdyby tvůrčí tým konečně pochopil, že film s Francouzským detektivem potřebuje trochu jiné zacházení, než detektiv z Belgie (tenhle tým dělal Poirota) a taky je hlavní postava trochu víc melancholická, takže konečně ladí s Atkinsonovo obočím. A hlavně je tu fakt dobře natočenej dobrej příběh a nejsou tam žádné vesmírné chobotničky s chapadlama, což je sice mínus, ale asi tam moc nesedli. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Střelná zbraň, která je nalezena u Carla Andersena (Tom Wlaschiha), je malá kapesní zbraň značky Derringer. (ArthasKarfa)
  • Fotoaparát, kerým je na policejní stanici fotografován Carl Anderson (Tom Wlaschiha), je Flexaret, model IV, vyráběný v letech 1955-1959 podnikem Meopta Přerov. Tyto fotoaparáty byly vybaveny hledáčkovým objektivem Anastigmat 80mm f/3 a snímacím objektivem Belar 80mm f/3,5. Tento model Flexaret jako první umožňoval fotografovat nejen na střední formát 6x6 (60x60mm), ale i na kinofilm 35mm. (Vikta)
  • Ve filmu je několikrát záběr na telefonní budku, kde je automat s kroucenou telefonní šňurou. To však v době, kdy se film odehrává (konec padesátých let), nebylo možné - kroucená telefonní šňura byla zavedena až začátkem let šedesátých. (tommicek)

Reklama

Reklama