Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

Flego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladá tanečnica z klubu na Montmartre sa objaví na policajnom veliteľstve a rozpráva Maigretovi, že počula o plánovanej vražde "grófky". Príliš jej neverí, o to väčšie prekvapenie nastane, keď ju nájdu mŕtvu a onedlho aj nadrogovanú starú grófku. Komisár so svojim tímom tak vyšetrujú dve vraždy, ktoré spočiatku nesúvisia... Štvrtý prípad komisára Maigreta v podaní Rowana Atkinsona sa nesie v duchu predchádzajúcich a dáva si záležať na dobovej atmosfére starého Paríža, kostýmoch a mysterióznej hre so svetlami. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigrerova manželka už nevyvára všelijaké pochúťky, ale pomáha s riešením prípadu. Trochu začínam prichádzať na chuť tomu Beanovmu Maigretovi, ale naozaj len trochu. Aj tentoraz bolo dolapenie vraha nemastné-neslané, teda vrah sa objavil z ničoho nič a bol koniec. –––– Ste ženatý. Vyzeráte tak... Pristihnuto! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako předchozí díly, pořád ta samá solidní televizní dobová detektivka s tím dobrým i s tím špatným. Solidní, i když ryze televizní výprava (i když tu moderní pouliční lampu v jedné scéně taky mohli nějak vymazat), pěkné kostýmy i interiéry, klasický případ, který má dobrou staromilskou atmosféru a parádní Atkinson. Jen s tím napětím už je to horší. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde som bol to neviem, ale som rád že sme sa našli s Maigretom. Doba bola zlá, nevľúdna, plná obmedzení, zásahov bez štipky proporcionality. Úzkostné stavy na posteli, ktorá nezažila vášeň, sa zrazu zadívali do Mr. Beana ? isto ? Isto je to on ? Nevychádza z neho nejaká tá človečina ? Atkinson a tvorcovia dali týmto štyrom detektívnym príbehom neuveriteľný pokoj, dobráctvo, poctivé pozorovanie, rozprávanie a mužský prístup k práci. Nič tu nelieta, nestrieľa, nehýbe sa, neskáče vo väčšej miere než treba. Nepoznám žiadne minulé predlohy, knihy a je mi jedno na základe čoho čo vzniklo. Tak vehementne ľudsky a civilne prebieha dej na plátne, že vy síce odhaľujete páchateľa s ním, ale cítite pokoj, nadšenie. Kulisy sú prvotriedne a ustarostení chlapi priam vynikajúci. Bordel priniesol najslabší dej míňajúc sa snahou stotožniť s obeťami. Krkolomné, niekoľkonásobné vracanie sa do brlohu je na tretíkrát otravné, avšak všetky prvotriedne prvky tu sú a preto zachraňujú pre mňa najslabší dej. (videné december 2020, CT1 archív) ()

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela hezký TV zážitek, byť na hodně provařené téma. Nedovedu úplně posoudit výkon p. Atkinsona; není to určitě průšvih. Byť byl jedním z nejvýraznějších komiků TV historie vůbec, je vidět přinejmenším jeho lidský formát. Spíše bych ale řekl, že jiní herci asi hráli p. Maigreta lépe. Celkové vyznění je hodně nasládlé, ale vedle slavného obličeje hlavního protagonisty má film i několik silných bodů: vydařilo se nové pojetí pí Maigretové, též se mi líbila pečlivá režie (drobné výměny pohledů apod.). ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama