Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a noc na křižovatce (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret: Night at the Crossroads (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komisař Maigret několik hodin vyslýchal záhadného Dána jménem Carl Andersen, ale ani navzdory hromadě usvědčujících důkazů se mu z něj nepodařilo vypáčit přiznání. Co dělá mrtvola obchodníka s diamanty v kufru Andersenova auta zaparkovaného u jeho usedlosti na samotě? Buď je nevinný, nebo opravdu dobrý lhář! Co tom může vědět jeho krásná a křehká sestra? A proč se všichni z okolí chovají tak strašně tajuplně? Maigret se rozhodne najít pachatele, ať to stojí, co to stojí… a ve vzrušujícím, napínavém detektivním příběhu se sám ocitá v pokušení. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že v té vyšetřovatelsko-filmařské rutině nepřišlo více takových scén, jako když se v kupé vlaku objeví dým z Maigretovy dýmky a pachatel pochopí situaci.. Atkinson své pojetí pařížského detektiva z Nábřeží Zlatníků (zádumčivý stroj na řešení mordů, jehož brvy se zarputile brání pohybu) dovedl téměř k dokonalosti. Zajímavé, když ještě nedávno v jisté roli tvrdil, že Francouze nenávidí a ptal se, jestli všichni ti muži padli u Agincourtu zbytečně a jestli chlap, co upálil Johanku z Arku, jen promarnil dobré zápalky.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérií je táto časť slabšia. Ale nie preto, že by tam bol deficit pôsobivej atmosféry alebo civilného herectva. Tieto dve zložky stále fungujú a bavia. Len ten príbeh je už tisíc krát videný. Je pravda, že prispôsobovať dielo novému publiku, je v prípade Maigreta zbytočné. Nemu tá starosvetskosť svedčí. A aj napriek tomu, že to má fungujúce nuansy ústredných vzťahov a že to má aj nosnú myšlienku skrývajúcu sa za tým všetkým, výsledný efekt nebol pre mňa bohužiaľ v ničom prekvapivý. Stále ale Atkinsonovú kreáciu vnímam ako obrovské pozitívum. Vďaka nemu je celé dielo vťahujúce a uveriteľné. V tomto smere sa tomu nedá vytknúť prakticky nič. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda myslel jsem si, že Rowan roli věhlasného detektiva nedá, ale opak je pravdou,byl dobrej, uznávám. I když měl docela ulehčenou roli, protože komisař Maigret kdyby čuměl na nahýho Miloše Zemana a nebo majetek Bill Gatese pořád by měl výraz ala "objevuju Ameriku". Jinak dílo bych nazval ryze anglický, tak moc nějaký až to bylo zajímavý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mne tolik nechytil, protože mi přišel až moc přeslazený. Možná je to dané i tím, že to režírovala ženská, a tak sledujeme spíše ženské problémy ženských postav včetně dvou manželek kriminalistů, je tomu věnována neměrná stopáž a zcela to rozmělňuje samotný případ, který mi pak přijde podaný zkratkovitě - třeba o té loupeži a osudu Goldbergů bych se rád dozvěděl víc, než o Carlovi a jeho "sestře". I takové to - hleďme, Maigreta kdejaká neuloví, je to vzorný manžel, byť policista - se mi nepozdávalo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vynikající příspěvek do série Maigretovských filmů. Tvůrci opět předvedli prvotřídní práci a nabídli nám tradičně britsky kvalitní podívanou, kde hraje prim hustá atmosféra, prostředí a herecké výkony (Rowan je pořád lepší a lepší a předvádí fantastickou ukázku dramatického herectví), a vlastně je to asi dost možná i prozatím nejlepší příspěvek do série - scénáři totiž taky není co vytknout - vůbec nic. Detektivka jak má být, v Británii se tohoto francouzského rodáka ujali nadmíru dobře a já se nesmírně těším na další díly a pokud to takhle bude pokračovat dál, Atkinson v té roli snad předčí i Gabina - Cremera překonal už dávno. 90%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Fotoaparát, kerým je na policejní stanici fotografován Carl Anderson (Tom Wlaschiha), je Flexaret, model IV, vyráběný v letech 1955-1959 podnikem Meopta Přerov. Tyto fotoaparáty byly vybaveny hledáčkovým objektivem Anastigmat 80mm f/3 a snímacím objektivem Belar 80mm f/3,5. Tento model Flexaret jako první umožňoval fotografovat nejen na střední formát 6x6 (60x60mm), ale i na kinofilm 35mm. (Vikta)
  • Ve filmu je několikrát záběr na telefonní budku, kde je automat s kroucenou telefonní šňurou. To však v době, kdy se film odehrává (konec padesátých let), nebylo možné - kroucená telefonní šňura byla zavedena až začátkem let šedesátých. (tommicek)
  • Střelná zbraň, která je nalezena u Carla Andersena (Tom Wlaschiha), je malá kapesní zbraň značky Derringer. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama