Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako na Poirotovi, i na Maigretovi se mi moc líbí jeho vztah k ženám, s nimiž jedná gentlemansky a s úctou. Ať jsou to manželky, milenky, ženy řádné i neřádné. Nesmírně sympatické je i jejich pochopení pro lidské chyby a pochopení, že svět ani život nejsou černobílé. Rozuzlení jsem čekala tajemnější, ale líbilo se mi to moc. Podíl na tom má i můj oblíbený Karel Heřmánek, který Atkinsona dabuje. Hluboké hlasy, to je moje. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět lepší trojka,ale pořád to na 4* asi prostě nestačí,docela se to vleče a to mi na detektivkách vcelku vadí, neočekávám nic akčního, ale nutí mě to neustále odbíhat a to mě mrzí. I tak to stejně sleduji jen kvůli Rowanovi A. , protože se tam skvěle hodí a to že si ho všichni pamatují jen jako Mr. Beana a proto ho nezvládnou vidět ve vážných rolích je pro mě absolutní omezenost ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Maigretův případ je ve filmovém zpracování na velice podobné úrovni, jako ten předchozí. Rozhodně se nejedná o špatnou detektivku a Atkinson je parádní, (přestože v divákovi pořád vyskakuje mr. Bean) ale případ není tak propracovaný jako ty od Agathy Christie a Maigret není tak charismatický jako Columbo. Jak film skoční, divák už neví, jak začal. ()

Flego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladá tanečnica z klubu na Montmartre sa objaví na policajnom veliteľstve a rozpráva Maigretovi, že počula o plánovanej vražde "grófky". Príliš jej neverí, o to väčšie prekvapenie nastane, keď ju nájdu mŕtvu a onedlho aj nadrogovanú starú grófku. Komisár so svojim tímom tak vyšetrujú dve vraždy, ktoré spočiatku nesúvisia... Štvrtý prípad komisára Maigreta v podaní Rowana Atkinsona sa nesie v duchu predchádzajúcich a dáva si záležať na dobovej atmosfére starého Paríža, kostýmoch a mysterióznej hre so svetlami. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezútešný Paríž rokov minulých. Funkčné zase raz vďaka nezabudnuteľnej atmosfére a hereckým výkonom. Prostredie nočných klubov lahodí oku a posúva vyšetrovanie do nových, atraktívnejších prostredí. Decentný humor funguje a tak isto aj malé nazretia do Maigretovej minulosti, hoci len v dialógoch. Finálny stret je skôr rozpačitý než uspokojivý, ale ako celok ma diel bavil. Naozaj škoda, že to nemá viac častí. Má to veľmi veľa superlatívov, ako by sa na starosvetskú detektívku v súčasnosti patrilo. A vďaka tomu to celé pôsobí, ak nič iné, osviežujúco a príjemne. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama