Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel-good dobrodružství, které na 4 hvězdy vytahuje více aspektů a jejich svěží souhra - časté přesuny po fajn evrospkých lokacích, větší prostor pro mentorsky příjemného Jona Favreaua, časté napojení na Tonyho Starka a efektní technologické hrátky Mysteria, paralelující samotné kouzlo filmové iluze. A taky hezky vykreslený vnitřní boj Spider-Mana s vlastní odpovědností a nevyhnutnými očekávaními od sebe samotného. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Spashnilá jízda neuvěřitelně iritujícího upištěného pubertálního homodebila s lepkavými dlaněmi neutěšeně pokračuje, přičemž než na boj s monstry se stále více zaměřuje na boj s jebáky a nočními polucemi. Tentokrát se nám ten slizký infantilní pičus na pozadí Mrvelovsky tupé, kolovrátkové a povrchní zápletky rozhodl Daleko od kulturně upadlého homova demolovat evropská města a spolu s nimi i zbytky vkusu cílového evropského nesvéprávného publika. A to rozhodně nespadá do věkové kategorie Spájdrgeje, nýbrž se majoritně rekrutuje z řad šesti až devítiletých ožužlávačů leporel, bombardovaných přiblblým, zdegenerovaným a tolik korektním kýčovitým mentorováním, jak by se měl chovat katalogový šestnáctiletý přiteplený správňák a panic. Takže by jim někdo, například já, měl otevřít oči na sdělit, že pokud v reálné realitě průměrný puboš zatouží poklátit přičmoudlou spolužačku, rozhodně na ni nevybalí stydlivého Oldřicha Nového, nesměle se jí letmo dotýkajícího prsty lepkavými od semene, nýbrž ji bez zardění ožere nebo zfetuje, a někde na hajzlu jí to naprudko rovnou napálí i do dvojky. Navíc se nikdo normální nekamarádí s odpudivými, čím dál tím vyžranějšími ťamany, o které by ve skutečnosti neopřela kolo ani ta nejodpornější, nejpoďobanější a nejzoufalejší zrůda ze třídy a všichni je bijou. Pokud se, milé děti, budete v šestnácti chovat takto, tak jestli vás nepohryzal zmutovaný pavouk, budete pravidelně od spolužáků dostávat deku, někdo vám neustále bude chcát do aktovky, krást vám svačiny od, i ve čtyřiapadesáti stále prudce píchatelné, tety Jarky a i ty nejhnusnější holky se vám budou chichotat a mít vás za totálního čuráka. Prostě se Mrvel svými až trapně plytkými, nudnými sériovými vizualizacemi omalovánek pro dyslektiky bez jakékoliv invence a přidané hodnoty potápí stále hlouběji do smrduté bažiny Prsy Džexnů a Hangrgejsů, a tentokrát, ke všemu tomu retardovanému pubertálnímu zmaru, mu Městská krada Prahy 1 natolik pustila žilou, že už nezbylo ani na pořádně efekty, tudíž některé scény s drony vypadají, jako by po sobě přitroublí prohlížecí homixů házeli ohryzané kostky z Lega před pozadím s nožně namalovanými mraky postiženými dětmi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně si Marvel se svým univerzem udělal výlet i za matičku zem, která si až dosud myslela, že je věčná a jedinečná. On ale i ten evropský trh je docela zajímavý a tak je moc fajn, že si jedno z míst na natáčení zvolili i Prahu a Liberec. Se Spider-Manem to mám tak, že jsem na první filmové trilogii vyrůstal, pak druhá s Andrewem kolem mě jenom prošla a teď Tom Holland si opět získal moji pozornost. Zvládl to už minulým dílem a tak jsem měl o důvod víc se na tento díl těšit. A zadařilo se. Legrace požehnaně, nostalgických momentů adekvátně, pohledy na pomlácený Staromák (potažmo liberecké náměstí) sakra zábavné. Celé to má takový young adult nádech, který k novému Spider-Manovi prostě sedí a vhodně zaplňuje díru i v samotném současném konceptu Marvelu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Oproti Homecomingu tak o dva kroky zpět. Scénář jede na jistotu víc, než bych si přál, akce naprosto generická - bez nápadů a využití Spideyho akrobatických předností (výjima jedné cool iluzové potyčky). Předvídatelnost teče z každé druhé scény (Mysterio trestuhodně nevyužit) a celé to působí jaksi nedomrle. Nebýt perfektního castingu, školních prkotin a chemie ústřední dvojice (+Happy!), tak bych byl fakt řádně nahněten. Takhle jen velmi slabý nadprůměr. Příště prosím lépe! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

První Spider-Man mě bavil, i když jsem na něj nedávno koukal podruhé. Tom Holland je super, Michael Keaton si v něm vystřihl zajímavého zloducha a celé to příjemně odsýpalo. V Daleko od domova už to ale trošku drhne. Holland se pořád snaží a na akci se dobře kouká, celé to ovšem dohromady působí jaksi bezvýznamně. Ať už za to může dost odfláklý záporák s podivnou motivací a vystupováním zloducha z bondovky, přestřelená délka, nebo fakt, že tu hodně prostoru dostávají Parkerovi spolužáci a ti zrovna dvakrát zajímaví nejsou. No a je to taky přehnaně dlouhé. Je tu akce, je tu humor, je tu nějaké to napětí nebo romantika (v té je Spidey paradoxně nejsilnější), ale není tu nic vyloženě výjimečného, dech beroucího nebo extra zajímavého. Druhá Spideyho sólovka působí často unaveně a vyčpěle. Jako kdyby to byl pátý film, kdy už tvůrci moc nevědí, co dál, a tak pošlou hrdinu do Evropy. Pořád je to fajn, jen se tu těžko hledá nějaké „wow.“ Holland je však sympaťák, Zendaya jako trhlá středoškolská femme fatale taky a hořící liberecká radnice mi jako patriotovi udělala radost. Na druhou stranu podruhé si to asi jen tak nepustím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $160miliónov║Tržby USA $390,532,085 Tržby Celosvetovo $1,131,928,519▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $49,858,223║ Tržby za predaj DVD v USA $21,546,867║ Veru moc som od toho nečakal, Marvel ma už začína nudiť a nakoniec ma to bavilo viac než megaúspešné Endgame. Prvých 15 minút som bol ešte váhavý, nejako to smútočné nadpájanie na koniec endgame nejak nebralo, obával som sa ako to tvorcovia ustoja aby sa to niekam pohlo. Cesta do Európy postupne nabrala na obrátkach, rovnako tak iskrenie medzi hlavnými postavami, akcia mala grády, bola prehľadná, upútala, postupne naberala na obrátkach a psycho deptanie Spider-mana doslova dostalo, človek ho junáka až ľutoval čo si ten chalan musí prežiť. Tento krát máme na vrch aj výborné efektné 3D. A na ten dabing som si tiež potupne zvykol. /videl v kine 3D verziu: 90%/ __ Druhá projekcia v 2D o dosť stráca efektívnosť pri akčných scénkach, jednoznačne pre tento film odporúčam 3D. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hm, tak zase průměr. Už první Spideyho sólovka mě dost minula, a ta druhá je občas vyloženě útrapná. Celý nápad s výletem do Evropy nebyl marný, jen by na něj nesměla vyrazit kupa nezajímavých postav, které mají zbytečně moc prostoru. Peterovi spolužáci (a učitelé) většinu filmu jen bezcílně melou, takže se člověk musí chytat těch pár akčních scén, které… se do dějin žánru také nezapíší? Čekal jsem, že to zachrání alespoň nadějný Mysterio. Chudáka Gyllenhaala ale semlel nevýrazný scénář, takže mezi plusy patří jen Tom Holland, Zendaya a humor, na který se tlačí tak mocně, že to sem tam prostě klapne. Jako celek je tedy Daleko od domova vcelku zbytečné plácnutí do vody, u něhož jsou paradoxně nejlepší dvě potitulkové scény. Kéž by byly takhle povedené i ty dvě hodiny předtím! (6/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Středoškolské patálie s výletem a balením MJ byly super. Twist s Gyllenhaalem také zábavný. No prostě jsem si to užil. Měl jsem teď dlouhou dobu Marvel půst, tak to mohlo být tím, ale tenhle Spider Man je pro mě skvělá zábava. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OBLEK MÁM V HOTELU. PROČ? PROTOŽE MÁM DOVOLENOU!...“ /// Svět po „probliknutí“ a v něm celkem vtipnej Spider-man. Tenhle Hollandův týnejdžerskej pavouk mi (oproti tomu předchozímu) vůbec nevadí. Parchanti dělající si selfie mě sice neberou, ale jinak dobrý! A určitě tomu pomohl i Gyllenhaalův holoprojektorovej záporák. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem chtěl bejt omráčenej Nickem Furym. 2.) Jsem z Liberce (nebo z Prahy). 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Miss you. PS: J.K. Simmons jako Jonah Jameson jako Alex Jones potěšil. PPS: lituju nešťastníky, kteří do Prahy vyrazí speciálně za festivalem světla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování Spidermana, které v úvodu díky Whitney Houston opět doluje emoce na maximum po událostech v Endgame. První hodina je trošku klidnější a pokud někomu vadí pubertální humor, tak se bude možná nudit, ale jakmile se děj přesune do Prahy a nastoupí Mysterio v podobě Jakea Gyllenhaala je z toho svižná a zábavná jízda s jedním nečekaným zvratem a solidní akcí ( Highlightem je definitivně soubojová iluze, která je vizuálně tak nápaditá a vzrušující, že vám vyrazí dech, protože nic podobného jste doteď neviděli). Finále je tradičně velké a příjemně emocionální, také díky romanci se Zendayou, která roste v čím dál větší herečku. Potitulková scéna rozhodně navnadila. Já se příjemně bavil a za kino film určitě stojí. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol tam s nami nejaký spotený chlapík a vravel, že pre teba pracuje.“ Mňa to bavilo viac, ako jednotka. Ešte sa to ani poriadne nezačne a už budete roztopení ako guláš (Whitney!). Plusy: bezstarostná európsko-študentská atmosféra, naopak veľmi smutný odkaz Tonyho Starka, Nočný opičák, skvelý Mysterio (ktorý je tu ozaj majster v ilúziách), vydarená akcia, sympatické postavy a presne taký Spider-Man, aký by mal byť. Mínusy: vlastne ani neviem, lebo čo niektorým prekážalo (dôraz kladený na jednotlivých študentov a vzťahy medzi nimi), sa mne páčilo. Zvrat s Mysteriom sa podobá na istý zvrat z trilógie Iron Man, ale aj to sa mi páčilo. A som rád, že Happy zostáva súčasťou univerza. Plus oceňujem Marcelu Laiferovú a hlášky a dialógy („Česi odmietli uzavrieť mesto.“ – „Idioti.“ alebo "Daj sem tú kopiju." - "Halapartňu."). Kino Považan NMnV 2019 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vazne tohle natocil ten samej clovek, co totalne pokurvil Homecoming? Nevim, jestli to je tim, ze jsem fakt nic necekal, ale tohle byla super zabavna jizda, u ktery jsem se bavil jako uz dlouho u MCU filmu ne. Proste presnej opak predchoziho dilu, vsechno, co tam nefungovalo, tady funguje na vybornou. Spidey se presunul do Evropy, takze neni nouze o vizualne pekny prostredi misto uz tezce okoukanejch mrakodrapu New Yorku a i kdyz je to furt v takovy lehce pubertalni rovine, Spidey uz tu neni vylozene za trapaka, ale v akci se neztrati. Vsichni herci jsou super sympataci, Holland i Zendaya jsou skvela dvojka a hlavne tu je naprosto genialni Gyllenhaal, takhle fajnovyho zaporaka jsme tu dlouho nemeli. No a co se tyce akce, ta je svizna, skvele natocena, trikove perfektni, neni nouze o cool zabery, ale zaroven je zabavna a celkove forky a hlasky ve filmu fungujou na vybornou. Kdybych mel filmu neco vytknout, tak to bude mozna delka, precejen to hlavni se zacne dit az nekdy od poloviny filmu, prvni pulka je jen takovy saskovani, ale narozdil od Homecoming zabavny. Proste maximalni spokojenost. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Come on, Peter Tingle!" Další pavoučí trefa do černého? Well... Far From Home je zcela podle očekávání větší, hravější a akčnější, Jon Watts si s tím navíc tentokrát fakt pohrál, takže servíruje jeden boží nápad za druhým (konečně někdo překonal scénu s Vaderem na konci Rogue One), pak ale ke konci druhého aktu přijde jedna nepovedená scenáristická berlička (teatrální Jake Gyllenhaal promine), a celý film se tak nepříjemně zbrzdí. Naštěstí (!) na to naváže jeden hezký emocionální moment a skvělé finále, takže jsem tohle klopýtnutí filmu ještě milerád odpustil. Co mi zbylo, je parádní dovolená od zbytku osudového MCU, která zvládá míchat humor s vážností, romantiku s osobními vendetami, a klasické spidermanovské odkazy s moderním pojetím od Marvelu. Zkrátka přesně ten typ letního blockbusteru se srdíčkem, který chcete v kině vidět jednou, dvakrát, god damnit, klidně i třikrát! Fanboyovských 9/10 a čekání na trojku bude dlouhé. (Viděno 2x, pořád awesome) // Edit: Střízlivých 8/10 a furt skvělý. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Spíďa to opět rozjel na plný koule a jasně mi potvrdil, že momentálně na komiksové scéně nemá konkurenci, co se týče nejdebilnějšího hrdiny ze všech. To, že Spíďu hraje každou chvíli jinej žalud mi nevadí, Batmana taky hrálo X herců, ale poslední dobou mám pocit, že na to, aby jste mohli hrát Spajdrmena, potřebujete měřit max 170 cm a tvářit se, že denně zvládnete pocucat deset jogurtových klobás a následně si nechat vykropit ánus. Jedinej Spajdr, se kterým sem neměla problém byly dva díly Amazing Spider Mana v podání kocoura Garfielda a jeho partnerky Kamenný Emy. Zato Maguire a nyní Holland to je prostě ultimátně na kokot. Komiksovej Peter Parker alias Spider Man není žádná hrana, oukej, ale je to cca 179 cm vysokej 76 kg vážící chlapík s vysekanou postavou, tak proč ho hrajou trpaslíci co vážej 65 kg po obědě a před sraním? NEchápu, ale mávla bych nad tím rukou, dokonce i nad tím, že jeho nej kámoš je můj hooodně vyžranej soukmenovec, co se chce asi stát zápasníkem Sumo, kdyby to byla bezva komiksárna. Neni !! Spíďovi je vlastně celkem u prdele, že zesnulej Tony Stark do něj vkládal veškerý naděje na zachraňování lidstva, jelikož mu začne brnět vohon ze spolužačky a chce být prostě normální kluk a zachránit svět leda až se vrátí ze školního výletu nebo ještě líp po mrdu !! Apokalypsa počká, čůráci, já chci mít rande a všichni jsou na mě oškliví bůůůůůů....ano takhle nějak se Spajdr projevuje, aby se nakonec rozhodnul na své povinnosti vysrat úplně, vložit mocnou zbraň do rukou záporáka, jehož úmysly odhalí každej kdo není kokot (takže za to Spajdr vlastně nemůže páč ten je kolosální kokot) , jít randit a dotáhnout to až na pusu na čelo. Když pak zjistí, jak vše domrdal, jde hledat svoje koule a k celé situaci se postavit čelem, aby v epický bitvě přepral nejepičtějšího bosse všech dob - Hologram. A čistě jako rákoska říkám - Běžte už s těma mezirasovejma vztahama do prdele. Já sice taky chodím s bělochem, ale cpát Spider Manovi na rande černošku a za kámoše mu dát již zmíněnýho vyžranýho soukmenovce, to už kolosálně smrdí tím, jak je Hul-Mi-Úd děsně moderní a bez předsudků. V příštím díle by mohl mého soukmenovce naložit do prdele, aby nás Hul-Mi-Úd naučil, že být gayem či lesbou je světový (a ano, to říkám zrovna já, 99% lesba). Díky tomuhle sraní píčovin do všech filmů pro puberťáky se pak nedivím, že nás (teplé menšiny, rasově odlišné páry) každej už nesnáší, vždyť já po mrknutí na tuhle píčovinu nesnáším sama sebe. Jediná zachraňující osoba je tak ta čmoudlá spolužačka, páč je alespoň roztomile hráblá a ne přímo kolosálně vyjebaná kráva jako zblitek osazenstva. Jo a Gyllenhaal taky ušel. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další Marvelovka. Pár scén je v Praze, což našince potěší, ale jinak už na to nemám úplně energii. Hodně by to chtělo po Endgame pauzu, ale oni mi jí nedopřejí. Asi si ji budu muset dopřát sám. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taková akčnější romantická komedie, která Spajdíkovi zadělala na průšvih, který bude žehlit v příštím díle. Nic náročného, bylo to poměrně přímočaré s takovým klasickým pubertálním humorem. Prostředí ale aspoň bylo příjemné známé a blízké, škoda, že se víc nevyužilo. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Do Varů jezdím 15 let, viděl jsem stovky festivalových filmů, ale tomuto se nepodobal žádný. Jeho tempo, střih, barevnost, hlučnost a další prvky se zcela vymykají běžné festivalové produkci. Režisér pomocí rafinovaných postupů natočil film, který vypadá jako tupý hollywoodský blockbuster, a krásně si tak vystřelil z festivalových diváků, kteří na tento film přišli v očekávání existenciálního sociálního dramatu s dlouhými lyrickými záběry. Pod povrchem se ale samozřejmě skrývá typický festivalový film - hlavní hrdina se převléká za pavouka, protože je vnitřně rozpolcen a není si jist důvodem svého bytí na tomto světě. Tento kafkovský motiv je ale ukryt poměrně důkladně a ne každý ho objeví. Největším záporem filmu je, že jsem měl při sledování neustálý pocit, že mi něco uniká, jako kdyby šlo o x-tý díl nějaké série, což je samozřejmě nesmysl, protože festivalové filmy se na pokračování netočí.______ Viděno na MFFKV 3.7.2019 v kinosále Grandhotelu Pupp. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, oproti prvnímu filmu zřetelné zlepšení, a konečně si vybrali jako globální hrozbu něco opravdu děsivého, totiž deepfake. Samuel L. by měl odejít štandopedo do důchodu, protože posledních pár let pouze balancoval na hranici mezi hereckým výkonem a nechtěnou parodií sebe sama, ale teď už docela určitě přepadl na temnou stranu síly a jenom se zesměšňuje. Ned for president. Musím se konečně podívat na nějaké ty inťoušské filmy s Tomem Hollandem, neboť mám podezření, že by mohl být dobrý herec. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama