Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hele, geniální. A snad ještě lepší, než Endgame. Takhle maj vypadat epilogy. Obzvlášť, když maj tak luxusní epilogy. Ty dvě potitulkovy jsou skutečně fenomenální a hlavně ta druhá je tou nejlepší v historii MCU a lze od ní očekávat velké věci (kterých se ale po dnešním oznámení asi už nedočkáme). Nový Spider-Man má perfektní camea, super děj, Furyho, Hillovou, Happyho, Toma Hollanda, který je naprosto nejlepší a pro roli Spideyho se skutečně narodil, fajn záporáka, skvělého Jakea Gylenhalla, naprosto luxusní trikové (iluzivní) sekvence (něco tak dobrého jsem neviděl fakt hodně dlouho), povedenou akci, kupu povedených hlášek, rozkošnou a absolutně super Zendayu, Liberec, Prahu s největším mejdanem na světě a s Karlovým mostem, ve kterém v době konání výše zmíněného není ani noha... Do FFH jsem se prostě zamiloval na první pohled a pro mně je to jeden z nejlepších MCU filmů vůbec, ne-li vůbec ten nejlepší. Stan Lee chyběl, ale Michal Kubal a ČT24 to plně vynahradili a ještě strčili všechna jeho camea hluboko do kapsy Nočního opičáka. Tenhle film je dokonalost, fakt jo. Plus hromada bodů navíc za Čechy a úvodní logo Marvelu, které je zase trošku jiné a díky kterému jsem výjimečně brečel už na začátku... 100%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Taková komedoška od marvelu. Jako akční komiksový spektákl je to příšerně stupidní. Ale jako komedie super. Navíc zasazená do evropy a z velké části i do Prahy, což oko našince musí potěšit. Za sebe pak vnímám jednu celou hvězdičku díky Happymu (Favreau). Když se u filmu každých pár minut usměju nebo přímo nadšeně zasměju (při záběru na TV, kde byl reportér čt Michal Kubal), nejde film hodnotit negativně. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Yes, tohle mně bavilo více jak Homecoming, avšak pořád je to u mně jedna z horších Marvelovek, 4/5 za mně, a většině MCU filmům jsem dal 5/5. :D Ale určitě je to hodně fajn film. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

To samé co Homecoming nic více nic méně. Nějaké cestování po světě mě nebere tak, že než dojde k akci jsem se nudil jelikož všechny ostatní postavy kromě Petera a Mj jsou nudné případně na zabití navíc učitelé se zde chovají jako kreténi a ne jak dospělé zodpovědné osoby. Flash je na zabití na druhém místě je ten tlustoprd a ta blondýna co řeknou minimálně 10 krát za film Broučí. Těšil jsem se na ty elementály, ale ty jsou zde podřadní a třeba ten kamenný zde není ani 2 minuty (kdo viděl nově přidanou potitulkovou scénu v Avengers Endgame viděl celu scénu s ním). O nějaké logice a scénáři radši pomlčím minimálně 3 krát jim změní dovolenou na místo kde je buď Fury nebo Mysterio chce a nikomu to nepřijde jako divné o mizení Parkera ani nemluvím v předchozích spidermanech bylo aspoň ukázané , že mu někdo dělal clonu a on zmizel tady zmizí všem je to u prdele a objeví se. Celé to zachraňuje jen akce zhruba 30 minut před koncem a 1 potitulková scéna. P.s. je trošku nedomyšlené, že nějaký ochranný systém Země dostane Spiderman a ne třeba War Machine, který je voják a věděl by s tím něco dokázat o tom proč to třeba nedostala Pepper nemluvě. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Svěží, vtipnější, akčnější, zkrátka lepší než Homecomimg. Příběh navazuje na události Avengers: Infinity war a Endgame, proto je důležitý tyhle dva filmy vidět, jinak se budete ztrácet. K režii se vrátil Jon Watts, a líbí se mi, jak dokáže natočit, zábavnou, svěží, a přehlednou popcornovku, která skvěle funguje jak v humoru, v emocích, tak hlavně i v příběhu, který je velice dobře napsaný, ale pro komiksový fanoušky žádná novinka. Tom Holland je v roli Petera Parkera skvělý, a to stejný platí i o Spider-Manovy, klobouk dolů. Jake Gyllenhaal je neskutečný sympaťák, vyzařuje z něho charisma, a krade si každou scénu pro sebe kde se objeví. Zkrátka mu důvěřujete a to je něco za co by mohly dát fanoušci komiksů palec na horu. Mysterio je dobrá postava která se mi líbila. Vizuálně byl přesně takový jako v komiksů, což je dobře, protože jsem si říkal jestli to dokáží zvládnout, když má na hlavě to kulatý "akvárko" :) . Všichni ostatní jako Zendaya, Samuel L. Jackson, Jon Favreau atd,,,, jsou super. Vtipné scény jsou dobré, jen mi v první třetině filmu přišlo, že to bylo strašně dáváno pod nos, a někdy mi to moc nesedělo, ale jinak fajn. Akční scény jsou výborně natočené, a větší než v jedničce. A teď něco k záporům. Jak už jsem zmínil " humor" byl někdy moc tlačen na pilu. Dále se mi nelíbilo, že Spideymu třikrát za film selhali jeho pavoučí smysly, příklad: jeho teta po něm hodí banán, a on nějak nezareaguje. A já že " cože?!". A poslední věc, je SPOILER takže kdo film neviděl dál nečtěte. Mysteriova smrt. To bylo za mě zklamání. MCU ho mělo podle mě využit líp, a dát ho do pokračování s dalším záporákem, bohužel se Mysterio zařadil mezi ty záporáky, kteří jsou jen na jeden film. Velká škoda!. KONEC SPOILERŮ. Potitulková scéna nám jasné ukázalo, kam by se pokračování mohlo ubírat. P.S. Cameo J.K. Simmonse mně dostalo, tohle se vážně povedlo :-D . A na závěr, scény v České Republice se povedly, patří mezi to nejlepší z filmu. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Mystéria jsem znal jen z kresleného spidermana a tam mi přišel jako takovej druhořadej záporák. Ovšem ve filmu jsem byl mile překvapen jak ho Gyllenhaal dokázal zahrát. Mystériovo iluze jsou hodně dobře udělaný. Do jisté chvilky jsem nevěděl co je iluze a co realita. Hlavně jak držel spidermana v té jeho iluzi to byla prostě paráda. Taková menší horrová scéna s ironmanem. No díky podtitulkové scécě se už nemůžu dočkat na další film. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Baví mě to čímdálvíc :) Takové to - měla jsem ráda Spider-mana s Maguierem - ale Holland - ten to totálně přebil!! :) Ten film je svižný, barevný, úsměvný, vtipný, živý, herecky bravurní a za mě neskutečně složitý z pohledu - kolik toho už bylo natočeno a zpracováno a jak to do toho všechno zakomponovat :) Za mě paráda :) A ten závěr - no, výborný námět na pokračování ;) ()

Bedy 

všechny recenze uživatele

Tento film se MCU jako závěr 3.fáze velice povedl. Je to film, na který bych se rád podíval ještě několikrát. Super výkony Toma Hollanda a Zendayi. Líbilo se mi to více než homecoming. A podtitulkové scény byly hustý!!!! To mě na závěr dostalo nejvíce. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Proč mi začátek filmu přišel jako splácaná fůra scének, které na sebe skoro nenavazují jen proto "aby už se jelo na ten výlet po Evropě a nějak jsme si odbyli ten začátek". Proč se tolik během děje omílá "Peter-Tingle" - tedy pavoučí smysl (který by snad měl každý Peter Parker mít už od počátku), aby nám až v poslední rvačce Peter ukázal, že ho vlastně má a dokáže se bít i ve tmě. Proč na konci každé Marvelovky zase záporák umře? (nic proti, ale jméno Jake Gyllenhaal by vydělávalo ještě v x filmech, nehledě na to, jestli je klaďas nebo záporák). Proč je to stejně jako jednička plné teenagerského patosu a prvních lásek - fakt jsem na tohle už moc stará a nové MCU si očividně vytváří novou základnu fanoušků mezi mladší generací. Ale prostě pořád je to Spider-Man. Láska mého dětství. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slabota. Jedine co ma ako tak bavilo, boli obcasne vtipne momenty. Poriadne som sa zasmial ale iba pri ceskych spravach. A 2 vtipne sekundy film nezachrania. Tom Holland ma moc nebavi ako spider-man. jednoznacne najslabsi z poslednych troch pokusov. Postavy z Marveloviek su tam len z donutenia. Nick Fury je tam za curaka. Akcia je uplne nevyrovnana. Raz su drony dokonale a raz maju horsiu musku ako stormtrooperi v starych Star Wars. Tvorcovia si idu stylom co sa nam hodi to bude. A kludne nech to popiera co sme videli vo filme pred chvilou. Zaporak je scenaristicky odflaknuty a nezachrani ho ani kvalitne herectvo. Teenegerska cast je hrozna. Same traposiny. Mary Jane uz nie je rysava ale etnicky korektna. Ale aspon co stratila na vizualnej podobnosti s originalnou postavou, to ziskala na otravnosti. Trochu ma zabavil cierny ucitel aj s carodejnicami. Ale nie dostatocne aby ma film bavil. Ked si predstavim aka pecka bol Raimiho Spiderman a aka povrchna hlupost je toto, chce sa mi grcat. Dvojnasobne ked vidim sucastne hodnotenia. 2* ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Velké plusy za Prahu, iluzové scény, psycho na spidermana, vzpomínka na Ironmana. Mínusy za nudný teen příběh, ale je pravdou že dospělejší verze už vyšla před lety! Možná o chlup lepší než homecoming! 65% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Marvelácký vesmír se rozšiřuje a pokračuje.Spiderman mě míjel jako postava i jako filmy.Tenhle je první ,který jsem se rozhodl vidět.A důvod?Inu ten je jasný.Marvel si vypůjčil Spidermana od Sonyho a začlenil ho mezi Avengers ,takže tenhe snímek časově spadá po Avengers : End Game ,takže vidět ho bylo skoro povinnost.Takže jsem poprvé sledoval na plátně pavoučího muže a věru nebyla to vůbec špatná jízda.Děj začíná po událostech v End : Game ,takže začíná smutně.A pak se Peter Parker vydává jednoduše na prázdniny do Evropy ,kde navštíví i Liberec a Prahu ,takže pro české diváky je tohle další důvod k vidění.No a cestu mu zkříží kdo jiný,než Nick Fury.Podivní tvorové totiž napadají zemi a likviduje je jakýsi neznámý Mysterio a je potřeba záhadě přijít na kloub.Scénář je hezky cestovatelský ,poměrně svižný ,ale jednoduchý a nic extra nevymýšlí a v tomhle duchu se nese i režie.Vtipů je tu celkem dost a humoru taky.Tom Holland je výborný ,role mu opravdu sedí ,stejně jako Zendaya a Samuel L.Jackson.Jake Gylenhaal je slušný padouch ,ale scénář mu přece jen nedává tolik prostoru.Vizuálně film nemá chybu ,jak je ostatně u Marvelu zvykem a vynikající je též zvuk a taky hudba.Nutno říct ,že po Avengers je opravdu těžké hodnotit jakýkoliv další Marvelácký film a je i dost těžké pokračovat v téhle mnoho let táhnoucí se filmové linii ,ale tenhle Spiderman je myslím důstojné a příjemné pokračování pro celou rodinu.Dávám 75% ,protože do dokonalosti mu přece jen chybí doladěný scénář a silnější a účinější tah na branku a na diváka a možná taky přílišné vzpomínání a obepínání se Tony Starkem.Vypadá to chvílemi totiž ,jakoby nezemřel.Celkově jsem byl ale spokojen a už se těším na další Peterovo dobrodružství.P.S.Opět nezapomeňte ,že se díváme na film od Marvelu a tudíž čekáme na konec titulků. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Esencia rýchle odsýpajúceho Marvelu, čo je pri Spíďovi škoda. O pozornosť sa tu nešikovne bijú trampoty mladistvých, Peterova snaha udržať si identitu (so zaujímavým výhľadom do budúcna), upútať pozornosť MJ a motív bremena byť Tonyho nástupcom. Zároveň si v tom celom chce udržať divákovu pozornosť armáda elementálov v prvej polovici, charizmatický Gyllenhaal niekde v strede a armáda dronov v závere. Tieto dve línie vytvárajú guláš, ktorý zábavne pracuje s vysvetlením dohry Endgameu, sympatickými postavami, klasicky divokou akciou a chytí za srdce spomienkami na padlých, ale hlavný príbeh, ktorý rámuje všetku tú zábavu, nezaujme. Viac než pokračovanie Spider-mana to pôsobí ako epilóg ságy Tonyho Starka, kde sa (snáď naposledy) do sveta Avengerov projektujú jeho chyby minulosti. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně palec nahoru. Film se v určitých pasážích vcelku věrně drží komiksové předlohy a chvílemi máte opravdu o toho kluka strach. Tom Holland JE prostě Spider-Man, stejně jako Chris Hemsworth je Thor. Tohle prostě nemá chybu. Jake rozhodně větší sympaťák než v komiksu, což jen podtrhuje váš zážitek z filmu. Nemůžu se úplně rozepsat, protože bych mohl vyzradit nějaký spoiler, ale přesto, že nějaký mouchy ten film má (třeba Flash je vyloženě otravnej a úplně zbytečnej charakter) nebo potitulkovka (ta druhá, první je super), nebo Sony zase trochu bojuje s časovou kontinuitou (přijde mi, že to snad dělají schválně), tak film stojí za to. Díky moc, že jsem mohl letos poprvé odejít po Marvelovce z kina (skoro naprosto) spokojen a s úsměvem. Nemůžu se dočkat trojky. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Další díl z marvelovského filmového seriálu, a já ve výsledku nemohu říci, že bych byl zklamaný. Spider-Man patří k mému dětství, takže na každý jeho film se těším, i přestože postava je čím dál mladší a já čím dál starší. Přesto to nic nemění na tom, že se v kině dokáži uvolnit a užít si komiksové dobrodružství. Nový Spidey krásně navazuje na Endgame a ukazuje následky z navrácení rovnováhy. Tady si scénáristé a režisér zaslouží velkou pochvalu, protože to dokázali krásně zapojit do příběhu a není to jen taková obyčejná berlička, ale má to svůj význam. Režisér Jon Watts nabral po předchozím díle více sebevědomí a je to hodně znát na akčních scénách a dialogových výměnách mezi Peterem a MJ. Watts do toho velmi příjemně šlape, a tím pádem film ani chvilku nenudí, a díky tomu, že se neustále mění lokace je film i dost zábavný a pestrý. Velmi mě potěšilo, že akční scény jsou propracované a dokáží vycházet z děje a posunout postavu někam dál(Berlín - Londýn). Po herecké stránce to je velká pohoda. Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei, Sam L. Jackson, Jon Favreau či Jacob Batalon si to na pohodu dávají a skvěle si svoje odehrají. Příjemně mě překvapil Jake Gyllenhaal, jelikož uchopil Mysteria správný způsobem, jen je škoda, že mu scénáristé ke konci nedali lepší vývoj. Bohužel scénáristé měli potřebu dát hodně prostoru vedlejším postavám, které pak ve výsledku dost brzdí film a některé scény jsou na škodu, a logika v nich dostává těžce zabrat. Spider-Man: Daleko od domova je fajn komiksový film, který dobře vypadá, má pár fajn zvratu a jako letní oddychovka funguje parádně. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Tento nový Spider-man je rozhodně mnohem povedenější, než jeho předchůdce. Začátek je sice trochu vleklejší, ale ve chvíli , kdy se na scéně objeví Mysterio v podání Jakea Gyllenhaala, tak film dostane takové grády, že se člověk nemůže odtrhnout. Marvel prostě neztrácí dech a stále má, co nabídnout. P.S: Moc mě potěšilo cameo J. K. Simmonse. Moc dobré nenucené propojení s původní filmovou trilogií. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pro mě o něco výše než Homecoming. ¨Dvě scény mě úplně usadili do kolen, kde prostě musím vyzdvihnout jinak celkem spíše průměrnější marvelovku. První se zabijítm Brada a druhá iluze, do kterých se dostane spider-man poprvé. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Far from Home mě velmi bavil, i když nemůžu říct, že by to byl nějaký zázrak. na jednu stranu slušné a sympatické obsazení, část "školní výlet" je fajn, protože mě čím dál víc baví superhrdinové v civilnějších pozicích, řešící běžnější věci než záchranu světa. Vtípků je tu hodně, obzvlášť potěší ty, které je pečlivě budují (zejména ten jeden speciální a poměrně nenápadný, který začne někdy na začátku dotazem na cpt. Marvel a svůj hlavní půvab nabude až na úplném konci). jinak ano, souhlasím se zdejšími kritiky, že příběh není moc odvážný, drží se zaběhlých vzorů, Spidey a jeho schopnosti se tu moc netěží, leda tak na okrasu a potom v pár vzácných momentech). Výsledek je nevýrazný, bez větších a silnějších momentů, takže během sledování je to fajn ale následně se to v hlavě spojí do jednoho nevýrazného šedého oblaku, kde se bohužel ztratí i pan Džejk Ýlenhól, který jinak mohl být divokou kartou tohoto dílu (a třeba ta kladná stránka mu hrozně slušela). Je to prostě sázka na jistotu a velkou dávku situačního humoru, což funguje "tady a teď", ale s (byť malým) odstupem mám pocit, že to mohlo být podstatně lepší. PS: Je krásné, že Happy zmiňuje, jak Stark byl pořád ve stresu, zápřahu a stále zpochybňoval i svá vlastní rozhodnutí, ale aby do EDITH zakomponoval nějaké bezpečnostní prvky proti lidem, kteří se ji pravděpodobně časem pokusí zneužít, to ne... Tohle prostě bije do očí, ale u Marvelu se málokdy přemýšlí za první roh, takže takové věci nechávám být... ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama