Reklama

Reklama

Irsko z výšky

  • Česko Krásné drsné Irsko (více)

Obsahy(1)

Irsko je země plná krásné přírody a bohaté historie. Nepromarněte jedinečnou příležitost prohlédnout si ho z ptačí perspektivy... Tento film je poutavým a poučným příběhem o Irsku: jeho geologii, přírodním terénu, dějinách i architektuře, a to pohledem z výšky. Pozoruhodné záběry natočené pomocí helikoptér nebo dronů zachycují různé tváře historicky nejvýznamnějšího a nejkrásnějšího ostrova západní Evropy. Vychutnejte si pohled na Smaragdový ostrov, jak jste ho ještě neviděli. Na krajinu vytvořenou ustupujícími ledovci doby ledové, neolitické hrobky a prehistorické pevnosti z éry Keltů, úchvatnou architekturu raného keltského kostela, středověká města a hrady z doby Vikingů a Normanů, ale i shon a šum moderních metropolí informačního věku. Toto je příběh o krajině, o které jste si mysleli, že ji dobře znáte, z úplně nové a nečekané perspektivy. (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Irsko z výšky jsem měl slíbené pokud uspěji při dnešní ranní zkoužce - a uhádli jste. Na každý rok se snažím dostat do asi třech nových zemí a letos je Irsko jeden z hlavních adeptů. Situace není slibná, ale tento úchvatný sestřih toho nejlepšího z Irska mně jen utvrdil v tom, že člověk neprohloupí. James Joyce, Oscar Wilde, Shaw, Bram Stoker, Bushmills, St. Patrick's Day, mnichové, Hra o trůny, Statečné srdce, Guiness, Liam Nesson, či Titanic - člověk si začíná říkat, že jsem tomuto místu měl dát přednost před UK, když jsem se rozhodoval o zahraničním pobytu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásne zábery, história a osobnosti ako U2, James Joyce, Oscar Wilde, Bram Stoker, Jonathan Swift atď. Miesto ako stvorené pre historické filmy. Nádherný smaragdový ostrov plný hradov. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Irsko je nádherná země. Určitě už jsem to zmiňoval, ale já jejich přírodu, whisky a hudbu miluju, takže doufám, že si jednou splním sen a podívám se tam. Jsou to krásné scenérie a jen proto, že jsem právě hodnotil Egypt z výšky, který je ještě propracovanější a nabízí toho víc nedám pět hvězd. V porovnání těchto dvou dokumentů působí ten od Stephena Rookeho minimalističtějším dojmem. Ale pastva pro oči to prostě je. Těch dokumentů, které hledají z výšky nový zajímavý pohled je čím dál víc, je to aktuálně dost populární. A tenhle, stejně jako výše zmíněný, film je jasnou odpovědí proč. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama