Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Arlette, ta ho postaví i mrtvýmu." Morfium, benefit v podobě sexu s majitelem klubu a zákeřné Saranče. To vše nabízí další Maigretův případ. A taky nabízí chytrou paní Maigretovou, která se na rozdíl od neméně bystré kolegyně Colombové nebála ukázat kameře. Mě tedy nejvíc pobavil inspektor Janvier, když mu vyslýchaná osoba upadla na pěst. Komisař Maigret přitom sice moudrou hlavou moudře kýval, ale nad průměr to nedokýval. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti francouzskému seriálu z 90. let je nová britská série mnohem filmovější a výpravnější, ale nemůžu si pomoct, Bruno Cremer mi do role komisaře typově dokonale sedne, kdežto s Rowanem Atkinsonem mám čím dál tím větší problémy. Není to nutně herectvím, ale jako herecký typ bych ho rád viděl v jiných úlohách a tím netvrdím, že nutně v komediálních. Oceňuju výbornou kameru a snahu o atmosféru, ale z hlediska příběhu je Drahoušek z Montmartru ze tří dosud zhlédnutých dílů určitě nejslabší a některé vedlejší role mohly být obsazené a zahrané příhodněji. Celkový dojem: 60 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podmanivá atmosféra Montmartru, silný příběh, vynikající herecké výkony v čele s Rowanem Atkinsonem, osudovost, morální dilema a neskutečně působivé finále. Co víc si od podobného filmu přát? 95%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt ještě uchcávám z Etkynsna, převlečeného za charakterního herce. Zjevně mi to jen tak bavit nepřestane. Tento případ Degreta na Monmártru je prozatím asi nejslabší, především proto, že erotické dusno, které mělo být přeneseno na obrazovku, potažmo femfatálnost slečinky A., končí na ne zrovna nejlepších výkonech vedlejších figur a zjevu i chování oné divy, které by mi k erekci nutily jen velice zvolna, pokud vůbec. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinson je znovu skvělý (a pořád mě fascinuje, že je jeho Maigret tak melancholický), atmosféra příjemně špinavá a dýmka nacpaná tabákem. Ovšem bylo to příliš natáhlé, případ, kde se vlastně jen zjišťuje kdo se s kým kde poznal, prostě není zrovna materiál na celovečerní stopáž a tak jsou některé pasáže natahované víc, než gumový medvídek odsouzený k mučení na skřipci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá tvář pana Beana mne stále baví. Atmosféra Paříže na výbornou, přiměřené napětí, šantán, křivolaké uličky (snad mohlo být více mlhy, ale Paříž není Londýn, že...) a ...tady mě pobavil oficiální text: záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly. Doposud jsem netušil, že mrtvolu lze ještě uškrtit, nota bene brutálně. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalu si na Tyto verze známých Simenonových příběhů zvykám a odpouštím jim absenci Jean Gabina. Atkinson je jiný Maigret, ale nelze říct, že špatný. Navíc výprava, kostýmy a kulisy jsou bezmála dokonalé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

R. Atkinson v zaujímavej úlohe vyšetrovateľa Maigreta. Samotné pátranie po vrahovi a odhaľovanie krimi pozadia tohto prípadu síce nebolo nejak extra nápadité a zaujímavé, pričom ma miestami i troška nudilo, no po formálnej stránke tento snímok nemá žiadnu chybu - vynikajúca výprava, hudba, herci... to všetko dokázalo navodiť jedinečnú atmosféru, na televízne pomery nevídanú. Celkovo spokojnosť. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Maigretův případ je ve filmovém zpracování na velice podobné úrovni, jako ten předchozí. Rozhodně se nejedná o špatnou detektivku a Atkinson je parádní, (přestože v divákovi pořád vyskakuje mr. Bean) ale případ není tak propracovaný jako ty od Agathy Christie a Maigret není tak charismatický jako Columbo. Jak film skoční, divák už neví, jak začal. ()

Flego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladá tanečnica z klubu na Montmartre sa objaví na policajnom veliteľstve a rozpráva Maigretovi, že počula o plánovanej vražde "grófky". Príliš jej neverí, o to väčšie prekvapenie nastane, keď ju nájdu mŕtvu a onedlho aj nadrogovanú starú grófku. Komisár so svojim tímom tak vyšetrujú dve vraždy, ktoré spočiatku nesúvisia... Štvrtý prípad komisára Maigreta v podaní Rowana Atkinsona sa nesie v duchu predchádzajúcich a dáva si záležať na dobovej atmosfére starého Paríža, kostýmoch a mysterióznej hre so svetlami. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atraktivní prostředí šantánů, prostituce a drog poskytlo zázemí pro překombinovaný příběh, kde logika přimhuřuje obě oči. Ale výprava je moc hezká a Atkinson jako Maigret, které prochází polosvětem a přesto si neochvějně zachovává své manýry gentlemana, opět předvádí, že umí zahrát i velmi vyklidněnou postavu. Logické lapsy ani příliš nevadí, protože děj je obratně skrývá či rychle přechází. SHRNUTÍ: Ne každá ku..a to má jako oficiální povolání. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak z budapešťských uliček (musím se tam zase někdy podívat) udělali skvělou Paříž se všemi nočními kluby a schody a parčíky, líbilo se mi i celkové směrování příběhu, který nabízí vlastně ještě jedno, hodně lidské poselství, čímž je pro mne v dnešní době výjimečný. Myslím, že se hodně povedla i charakteristika postav. Potěšil mne nenásilný sem tam humor, docela povedený. Jen mi poněkud vadilo to zatahování paní Maigretové do případu, ty dopisy by bohatě stačily jako nosná linka. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezútešný Paríž rokov minulých. Funkčné zase raz vďaka nezabudnuteľnej atmosfére a hereckým výkonom. Prostredie nočných klubov lahodí oku a posúva vyšetrovanie do nových, atraktívnejších prostredí. Decentný humor funguje a tak isto aj malé nazretia do Maigretovej minulosti, hoci len v dialógoch. Finálny stret je skôr rozpačitý než uspokojivý, ale ako celok ma diel bavil. Naozaj škoda, že to nemá viac častí. Má to veľmi veľa superlatívov, ako by sa na starosvetskú detektívku v súčasnosti patrilo. A vďaka tomu to celé pôsobí, ak nič iné, osviežujúco a príjemne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako předchozí díly, pořád ta samá solidní televizní dobová detektivka s tím dobrým i s tím špatným. Solidní, i když ryze televizní výprava (i když tu moderní pouliční lampu v jedné scéně taky mohli nějak vymazat), pěkné kostýmy i interiéry, klasický případ, který má dobrou staromilskou atmosféru a parádní Atkinson. Jen s tím napětím už je to horší. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tady zatím poslední natočený díl s komisařem Maigretem v podání Rowana Atkinsona. Jak tak vidím asi se v tomto roce v natáčení dalších dílů pokračovat nebude, což je škoda. Celou sérii totiž považuji za velmi zdařilou a toto byl druhý nejlepší díl. Byla asi  vybrána knižní předloha s dobrým a napínavým příběhem, ve kterém je i několik docela překvapivých momentů. Také se odehrává v prostředí hříšných nočních barů, které mám s francouzskými kriminálkami padesátých let spojené a ta atmosféra je vážně skvělá a podmanivá. Díky, že jsem si takoovouÚplně jsem si představoval, že mohl být tento Maigretův případ zpracován v 50.letech s legendárním Jeanem Gabinem. Celý děj má zakončení ne v nějak zvlášť překvapivém odhalení vraha, ale ve velmi lidské pointě která ospravedlňuje dívky, ze kterých se občas shodou okolností stanou prostitutky. Sám Maigret nakonci hrozně hezky řekne, že by nezatýkal dívky o kterých by věděl jak trpěly. Maigret byl stejně v celé této sérii filmů krásně vykreslen jako obyčejná lidská bytost s citem s emapatií, která jenom dělá svou práci. Rowan Atkinson tomu pomohl svým příjemným civilním hereckým pojetím role. Jak jsem již řekl, celou sérii moc chválím a tento díl se mi líbil hned po kladení pasti nejvíc. ()

Reklama

Reklama